Οδηγίες για να διαλέξετε το κατάλληλο χαλί για το σπίτι σας

Ιδέες και λύσεις για το σπίτι με τις κατάλληλες συμβουλές ώστε να διαλέξετε το ιδανικό χαλί για το σπίτι.

Ιδέες και λύσεις για το σπίτι με τις κατάλληλες συμβουλές ώστε να διαλέξετε το ιδανικό χαλί για το σπίτι σας.

Τα χαλιά είναι ένας βασικός παράγοντας στη διακόσμηση του χώρου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να προσέξουμε το στυλ, το μοτίβο, την ποιότητα και το χρώμα. Ειδικά το τελευταίο είναι η πιο δύσκολη επιλογή για όλους μας, καθώς πρέπει να ταιριάζει με το συνολικό ύφος του χώρου.

Είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να δώσει έξτρα πινελιά στο χώρο μας. Επιπλέον είναι και ένας παράγοντας εξοικονόμησης ενέργειας αφού διατηρούν τη ζεστασιά του χώρου περισσότερο.

Πριν καταλήξετε πιο χαλί θα αγοράσετε, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν.

Κόκκινα χαλιά.

ΧΡΩΜΑΤΑ

Τα σκούρα χρώματα είναι ιδανικά για μεγάλους και ψηλοτάβανους χώρους, καθώς δίνουν την ζεστασιά που χρειάζονται. Ενώ, τα πιο ανοιχτά χρώματα είναι κατάλληλα για μικρούς χώρους, επειδή δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου δωματίου.

Τα θερμά χρώματα (πχ κόκκινο και κίτρινο) είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν σε μέρη με ψυχρό κλίμα, για να δώσουν στον χώρο την θερμότητα που του λείπει. Για τον ακριβώς αντίθετο λόγο προτιμήστε τα ψυχρά χρώματα (πχ πράσινο και μπλε) σε χώρους με πλούσιο φυσικό φως.

Μπλε χαλί.

TIPS

1. Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις, είναι πόση χρήση θα κάνεις στο χαλί. Άλλο θα αγοράσεις για το καθιστικό που πατάνε τόσα πόδια κι άλλο για το υπνοδωμάτιο.

2. Στην τραπεζαρία η ιδανική επιλογή είναι η μοκέτα. Είναι πιο φθηνή από το χαλί και καθαρίζεται ευκολότερα.

3. Ένα χαλί από πολυεστέρα είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα μάλλινο χαλί.

4. Αν έχεις παιδιά στο σπίτι, προτίμησε μια ψάθινη μοκέτα που καθαρίζεται πιο εύκολα ή ένα χαλί που να μην είναι χνουδωτό, ώστε να μην γεμίζουν τα παιδιά με ίνες.

5. Αν θες να εξετάσεις το χαλί για να δεις αν είναι καλής ποιότητας, δίπλωσε το στην μέση και αν βλέπεις εύκολα την βάση του τότε το χαλί δεν είναι.

Χαλί σε γήινες αποχρώσεις.

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό