Μενού
Μενού

Με αυτούς τους τρόπους θα βάψετε τα ξύλινα ντουλάπια της κουζίνας σας

Τρόποι για να βάψετε τα ξύλινα ντουλάπια της κουζίνας. Ιδέες και λύσεις για την κουζίνα για ένα εύκολο βάψιμο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Τρόποι για να βάψετε τα ξύλινα ντουλάπια της κουζίνας. Ιδέες και λύσεις για την κουζίνα για ένα εύκολο βάψιμο.

Τα τελευταία χρόνια τα λευκά ντουλάπια είναι μια μόδα όπου όλο και περισσότεροι επιλέγουν το συγκεκριμένω χρώμα για να δώσουν στην κουζίνα τους ένα μοντέρνο στυλ. Το εγχείρημα, ωστόσο, κρύβει τις παγίδες του.
Γενικά, όταν προσπαθείτε να βάψετε λευκά τα ντουλάπια σας τα οποία βρίσκονται σε μία σκουρότερη απόχρωση, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η σκούρα απόχρωση να φαίνεται. Με αποτέλεσμα να καταστρέφει το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά όταν πρόκειται για ξύλινα ντουλάπια, τότε το λευκό είναι στο άλλο άκρο του χρωματικού φάσματος.
Αν, λοιπόν, και εσείς θέλετε να κάνετε μια τέτοια αλλαγή στα ξύλινα ντουλάπια σας είστε στο σωστό άρθρο. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.
Με αυτό τον τρόπο θα βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σαν επαγγελματίας.

#1 Χρησιμοποιήστε αστάρι

Το αστάρι μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση που θέλετε να ξεφλουδίσετε το παλιό χρώμα και να δημιουργήσετε μια φρέσκια επιφάνεια βαφής. Γενικά, θα αποτρέψει την από κάτω απόχρωση να «βγει» στην καινούργια, θα βοηθήσει στην εφαρμογή του χρώματος και θα προστατεύσει το ξύλο από την υγρασία.

#2 Διορθώστε τις ατέλειες

Θα πρέπει να διορθώσετε οποιαδήποτε ατέλεια έχει το ντουλάπι σας προτού το βάψετε. Αν δεν το κάνετε η ατέλεια θα μεγεθυνθεί κάτω από το άσπρο φόντο. Γρατσουνιές και βαθουλώματα μπορούν να καλυφθούν με στόκο επιδιόρθωσης ξύλου, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία επιφάνεια για να περάσετε το χρώμα.

#3 Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας χρώμα

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα καλής ποιότητας, αν θέλετε βέβαια να έχει το καλύτερο δυνατό λευκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο πιο “παχύ” είναι το χρώμα, τόσο καλύτερα θα καλύψει τα ντουλάπια.
βάψιμο ξύλινου ντουλαπιού
Ο απόλυτος οδηγός για την κουζίνα.

#4 Επιλέξτε το σωστό λευκό

Αν επιλέξετε ένα λευκό με πολύ γκρι το αποτέλεσμα θα βγει «λασπωμένο». Αν διαλέξετε ένα λευκό με πολύ καφέ η κίτρινο τότε το αποτέλεσμα θα μοιάζει ξεπερασμένο. Αντίστοιχα, ένα λευκό χωρίς καμία απόχρωση θα μοιάζει αποστειρωμένο. Επομένως, η καλύτερη λύση είναι να δοκιμάσετε 1-2 λευκά στην κουζίνα σας πριν καταλήξετε σ’ αυτό που θα χρησιμοποιήσετε.

#5 Προετοιμαστείτε για ένα έξτρα χέρι

Όπως όλοι γνωρίζετε τα περισσότερα ντουλάπια χρειάζονται δύο χέρια για να βαφούν. Ωστόσο, με το λευκό ενδεχομένως να χρειαστεί και ένα τρίτο χέρι. Καλύτερα να αφιερώσετε 1-2 μέρες παραπάνω στη διαδικασία, παρά να συνειδητοποιήσετε αργότερα ότι θα θέλατε να είχαν βαφτεί λίγο καλύτερα τα ντουλάπια σας.

Main Menu