Καλάθι αγορών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αγοράσετε το τέλειο χαλί για το σπίτι σας

Ιδέες για το σπίτι για να επιλέξετε το ιδανικό χαλί για το σπίτι

Οδηγίες για να επιλέξετε το ιδανικό χαλί για το σπίτι.Ιδέες για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

Το σωστό χαλί μπορεί να τραβήξει απόλυτα τα βλέμματα από τη διακόσμηση ενός δωματίου. Αλλά οι περιορισμένες επιλογές μεγέθους και οι υψηλές ετικέτες τιμών έχουν την τάση να κάνουν τους ιδιοκτήτες να αποφεύγουν τη δέσμευση για αγορά. Όμως, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Με λίγη προμελέτη και έρευνα, μπορείτε να επιλέξετε το τέλειο χαλί για κάθε δωμάτιο.
Αν, λοιπόν, ψάχνετε πληροφορίες για να αγοράσετε το ιδανικό χαλί για το σπίτι σας, διαβάστε παρακάτω. Ετοιμάσαμε μια λίστα με τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να μάθετε ποιο χαλί λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Κρατήστε αυτή την ανάρτηση στο τσεπάκι σας μέχρι να ολοκληρώσετε την αγορά σας.

Σαλόνι με κόκκινο χαλί
Σκεφτείτε να επιλέξετε πρώτα το χρώμα.

Σκεφτείτε το χρώμα πρώτα

Μερικοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων θα σας πουν το χαλί θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που αγοράζετε όταν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο. Υπάρχει λογική σε αυτό, διότι όταν επιλέξετε το χαλί που θα τραβάει τα βλέμματα, τότε θα έχετε ήδη ένα καθορισμένο σχέδιο χρωμάτων. Επομένως, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις υπάρχουσες αποχρώσεις ως βάση για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή διακόσμηση.
Σε αντίθεση με άλλους, που ακολουθούν μια αντίθετη προσέγγιση. Θα σας πουν ότι χαλί θα πρέπει να είναι το σημείο εστίασης, σαν αυτό που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Στα μάτια μας, το χρώμα (και ενδεχομένως το σχέδιο) θα πρέπει να είναι δυνατά και τολμηρά. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίζει την υπόλοιπη διακόσμηση και να τραβάει αμέσως τα βλέμματα.
Στην πραγματικότητα, και οι δύο γνώμες και σκέψεις είναι σωστές. Αλλά, όλα θα πρέπει να βασίζονται στην προσωπική προτίμηση του καθενός. Ανεξάρτητα από τις συμβουλές που επιλέγετε, η αισθητική πρέπει να είναι το πρώτο σας σημείο εξέτασης. Εάν το χαλί που επιλέξατε δεν ταιριάζει καλά με την υπόλοιπη διακόσμηση, δεν θα έχει τόσο καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Εξωτερικός χώρος με χαλί
Εξετάστε πώς και πού θα χρησιμοποιηθεί το χαλί.

Βασικό υλικό στη λειτουργία

Όπως πάντα, η λειτουργία θα πρέπει να παίζει βασικό ρόλο στην επιλογή σας. Σκεφτείτε προσεκτικά πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το χαλί. Υπάρχει πιθανότητα να πιάσει βρωμιά σε μια είσοδο πριν μπει ο επισκέπτης στο σπίτι; Πρέπει να είναι αρκετά άνετο για να μπορούν οι άνθρωποι να κάθονται; Μήπως προορίζεται ως κεντρικό σημείο ενός χώρου; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα καθορίσουν το υλικό.
Κατ ‘αρχάς, εξετάστε το υλικό του χαλιού, ή την πυκνότητα, το ύψος και το πάχος των ινών του. Τα χαλιά υψηλών συσσωρευτών είναι συνήθως πιο άνετα. Σε μεγάλες δόσεις, όμως, μπορούν να καταστρέψουν τη διακόσμηση ενός σπιτιού. Τα χαλιά χαμηλής συσσώρευσης και επίπεδων υφασμάτων, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο γεμισμένα, αλλά είναι επίσης ευκολότερα καθαρά.
Μόλις αποφασίσετε ποιο είδος χαλιού λειτουργεί καλύτερα, περιορίστε τα υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Φυσικές ίνες όπως το μαλλί και το βαμβάκι είναι οι καλύτερες όταν ψάχνετε να φέρετε μια απαλή και πολυτελής αίσθηση στο δωμάτιο. Οι υφαντές ίνες όπως η γιούτα και η κάνναβη είναι χρήσιμες όταν ψάχνετε να βάλετε το χαλί σε μια περιοχή υψηλής κυκλοφορίας. Πριν αποφασίσετε, ελέγξτε τις οδηγίες καθαρισμού για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι ώστε να φροντίσετε σωστά το χαλί.

Κρεβατοκάμαρα με ριγέ χαλί
Το μέγεθος των χαλιών έχει σημασία, οπότε μετρήστε προσεκτικά.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Σκεφτείτε προσεκτικά το μέγεθος

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην απόφαση σχετικά με το μέγεθος του χαλιού που πρόκειται να αγοράσετε. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο καθώς τα χαλιά συνήθως βρίσκονται μόνο σε τυποποιημένα μεγέθη και, δυστυχώς, δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς μπορούμε να διαλέξουμε σωστά. Ωστόσο, σας δίνουμε μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε:

 • Αν επιλέγετε ένα χαλί πλήρους δωματίου, θυμηθείτε να αφήνετε χώρο για ένα περίγραμμα δαπέδων γύρω από όλες τις πλευρές. Δεκαοκτώ ίντσες θεωρείται η τυπική μέτρηση των συνόρων.
 • Εάν το χαλί σας εκτείνεται στο χώρο του καθιστικού, μετρήστε το μήκος και το πλάτος του καθίσματος στην τρέχουσα διάταξη και αγοράστε ένα μέγεθος επάνω.
 • Αν το χαλί προορίζεται να επισημάνει ένα μόνο κομμάτι έπιπλο, όπως ένα τραπεζάκι, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο ώστε να εκτείνεται πέρα ​​από το κομμάτι με χώρο από όλες τις πλευρές. Για ένα τραπέζι, 24 ίντσες είναι ιδανικές. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι λιγότερο εάν πρόκειται για ένα μικρότερο κομμάτι, όπως ένα coffee table.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, υπάρχει μια περίπτωση όπου το μεγαλύτερο μέγεθος είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή. Μπορείτε πάντα να το τοποθετήσετε κάτω από τα έπιπλά σας. Μην ξεχνάτε ότι ένα πολύ μικρό χαλί θα κάνει ολόκληρη τη διαρρύθμισή ενός δωματίου να φαίνεται δυσανάλογη.

Τραπεζαρία με χαλί
Σκεφτείτε πώς θα τακτοποιήσετε τα έπιπλα.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Θυμηθείτε την τοποθέτηση επίπλων

Η τελευταία λεπτομέρεια που θα πρέπει να εξετάσετε είναι πώς θα τακτοποιήσετε τα έπιπλά σε συνδυασμό με το χαλί. Υπάρχουν τρεις επιλογές που πρέπει να εξετάσετε: βάζοντας όλα τα πόδια επίπλων στο χαλί, τοποθετώντας μόνο τα μπροστινά πόδια ή κρατώντας τα πόδια μακριά από το χαλί.
Παραδοσιακά, οι ρυθμίσεις λειτουργούσαν ως εξής:

 • Πλήρη πόδια: Πλήρης δωμάτιο με χαλί και χαλί που έχει ως βάση ένα συγκεκριμένο στοιχείο, όπως ένα τραπέζι.
 • Μόνο μπροστινά πόδια: Χώροι καθισμάτων
 • Τα πόδια μακριά: Στενότερα χαλιά σαν διάδρομος δρομέων

Ωστόσο, στις μέρες μας, οι κανόνες είναι πολύ πιο χαλαροί. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, η διάταξη επίπλων βρίσκεται στο μάτι του θεατή. Βέβαια, η συνέπεια είναι το κλειδί. Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα χαλι περιοχής στην ίδια αίθουσα, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με το στυλ των ρυθμίσεων.

Κρεβατοκάμαρα με χαλί
Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να βρείτε το τέλειο χαλί.

 

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.