Μενού

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για έναν καναπέ

Μάθετε πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ. Ιδέες για το σπίτι με χρωματικές προτάσεις.

Ένας καναπές είναι μία από τις τρεις πρώτες δαπάνες επίπλων στο σπίτι, γι’αυτό θα πρέπει να τον επιλέξετε προσεκτικά. Όπως και άλλες σημαντικές αγορές επίπλων, ο νέος καναπές θα είναι μαζί σας για πολλά χρόνια στο σπίτι. Αυτό το μεγάλο και άνετο κομμάτι επίπλου στο σαλόνι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις επιλογές σας για το υπόλοιπο του χώρου. Γι’αυτό, μάθετε πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας. Εμείς σας έχουμε μερικά tips για να κάνετε έξυπνες χρωματικές επιλογές.

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ: Από που να αρχίσετε

κόκκινος καναπές με μαξιλάρια

Εάν ξεκινάτε ένα σχέδιο διακόσμησης από την αρχή, ένας καναπές είναι η πρώτη επιλογή που πρέπει να γίνει, ώστε να μπορείτε να διακοσμήσετε γύρω του. Ένας αναπαυτικός καναπές ως έμπνευση για ένα δωμάτιο θα μπορούσε να είναι επικαλυμμένος με ένα ζωντανό πολυτελές ύφασμα ή με ένα πολύχρωμο σχέδιο. Είναι ένα σημείο εστίασης του δωματίου.

Αν προσθέτετε έναν καναπέ σε ένα ήδη διακοσμημένο δωμάτιο τότε η επιλογή του χρώματος γίνεται πολύ πιο σημαντική. Επιλέγοντας έναν νέο καναπέ για μια υπάρχουσα παλέτα χρωμάτων σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφασίσετε εάν ο καναπές θα είναι ουδέτερος ή εάν θα πάρει τον ρόλο τόνου.

Υπάρχουν σχεδιαστές που προτιμούν έναν καναπέ που ταιριάζει με το χρώμα των τοίχων για ώστε να κάνει το δωμάτιο να φανεί μεγαλύτερο. Αυτή είναι μια δημιουργική ιδέα για ένα αρμονικό χρωματικό σχέδιο. Εάν αγοράσετε έναν καναπέ που ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου σας, τότε η αλλαγή του χρώματος του τοίχου στο μέλλον θα μπορούσε να είναι περίπλοκη. Η πιο κοινή προσέγγιση είναι να επιλέξετε έναν καναπέ που να συμπληρώνει το συνολικό ντεκόρ και να μην είναι το κέντρο της προσοχής. Αυτός είναι ο λόγος για τον ουδέτερο σε χρώμα καναπέ ο οποίος είναι πιο δημοφιλής για τα περισσότερα σπίτια.

Ο απόλυτος οδηγός για τον καναπέ και την πολυθρόνα.

Θέλετε έναν φωτεινό ή σκούρο καναπέ;

μαύρος καναπές

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι να αποφασίσετε εάν ο καναπές σας θα είναι φωτεινός ή σκοτεινός. Το χρώμα του δαπέδου έχει μεγάλη επίδραση στην επιλογή του σωστού χρώματος για τον καναπέ.  Επειδή ένας καναπές είναι παραδοσιακά μεγάλος, το μεγαλύτερο μέρος του υφάσματος απορροφά το φως. Έτσι μπορεί να σκουραίνει σημαντικά ένα δωμάτιο. Ένα κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όταν εξετάζετε ένα νέο χρώμα για τον καναπέ είναι να βρείτε μία κουβέρτα σε παρόμοιο χρώμα. Έπειτα, ακουμπήσετε την πάνω στον υπάρχοντα καναπέ. Έτσι θα δείτε πως θα φαίνεται το χρώμα και αν ο καναπές θα είναι πολύ σκοτεινός ή φωτεινός για ένα δωμάτιο.

Εάν επιλέξετε έναν σκοτεινό καναπέ σε ένα σκοτεινό πάτωμα, θα μοιάζει σαν να εξαφανίζεται στο δωμάτιο. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν σκούρο καναπέ σε ένα σκοτεινό πάτωμα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το καταστήσετε πιο ορατό. Ένας σκούρος καναπές με μέταλλο ή ελαφρά ξύλινα πόδια μπορεί να δημιουργήσει οπτικό χώρο ανάμεσα στον καναπέ και το πάτωμα. Η χρήση ενός ελαφρύτερου χαλιού κάτω από το μπροστινό μέρος του καναπέ μπορεί να χωρίσει τα σκούρα χρώματα και να κάνει το χρώμα του καναπέ πιο pop. Ένα ελαφρύ ξύλινο τραπέζι ή από μέταλλο θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στον καθορισμό του καναπέ από το πάτωμα.

Ένας ανοιχτόχρωμος καναπές έχει διαφορετικές προκλήσεις από ένα σκοτεινό. Πριν από την επιλογή ενός λευκού καναπέ, σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείται το δωμάτιο τώρα και όχι πώς ελπίζετε ότι θα χρησιμοποιηθεί. Εάν το σκυλί σας πιστεύει ότι ένας καναπές είναι απλώς ένα άλλο μεγάλο κρεβάτι σκυλιών, τότε πιθανότατα δεν θα θέλατε να βάλετε έναν λευκό καναπέ στο σαλόνι σας.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα χρώματα και τους καναπέδες

λευκός καναπές

Μόλις εξετάσετε το φως και το σκοτάδι του νέου καναπέ σας, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε το χρώμα. Εάν δεν εργάζεστε με ένα καναπέ showpiece, τότε ένας καναπές σε ουδέτερο χρώμα είναι μια δημοφιλής επιλογή. Οι ουδέτεροι καναπέδες είναι εύκολο να διακοσμηθούν γύρω, και μπορούν εύκολα να συμβαδίσουν με το στυλ σας.

Το ύφασμα ενός ουδέτερου καναπέ περιλαμβάνει μπεζ, γκρι, απαλό καφέ και κρεμ αποχρώσεις. Ένα ματ μπεζ ύφασμα ενός καναπέ μπορεί να φαίνεται θαμπό γύρω από άλλα χρώματα. Αλλά ένα μπεζ ύφασμα με τα στίγματα του μονοχρωματικού χρώματος μπορεί να δημιουργήσει ενδιαφέρον χωρίς να προσθέσετε νέα χρώματα. Οι γκρι καναπέδες θεωρούνται ένα στυλ χαμαιλέοντας, καθώς αυτό το χρώμα είναι εκλεπτυσμένο, άνετο και δροσερό.

Οι ουδέτεροι καναπέδες μπορούν να συμπληρώσουν ήσυχα το υπόλοιπο ντεκόρ σας. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι κομψές και ελκυστικές επιλογές. Ένας καναπές οποιουδήποτε χρώματος μπορεί να ενσωματωθεί όμορφα στο χώρο σας αν το αντιμετωπίζετε ως ένα άλλο χρώμα από το χρωματικό σας σχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη αξεσουάρ  στο ίδιο χρώμα με τον καναπέ είναι ένας τρόπος για να διαδώσετε το χρώμα γύρω από το δωμάτιο.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Stay in touch!

7,092ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής