Τα 5 πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγουμε στην διακόσμηση

Tα πιο συχνά διακοσμητικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Τα 5 πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην διακόσμηση. Ιδέες διακόσμησης χωρίς διακοσμητικά λάθη.

Λίγες μικρές αλλαγές στο χώρο πάντα κάνουν τη διαφορά. Μη γνωρίζοντας όμως το σωστό από το λάθος, πάντα πέφτετε σε παγίδες και διακοσμητικά λάθη. Δημιουργώντας, έτσι, ένα χώρο μη οργανωμένο και καθόλου ισορροπημένο.

Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε, και να μάθετε τι να προσέξετε την επόμενη φορά που θα αλλάξετε την διακόσμηση του σπιτιού σας.

1. Μην παραγεμίζετε τα δωμάτια σας

Δεν θέλει και πολύ ένα δωμάτιο για να μετατραπεί από καλοσχεδιασμένο σε χωματερή συλλεγμένων επίπλων και αξεσουάρ. Να θυμάστε πάντα, ότι με τα έπιπλα θα πρέπει να συμπληρώνεται ένα χώρο ώστε να είναι ελκυστικός και λειτουργικός. Ένα δωμάτιο δεν πρέπει ποτέ να είναι γεμάτο.

Κάποιες φορές, όμως, δεν είναι θέμα τα πολλά έπιπλα, άλλα η τοποθέτηση τους. Εάν μετά τη μετακίνηση ενός ή δύο κομματιών, ο χώρο σας εξακολουθεί να δείχνει υπερφορτωμένος, τότε αφαιρέστε εντελώς ένα έπιπλο. Υπερβολικά επιπλωμένα δωμάτια κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μικρότερα από ότι είναι.

Σαλόνι σε μπεζ αποχρώσεις.

2. Το μέγεθος μετράει

Όπως συμβαίνει με τα ρούχα, το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνεται και με τα έπιπλα. Να είναι, δηλαδή, στο σωστό μέγεθος. Έπιπλα που είναι πάρα πολύ μικρά θα κάνουν το χώρο σας να δείχνει μη ισορροπημένος. Αντίθετα σε ένα δωμάτιο του οποίου τα έπιπλα είναι πολύ μεγάλα, θα νιώσετε πως είναι ανισομερές και άβολο.

Γι’ αυτό, πριν αγοράσετε ένα έπιπλο, μετρήστε τις διαστάσεις του επίπλου που θέλετε ώστε να είστε σίγουροι για το ιδανικό μέγεθος.

Σαλόνι με ριγέ καναπέ.

3. Προσοχή στην ακαταστασία

Δεν υπάρχει λόγος να φορτώνετε τον χώρο σας με πολλά και περιττά αξεσουάρ. Να θυμάστε πάντα το «less is more». Η αίσθηση ισορροπίας και τάξης είναι απαραίτητη για κάθε σωστό διακοσμημένο χώρο.

Η ακαταστασία μπορεί εύκολα να διορθωθεί με την αφαίρεση μερικών πραγμάτων. Ρίξτε μια ματιά σε ότι έχετε και χωρίστε τα σε τρεις κατηγορίες:

  • Τα πράγματα που έχουν είναι απαραίτητα
  • Τα πράγματα που είναι σημαντικά
  • Τα πράγματα που είναι περιττά

Καθιστικό σε απαλές αποχρώσεις.

4. Δεν επιλέγετε το σωστό φωτισμό

Ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός χώρου. Ο χώρος σας θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φωτισμό. Μην εμποδίζετε φυσικές πηγές φωτός με κακώς τοποθετημένες κουρτίνες και αξεσουάρ. Ενισχύστε το φυσικό φως, με την τοποθέτηση καθρεπτών ακριβώς απέναντι από εκεί που έρχεται το φως,  ώστε να επιτρέψετε να αναπηδήσει στο δωμάτιο.

Όσον αφορά τον τεχνητό φωτισμό, ιδανικό είναι να έχετε περισσότερες από μια τεχνητές πηγές φωτισμού στο δωμάτιο σας. Ο φωτισμός σας θα πρέπει να είναι αρκετός, αλλά όχι τόσο έντονος για να μην γίνεται ενοχλητικός. Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε διακόπτες ντιμερ για να ρυθμίζετε την ένταση του φωτός.

Σαλόνι με στυλ πολυτέλειας.

5. Μην κολλάτε τα έπιπλα στον τοίχο

Αυτό είναι το πιο κοινό λάθος που κάνουν όλοι οι αρχάριοι. Συγκεντρώνοντας τα έπιπλα μαζί δημιουργείτε ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον. Στην ουσία δημιουργείτε ένα χώρο μέσα στο χώρο.

Φυσικά, δεν σας λέμε να μην τοποθετείτε τα έπιπλα κατά μήκος των τοίχων, απλά να μην τα βάλετε όλα εκεί. Εκτός αν προγραμματίζετε την διεξαγωγή ενός μεγάλου πάρτι και θέλετε να δημιουργήσετε μια πίστα χορού στην μέση.

Σαλόνι με απλή διακόσμηση.

 

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό