Μενού

Συμβουλές για να μην σας φεύγει το νερό από τη γλάστρα

Πρακτικές ιδέες για το σπίτι ώστε να μην σας φεύγει το νερό από τη γλάστρα.

Σίγουρα, σε όλους έχει τύχει να ποτίσουμε τα φυτά ή τα λουλούδια και μετά από λίγο να δούμε τη βεράντα μας γεμάτη νερά. Αυτό συμβαίνει επειδή ρίχνετε στις γλάστρες παραπάνω νερό από αυτό που μπορούν να αντέξουν τα φυτά σας.

Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

Λάθος Νο1: Ελέγξτε τα φυτά σας πριν τα ποτίσετε

Δεν θέλουν την ίδια ποσότητα νερού και ούτε την ίδια συχνότητα ποτίσματος όλα τα φυτά. Βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο χώμα (τουλάχιστον 5 εκατοστά) και αν νιώσετε ότι είναι υγρό, τότε ποτίστε το ελάχιστα. Αν το ποτίσετε παραπάνω από όσο πρέπει, τότε το φυτό θα κρατήσει το νερό που χρειάζεται και θα αποβάλλει το υπόλοιπο στο κάτω μέρος της γλάστρας. Με αποτέλεσμα να γεμίσετε τον τόπο νερά.

Λάθος Νο2: Δεν μελετάτε τα φυτά σας

Πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε κάθε πόσες μέρες πρέπει να ποτίζετε τα λουλούδια και τις γλάστρες σας. Αν τα ποτίζετε σε καθημερινή βάση τότε είναι λογικό η γλάστρα σας να γεμίζει με νερό.

Πολύχρωμες γλάστρες.
Επιλέξτε βάσεις για τις γλάστρες που έχουν τρύπες από κάτω.

Λάθος Νο3: Δεν τοποθετείτε βάση κάτω από τη γλάστρα

Η βάση στις γλάστρες είναι απαραίτητη για να μπορεί να βγαίνει μέσα σε αυτήν η έξτρα ποσότητα νερού. Βάλτε σε όλες τις γλάστρες σας βάσεις για να μην χρειάζεται να σφουγγαρίζετε το μπαλκόνι σας καθημερινά.

Η ΛΥΣΗ!

Βάλτε σε όλες τις γλάστρες βάσεις ή προτιμήστε γλάστρες χωρίς καθόλου τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί στο πότισμα των λουλουδιών καθώς θα πρέπει να ελέγχετε πόσο νερό απορροφάνε τα φυτά σας πριν τους ρίξετε ακόμα περισσότερο.

Οι ειδικοί τονίζουν, πάντως, πως πρέπει να επιλέγετε γλάστρες με τρύπες γιατί σε αυτές τις γλάστρες η παραπάνω ποσότητα νερού φεύγει στη βάση ενώ στις κλειστές γλάστρες η παραπάνω ποσότητα νερού καταστρέφει τις ρίζες μιας και δεν έχει τρόπο διαφυγής.

Γλάστρες με λουλούδια.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Έξυπνοι τρόποι για να αποθηκεύσετε και να προβάλετε τα κοσμήματά σας

Πρακτικές και έξυπνες ιδέες αποθήκευσης των κοσμημάτων σας. Εάν δεν...

Stay in touch!

7,086ΥποστηρικτέςΚάντε Like
185ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,330ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής