Καλάθι αγορών

Τα καλύτερα είδη ξύλου για το σπίτι

Tα καλύτερα είδη ξύλου για την διακόσμηση του σπιτιού

Διακόσμηση του σπιτιού με τα καλύτερα είδη ξύλου για το σπίτι.

Το ξύλο είναι από τα πιο βασικά στοιχεία του σπιτιού, καθώς υπάρχει παντού: από τα έπιπλα και το δάπεδο μέχρι τα διακοσμητικά αντικείμενα και τα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι το πιο συνηθισμένο φυσικό υλικό. Γι’αυτό και εμείς σήμερα σας έχουμε μια καταπληκτική ιδέα: Τα καλύτερα είδη ξύλου για την διακόσμηση του σπιτιού.
Βέβαια, έχετε ένα μικρό προβληματάκι, δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τη βελανιδιά από την κερασιά, με αποτέλεσμα να μην ξέρετε πιο να προτιμήσετε για το δικό σας σπίτι.
Γι΄αυτό είμαστε εδώ, σας ετοιμάσαμε έναν μίνι οδηγό που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίζετε τα βασικότερα είδη του ξύλου. Και φυσικά, να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτά. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και αντλήστε ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας με τα κατάλληλα είδη ξύλου.

#1 Κερασιά

Το ξύλο της κερασιάς θα το βρείτε σε ποικίλες φυσικές αποχρώσεις που κυμαίνονται από το κόκκινο έως το σκούρο καφέ. Επιπλέον, η επιφάνειά του χαρακτηρίζεται από κυματοειδείς γραμμές. Στην επιπλοποιία, το ξύλο κερασιάς χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή επίπλων τραπεζαρίας καθώς και ντουλαπιών κουζίνας.
Γιατί να το επιλέξετε: Είναι εύπλαστο, δεν λεκιάζει εύκολα και διαθέτει ζεστό, πλούσιο και ξεχωριστό χρώμα.
Τι να προσέξετε: Το ξύλο της κερασιάς είναι αρκετά ακριβό και καλό είναι να θυμάστε ότι η επιφάνεια του ενδέχεται να σκουρύνει με το πέρασμα του χρόνου.

Ντουλάπια κουζίνας από ξύλο κερασιάς
Είναι εύπλαστο, δεν λεκιάζει εύκολα και διαθέτει ζεστό, πλούσιο και ξεχωριστό χρώμα.

#2 Πεύκο

Το ξύλο του πεύκου είναι ελαφρύ και φθηνό, ενώ θα το βρείτε σε ποικίλα χρώματα από λευκό έως κίτρινο.  Ανάλογα με την ηλικία και την επεξεργασία του. Χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή ρουστίκ επίπλων και διακοσμητικών αξεσουάρ.
Γιατί να το επιλέξετε: Πέρα από φθηνό, το ξύλο του πεύκου βάφεται εύκολα. Κάτι που το κάνει ιδανική επιλογή για το παιδικό δωμάτιο. Επιπλέον, με το πέρασμα των χρόνων, αναπτύσσει μια φυσική επίστρωση η οποία το κάνει εξαιρετικά ανθεκτικό στην υγρασία.
Τι να προσέξετε: Ανήκει στα κωνοφόρα δέντρα τα οποία είναι ευάλωτα στις γρατσουνιές και άλλες φθορές οι οποίες προκαλούνται από κακή χρήση.

Τραπέζι από ξύλο πεύκου.
Το ξύλο του πεύκου είναι ελαφρύ και φθηνό, ενώ θα το βρείτε σε ποικίλα χρώματα από λευκό έως κίτρινο.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#3 Σφένδαμος

Το ξύλο του σφενδάμου είναι λευκό ενώ, σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζει κόκκινη χροιά. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό με αποτέλεσμα να επιλέγεται για την κατασκευή επίπλων με πιο καθημερινή και βαριά χρήση (πχ ντουλάπες, ράφια, βιβλιοθήκη).
Γιατί να το επιλέξετε: Είναι σούπερ οικονομικό και ανθεκτικό. Επίσης, με την πάροδο του χρόνου το ανοιχτόχρωμο αυτό ξύλο σκουραίνει. Το γεγονός αυτό το κάνει φαίνεται πιο ακριβό μιας και η επιφάνειά του θυμίζει μαόνι και κερασιά.
Τι να προσέξετε: Η κακή χρήση και συντήρηση δημιουργεί κηλίδες στην επιφάνειά του.

Σφένδαμος
Η κακή χρήση και συντήρηση δημιουργεί κηλίδες στην επιφάνειά του.

#4 Καρυδιά

Το ξύλο αυτό ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο σκούρο καφέ χρώμα του. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιδιαίτερων και περίτεχνων επίπλων και αντικειμένων (πχ. καρέκλες, κεφαλάρια, ράφια του τζακιού).
Γιατί να το επιλέξετε: Είναι ανθεκτικό και διαθέτει ξεχωριστό χρώμα. Ταυτόχρονα, είναι δεκτικό στην περαιτέρω επεξεργασία και είναι ιδανικό για ξυλογλυπτική.
Τι να προσέξετε: Εμφανίζει έντονες διχρωμίες και είναι αρκετά ακριβό.

Τραπεζαρία από ξύλο καρυδιάς
Είναι ανθεκτικό και διαθέτει ξεχωριστό χρώμα.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#5 Βελανιδιά

Είναι ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα είδη ξύλου μιας και η επιφάνειά του διαθέτει πολλούς κυματισμούς. Παράλληλα, το ξύλο της βελανιδιάς διαθέτει ποικιλία φυσικών αποχρώσεων που κυμαίνονται από το ανοιχτό καφέ μέχρι το ανοιχτό κόκκινο (κόκκινη βελανιδιά) και το λευκό μέχρι το κίτρινο (λευκή βελανιδιά). Το συγκεκριμένο ξύλο χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή επίπλων.
Γιατί να το επιλέξετε: Είναι γερό, ανθεκτικό και στέρεο. Παράλληλα, τα κύματα που κάνει του δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα και ύφος.
Τι να προσέξετε: Καθώς ωριμάζει, το ξύλο της βελανιδιάς γίνεται πιο σκούρο γεγονός που κάνει πιο εμφανείς τους φυσικούς κυματισμούς του και εντείνει οπτικά πιθανές διχρωμίες στην επιφάνειά του.

Μπάνιο από ξύλο βελανιδιάς
Είναι γερό, ανθεκτικό και στέρεο.=

 
 

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.