Πως να καθαρίσετε τα ξύλινα πατώματα με ένα μόνο υλικό

Πως θα καθαρίσετε το ξύλινο πάτωμα μόνο με τσάι εύκολα. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Πως θα καθαρίσετε το ξύλινο πάτωμα μόνο με τσάι εύκολα. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τσάι είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. Το ξέρατε όμως ότι μπορείτε να καθαρίσετε το ξύλινο πάτωμα με αυτό; Συγκεκριμένα, τα κάνει ακόμα πιο αστραφτερά και καθαρά. Τι περιμένετε; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και μάθετε πως θα το κάνετε.
Αν, ακόμη, αναρωτιέστε πώς γίνεται οι λέξεις «τσάι» και «ξύλινα πατώματα» να μπαίνουν στην ίδια πρόταση; Και, όμως, ήρθε ώρα να μάθετε ότι οι τανίνες που περιέχονται στο τσάι διατηρούν και ενισχύουν το φυσικό, ζεστό χρώμα του ξύλου. Πέρα από το γεγονός ότι κάνει το ξύλο να μοιάζει πιο όμορφο, το τσάι περιέχει πολυφαινόλες. Αυτές εμποδίζουν την ανάπτυξη των μικροβίων.
φύλλα τσαγιού και κούπα με τσάι

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 5 lt νερό
  • 8 σακουλάκια τσάι
  • Ένα πανί

Διαδικασία

  1. Γεμίζετε μία κατσαρόλα με 2 lt νερό και το αφήνετε να βράσει.
  2. Βάζετε το τσάι μέσα στο ζεστό νερό για περίπου 10-15 λεπτά.
  3. Αφήστε το τσάι να κρυώσει και προσθέτετε το υπόλοιπο νερό.
  4. Μόλις κρυώσει, βάλτε ένα πανί στο υγρό διάλυμα. Στραγγίξτε πολύ καλά το πανί και, έπειτα, εφαρμόστε δοκιμαστικά πάνω σε μία μικρή περιοχή του πατώματος με τις κινήσεις σας να ακολουθούν τα “νερά” του ξύλου.
  5. Αν το διάλυμα περάσει το τεστ, μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία σε όλη την επιφάνεια του δαπέδου που θέλετε να καθαρίσετε, χρησιμοποιώντας μία σφουγγαρίστρα. Μην ξεχνάτε να την στραγγίζετε καλά και να χρησιμoποιείτε το διάλυμα τσαγιού με φειδώ. Καθώς το ξύλο καλό είναι να μην απορροφά μεγάλες ποσότητες νερού.
  6. Τέλος, φροντίστε να περάσετε με το διάλυμα ακόμα και τις περιοχές του ξύλινου δαπέδου που έχουν υποστεί φθορές. Το τσάι θα βελτιώσει την όψη τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν το πάτωμά είναι ανοιχτόχρωμο, χρησιμοποιήσετε πέντε σακουλάκια τσάι αντί για οχτώ για να παρασκευάσετε το μείγμα. Αντίστοιχα, αν το πάτωμά είναι πολύ σκούρο, αυξήστε τη δοσολογία σε δέκα φακελάκια.
Φτιάξτε μόνοι σας το απορρυπαντικό του πλυντηρίου.

Κατηγορίες Προιόντων