Τα καλύτερα είδη ξύλου για το σπίτι

Tα καλύτερα είδη ξύλου για την διακόσμηση του σπιτιού
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Διακόσμηση του σπιτιού με τα καλύτερα είδη ξύλου για το σπίτι.

Το ξύλο είναι από τα πιο βασικά στοιχεία του σπιτιού, καθώς υπάρχει παντού: από τα έπιπλα και το δάπεδο μέχρι τα διακοσμητικά αντικείμενα και τα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι το πιο συνηθισμένο φυσικό υλικό. Γι’αυτό και εμείς σήμερα σας έχουμε μια καταπληκτική ιδέα: Τα καλύτερα είδη ξύλου για την διακόσμηση του σπιτιού.
Βέβαια, έχετε ένα μικρό προβληματάκι, δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τη βελανιδιά από την κερασιά, με αποτέλεσμα να μην ξέρετε πιο να προτιμήσετε για το δικό σας σπίτι.
Γι΄αυτό είμαστε εδώ, σας ετοιμάσαμε έναν μίνι οδηγό που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίζετε τα βασικότερα είδη του ξύλου. Και φυσικά, να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτά. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και αντλήστε ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας με τα κατάλληλα είδη ξύλου.

#1 Κερασιά

Το ξύλο της κερασιάς θα το βρείτε σε ποικίλες φυσικές αποχρώσεις που κυμαίνονται από το κόκκινο έως το σκούρο καφέ. Επιπλέον, η επιφάνειά του χαρακτηρίζεται από κυματοειδείς γραμμές. Στην επιπλοποιία, το ξύλο κερασιάς χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή επίπλων τραπεζαρίας καθώς και ντουλαπιών κουζίνας.
Γιατί να το επιλέξετε: Είναι εύπλαστο, δεν λεκιάζει εύκολα και διαθέτει ζεστό, πλούσιο και ξεχωριστό χρώμα.
Τι να προσέξετε: Το ξύλο της κερασιάς είναι αρκετά ακριβό και καλό είναι να θυμάστε ότι η επιφάνεια του ενδέχεται να σκουρύνει με το πέρασμα του χρόνου.

Ντουλάπια κουζίνας από ξύλο κερασιάς

Είναι εύπλαστο, δεν λεκιάζει εύκολα και διαθέτει ζεστό, πλούσιο και ξεχωριστό χρώμα.

#2 Πεύκο

Το ξύλο του πεύκου είναι ελαφρύ και φθηνό, ενώ θα το βρείτε σε ποικίλα χρώματα από λευκό έως κίτρινο.  Ανάλογα με την ηλικία και την επεξεργασία του. Χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή ρουστίκ επίπλων και διακοσμητικών αξεσουάρ.
Γιατί να το επιλέξετε: Πέρα από φθηνό, το ξύλο του πεύκου βάφεται εύκολα. Κάτι που το κάνει ιδανική επιλογή για το παιδικό δωμάτιο. Επιπλέον, με το πέρασμα των χρόνων, αναπτύσσει μια φυσική επίστρωση η οποία το κάνει εξαιρετικά ανθεκτικό στην υγρασία.
Τι να προσέξετε: Ανήκει στα κωνοφόρα δέντρα τα οποία είναι ευάλωτα στις γρατσουνιές και άλλες φθορές οι οποίες προκαλούνται από κακή χρήση.

Τραπέζι από ξύλο πεύκου.

Το ξύλο του πεύκου είναι ελαφρύ και φθηνό, ενώ θα το βρείτε σε ποικίλα χρώματα από λευκό έως κίτρινο.

#3 Σφένδαμος

Το ξύλο του σφενδάμου είναι λευκό ενώ, σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζει κόκκινη χροιά. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό με αποτέλεσμα να επιλέγεται για την κατασκευή επίπλων με πιο καθημερινή και βαριά χρήση (πχ ντουλάπες, ράφια, βιβλιοθήκη).
Γιατί να το επιλέξετε: Είναι σούπερ οικονομικό και ανθεκτικό. Επίσης, με την πάροδο του χρόνου το ανοιχτόχρωμο αυτό ξύλο σκουραίνει. Το γεγονός αυτό το κάνει φαίνεται πιο ακριβό μιας και η επιφάνειά του θυμίζει μαόνι και κερασιά.
Τι να προσέξετε: Η κακή χρήση και συντήρηση δημιουργεί κηλίδες στην επιφάνειά του.

Σφένδαμος

Η κακή χρήση και συντήρηση δημιουργεί κηλίδες στην επιφάνειά του.

#4 Καρυδιά

Το ξύλο αυτό ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο σκούρο καφέ χρώμα του. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιδιαίτερων και περίτεχνων επίπλων και αντικειμένων (πχ. καρέκλες, κεφαλάρια, ράφια του τζακιού).
Γιατί να το επιλέξετε: Είναι ανθεκτικό και διαθέτει ξεχωριστό χρώμα. Ταυτόχρονα, είναι δεκτικό στην περαιτέρω επεξεργασία και είναι ιδανικό για ξυλογλυπτική.
Τι να προσέξετε: Εμφανίζει έντονες διχρωμίες και είναι αρκετά ακριβό.

Τραπεζαρία από ξύλο καρυδιάς

Είναι ανθεκτικό και διαθέτει ξεχωριστό χρώμα.

#5 Βελανιδιά

Είναι ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα είδη ξύλου μιας και η επιφάνειά του διαθέτει πολλούς κυματισμούς. Παράλληλα, το ξύλο της βελανιδιάς διαθέτει ποικιλία φυσικών αποχρώσεων που κυμαίνονται από το ανοιχτό καφέ μέχρι το ανοιχτό κόκκινο (κόκκινη βελανιδιά) και το λευκό μέχρι το κίτρινο (λευκή βελανιδιά). Το συγκεκριμένο ξύλο χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή επίπλων.
Γιατί να το επιλέξετε: Είναι γερό, ανθεκτικό και στέρεο. Παράλληλα, τα κύματα που κάνει του δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα και ύφος.
Τι να προσέξετε: Καθώς ωριμάζει, το ξύλο της βελανιδιάς γίνεται πιο σκούρο γεγονός που κάνει πιο εμφανείς τους φυσικούς κυματισμούς του και εντείνει οπτικά πιθανές διχρωμίες στην επιφάνειά του.

Μπάνιο από ξύλο βελανιδιάς

Είναι γερό, ανθεκτικό και στέρεο.=


 
 

Κατηγορίες Προιόντων