Μενού

Πως θα βγάλετε μόνοι τα πλακάκια του μπάνιου

Πως να βγάλετε μόνοι σας τα πλακάκια του μπάνιου. Ιδέες για το μπάνιο που θα σας λύσουν τα χέρια.

Το να βγάλετε μόνοι σας τα πλακάκια του μπάνιου σίγουρα δεν είναι μια από τις εύκολες δουλειές της ανακαίνισης. Απαιτεί τόσο χρόνο όσο και οργάνωση για τη διαχείριση των υλικών που αφαιρούνται. Επιπλέον, μην ξεχνάτε και το καθάρισμα μετά το τέλος των εργασιών. Μάθετε, λοιπόν, πως θα κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη αφού σας έχουμε την λύση.

Επειδή είναι μια τόσο μπελαλίδικη δουλειά οι περισσότεροι άνθρωποι απευθύνονται σε επαγγελματίες. Άλλοι αποφασίζουν να μην παρέμβουν καθόλου σε αυτό το κομμάτι όταν κάνουν μια ανακαίνιση. Εμείς, όμως, σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για να πάρετε μια απόφαση.

Ο πλήρης οδηγός για την ανακαίνιση μπάνιου.

Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2-3 ημέρες. Γι’ αυτό αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε εσείς οι ίδιοι φροντίστε να είστε ξεκούραστοι και να έχετε χρόνο, για να μη μείνει η δουλειά στη μέση. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε μια σειρά εργαλείων που θα σας βοηθήσουν στις εργασίες που ακολουθούν.

Εργαλεία που θα χρειαστείτε:

 • προστατευτικά γυαλιά
 • φτυάρι
 • μάσκα
 • μαχαιράκι
 • στόκος
 • γάντια
 • σκούπα
 • φαράσι
 • ξύστρα
 • σακούλες
 • βετέξ.

πλακάκια μπάνιου
Αποφύγετε την εργασία χωρίς προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια σας.

Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία φροντίστε να προστατέψετε τα μάτια σας φορώντας τα ειδικά γυαλιά. Να ξέρετε ότι υπάρχει κίνδυνος να πεταχτούν θραύσματα και να σας τραυματίσουν. Επίσης, καλό θα είναι να φοράτε μάσκα για να μην εισπνέετε τη σκόνη και γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας.

Φροντίστε να έχετε κάπου κοντά σας μια σκούπα και ένα  φαράσι, ώστε να καθαρίζετε κάθε τόσο τη σκόνη και έπειτα να συνεχίζετε τη δουλειά σας χωρίς να σας ενοχλεί τίποτα. Τέλος, θα χρειαστείτε ένα βετέξ για να καθαρίζετε συχνά διάφορα σημεία από τα οποία θα θέλετε να αφαιρέσετε σκόνη ή μικρά κομματάκια από σπασμένα πλακάκια.

Πλακάκια: Τι να γνωρίζετε πριν τα στρώσετε

Βήμα 1ο

Ξεκινήστε αφαιρώντας με το μαχαίρι τον αρμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις με το που αφαιρεθεί ο αρμός το πλακάκι απελευθερώνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Διαφορετικά θα χρειαστείτε σίγουρα τη βοήθεια ενός εργαλείου με μυτερή άκρη και σφυρί.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, αφού βγάλετε τον αρμό, χτυπήστε ελαφρά επάνω σε κάθε πλακάκι με το σφυρί και θα βγει. Αν βλέπετε ότι αντιστέκεται θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τρυπάνι ώστε να δημιουργήσετε μερικές ρωγμές (ή τρύπες). Με αυτό τον τρόπο οι ρωγμές θα σας βοηθήσουν να τεμαχίσετε τα πλακάκια σε μικρότερα κομμάτια.

Συνεχίστε την διαδικασία με μια ξύστρα που θα λειάνετε την επιφάνεια του τοίχου ή του δαπέδου που δουλεύετε από υπολείμματα κόλλας. Σκουπίστε και καθαρίστε καλά το υπόστρωμα. Στην περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί ζημιές στην επιφάνειά του θα πρέπει να τις διορθώσετε (πχ. να στοκάρετε τις τρύπες που έχετε κάνει).

τοποθέτηση πλακιδίου

Συμβουλή!

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος που θέλετε να ανακαινίσετε τόσο πιο εύκολο είναι να δημιουργηθεί μια ζημιά. Και, αυτό γιατί, αν δεν είστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους τις εργασίες μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στο υπόστρωμα, τις καλωδιώσεις ή ακόμη και στα υδραυλικά. Γι’ αυτό καλό θα είναι να πειραματιστείτε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια προκειμένου να τη διαμορφώσετε διακοσμητικά και να αφήσετε στη συνέχεια τους επαγγελματίες να κάνουν τη… σκληρή δουλειά.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

4 τρόποι για να κάνετε το μπάνιο σας ακόμα πιο χαλαρωτικό

4 εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Κάντε...

Τα πιο εντυπωσιακά μπλε μπάνια για να πάρετε ιδέες διακόσμησης

Αντλήστε μερικές εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης από τα πιο όμορφα...

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής