Καλάθι αγορών

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για έναν καναπέ

Μάθετε πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ. Ιδέες για το σπίτι με χρωματικές προτάσεις

Μάθετε πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ. Ιδέες για το σπίτι με χρωματικές προτάσεις.

Ένας καναπές είναι μία από τις τρεις πρώτες δαπάνες επίπλων στο σπίτι, γι’αυτό θα πρέπει να τον επιλέξετε προσεκτικά. Όπως και άλλες σημαντικές αγορές επίπλων, ο νέος καναπές θα είναι μαζί σας για πολλά χρόνια στο σπίτι. Αυτό το μεγάλο και άνετο κομμάτι επίπλου στο σαλόνι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις επιλογές σας για το υπόλοιπο του χώρου. Γι’αυτό, μάθετε πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας. Εμείς σας έχουμε μερικά tips για να κάνετε έξυπνες χρωματικές επιλογές.

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ: Από που να αρχίσετε

κόκκινος καναπές με μαξιλάρια
Εάν ξεκινάτε ένα σχέδιο διακόσμησης από την αρχή, ένας καναπές είναι η πρώτη επιλογή που πρέπει να γίνει, ώστε να μπορείτε να διακοσμήσετε γύρω του. Ένας αναπαυτικός καναπές ως έμπνευση για ένα δωμάτιο θα μπορούσε να είναι επικαλυμμένος με ένα ζωντανό πολυτελές ύφασμα ή με ένα πολύχρωμο σχέδιο. Είναι ένα σημείο εστίασης του δωματίου.
Αν προσθέτετε έναν καναπέ σε ένα ήδη διακοσμημένο δωμάτιο τότε η επιλογή του χρώματος γίνεται πολύ πιο σημαντική. Επιλέγοντας έναν νέο καναπέ για μια υπάρχουσα παλέτα χρωμάτων σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφασίσετε εάν ο καναπές θα είναι ουδέτερος ή εάν θα πάρει τον ρόλο τόνου.
Υπάρχουν σχεδιαστές που προτιμούν έναν καναπέ που ταιριάζει με το χρώμα των τοίχων για ώστε να κάνει το δωμάτιο να φανεί μεγαλύτερο. Αυτή είναι μια δημιουργική ιδέα για ένα αρμονικό χρωματικό σχέδιο. Εάν αγοράσετε έναν καναπέ που ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου σας, τότε η αλλαγή του χρώματος του τοίχου στο μέλλον θα μπορούσε να είναι περίπλοκη. Η πιο κοινή προσέγγιση είναι να επιλέξετε έναν καναπέ που να συμπληρώνει το συνολικό ντεκόρ και να μην είναι το κέντρο της προσοχής. Αυτός είναι ο λόγος για τον ουδέτερο σε χρώμα καναπέ ο οποίος είναι πιο δημοφιλής για τα περισσότερα σπίτια.
Ο απόλυτος οδηγός για τον καναπέ και την πολυθρόνα.

Θέλετε έναν φωτεινό ή σκούρο καναπέ;

μαύρος καναπές
Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι να αποφασίσετε εάν ο καναπές σας θα είναι φωτεινός ή σκοτεινός. Το χρώμα του δαπέδου έχει μεγάλη επίδραση στην επιλογή του σωστού χρώματος για τον καναπέ.  Επειδή ένας καναπές είναι παραδοσιακά μεγάλος, το μεγαλύτερο μέρος του υφάσματος απορροφά το φως. Έτσι μπορεί να σκουραίνει σημαντικά ένα δωμάτιο. Ένα κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όταν εξετάζετε ένα νέο χρώμα για τον καναπέ είναι να βρείτε μία κουβέρτα σε παρόμοιο χρώμα. Έπειτα, ακουμπήσετε την πάνω στον υπάρχοντα καναπέ. Έτσι θα δείτε πως θα φαίνεται το χρώμα και αν ο καναπές θα είναι πολύ σκοτεινός ή φωτεινός για ένα δωμάτιο.
Εάν επιλέξετε έναν σκοτεινό καναπέ σε ένα σκοτεινό πάτωμα, θα μοιάζει σαν να εξαφανίζεται στο δωμάτιο. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν σκούρο καναπέ σε ένα σκοτεινό πάτωμα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το καταστήσετε πιο ορατό. Ένας σκούρος καναπές με μέταλλο ή ελαφρά ξύλινα πόδια μπορεί να δημιουργήσει οπτικό χώρο ανάμεσα στον καναπέ και το πάτωμα. Η χρήση ενός ελαφρύτερου χαλιού κάτω από το μπροστινό μέρος του καναπέ μπορεί να χωρίσει τα σκούρα χρώματα και να κάνει το χρώμα του καναπέ πιο pop. Ένα ελαφρύ ξύλινο τραπέζι ή από μέταλλο θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στον καθορισμό του καναπέ από το πάτωμα.
Ένας ανοιχτόχρωμος καναπές έχει διαφορετικές προκλήσεις από ένα σκοτεινό. Πριν από την επιλογή ενός λευκού καναπέ, σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείται το δωμάτιο τώρα και όχι πώς ελπίζετε ότι θα χρησιμοποιηθεί. Εάν το σκυλί σας πιστεύει ότι ένας καναπές είναι απλώς ένα άλλο μεγάλο κρεβάτι σκυλιών, τότε πιθανότατα δεν θα θέλατε να βάλετε έναν λευκό καναπέ στο σαλόνι σας.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα χρώματα και τους καναπέδες

λευκός καναπές
Μόλις εξετάσετε το φως και το σκοτάδι του νέου καναπέ σας, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε το χρώμα. Εάν δεν εργάζεστε με ένα καναπέ showpiece, τότε ένας καναπές σε ουδέτερο χρώμα είναι μια δημοφιλής επιλογή. Οι ουδέτεροι καναπέδες είναι εύκολο να διακοσμηθούν γύρω, και μπορούν εύκολα να συμβαδίσουν με το στυλ σας.
Το ύφασμα ενός ουδέτερου καναπέ περιλαμβάνει μπεζ, γκρι, απαλό καφέ και κρεμ αποχρώσεις. Ένα ματ μπεζ ύφασμα ενός καναπέ μπορεί να φαίνεται θαμπό γύρω από άλλα χρώματα. Αλλά ένα μπεζ ύφασμα με τα στίγματα του μονοχρωματικού χρώματος μπορεί να δημιουργήσει ενδιαφέρον χωρίς να προσθέσετε νέα χρώματα. Οι γκρι καναπέδες θεωρούνται ένα στυλ χαμαιλέοντας, καθώς αυτό το χρώμα είναι εκλεπτυσμένο, άνετο και δροσερό.
Οι ουδέτεροι καναπέδες μπορούν να συμπληρώσουν ήσυχα το υπόλοιπο ντεκόρ σας. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι κομψές και ελκυστικές επιλογές. Ένας καναπές οποιουδήποτε χρώματος μπορεί να ενσωματωθεί όμορφα στο χώρο σας αν το αντιμετωπίζετε ως ένα άλλο χρώμα από το χρωματικό σας σχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη αξεσουάρ  στο ίδιο χρώμα με τον καναπέ είναι ένας τρόπος για να διαδώσετε το χρώμα γύρω από το δωμάτιο.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.