Κλασικές βιβλιοθήκες για το σπίτι

0
529
Κλασικές βιβλιοθήκες σπιτιού για να πάρετε ιδέες διακόσμησης.

Κλασικές βιβλιοθήκες σπιτιού για να πάρετε ιδέες διακόσμησης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φυλάξει κανείς τους χάρτινους θησαυρους του, και υπάρχουν και πολλοί διακοσμητικά ορθοί. Στυλάτοι και σικάτοι τρόποι για να συνυπάρξη μιας μεγάλης βιβλιοθήκης στο σπίτι σας, και να δώσει ένταση σε ένα απο τα πιο απλά και νεοκλασικά διακοσμητικά, στα βιβλία.

Είμαστε σίγουροι, ότι σχεδόν σε κάθε σπίτι, υπάρχει μία βιβλιοθήκη, μικρή ή μεγάλη, που βρίσκετε στον χώρο σας. Ειστε σίγουροι όμως ότι τον κοσμεί;

Ένας βασικός κανόνας για να κατορθώσετε μια λειτουργική βιβλιοθήκη, είναι να εκμεταλλευτείτε ολόκληρο το “άχρηστο” ύψος των τοίχων. Ακόμη και αν πρόκειται για βιβλιοθήκες-έπιπλα ή απλά συνθέσεις ραφιών.

Είτε το σπίτι σας είναι παραδοσιακό, είτε μοντέρνο, είτε νεοκλασικό, είτε μινιμαλιστικό, είτε οτιδηποτε το έχετε δημιουργήσει να είναι, εμείς έχουμε το λουκ θα του ταιριάζει, και που θα σας εμπνεύσει.

(Κάντε κλικ για zoom και slide show)

Tips για να διακοσμήσετε την βιβλιοθήκη σας!

  • Αν η βιβλιοθήκη έχει άσχημη πλάτη ή βλέπει τοίχο, μπορείτε να τη βάψετε σε έντονο χρώμα ή να περάσετε κάποια ταπετσαρία.
  • Μια βιβλιοθήκη δεν θα πρέπει ποτέ να είναι γεμάτη από σωρούς βιβλίων.
  • Ξεχωρίστε τα βιβλία και τα διακοσμητικά κατά μεγέθη, αντικείμενο και χρώμα.
  • Αν τα βιβλία σας είναι διαφορετικά μεταξύ τους και σε χρώματα που βγάζουν μάτι, μπορείτε να τα ντύσετε με χαρτί της επιλογής σας.
  • Δημιουργήστε ένα χαρακτήρα στη βιβλιοθήκη σας προσθέτοντας διακοσμητικά ανάλογου ύφους με το υπόλοιπο του χώρου.
  • Κάντε διάφορους συνδυασμούς με τα βιβλία και τα διακοσμητικά μέχρι να βρείτε το συνδυασμό που σας αρέσει.