Πως να εξαφανίσετε την μούχλα από τις κουρτίνες του μπάνιου

Έτσι θα εξαφανίσετε την μούχλα από την κουρτίνα του μπάνιου. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Έτσι θα εξαφανίσετε την μούχλα από την κουρτίνα του μπάνιου. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας!

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πρέπει να καθαρίζετε τακτικά την κουρτίνα του μπάνιου. Ο λόγος; Αν δεν το κάνετε σύντομα ενδέχεται να δείτε λεκέδες μούχλας, οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους πάνω τους. Αλλά μην ανησυχείτε, εμείς είμαστε εδώ. Μάθετε πως θα εξαφανίσετε την μούχλα από την κουρτίνα του μπάνιου. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας με εύκολο και οικονομικό τρόπο.

Όπως, καταλαβαίνετε μιλάμε για τις κουρτίνες του μπάνιου που πέρα από το κλασσικό «να τις αφήνετε μονίμως κλειστές για να μην μένουν τα νερά πάνω τους», χρειάζονται και λίγη φροντίδα παραπάνω. Ειδικά αν η μούχλα έχει κάνει ήδη την εμφάνιση στις κουρτίνες σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε τις κουρτίνες σας στην αρχική τους μορφή.

 

Μάθετε πως θα δημιουργήσετε την πιο τέλεια κουρτίνα για το μπάνιο σας.

κουρτίνα μπάνιου
Με λίγη μαγειρική σόδα και καυτό νερό η κουρτίνα σας θα λάμψει.

Στην περίπτωση που η κουρτίνα σας είναι υφασμάτινη:

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ. μαγειρική σόδα
  • 2 φλ. καυτό νερό.

Διαδικασία:

Διαλύστε την σόδα μέσα στο καυτό νερό, έπειτα προσθέστε το μείγμα στο πλυντήριο και πλύντε κανονικά την κουρτίνα σας σε αυτό.

Πως θα βγάλετε μόνοι σας τα πλακάκια του μπάνιου.

Στην περίπτωση που η κουρτίνα σας είναι πλαστική:

Χρησιμοποιείστε τα ίδια υλικά.

Διαδικασία:

Απλά περιμέντε να κρυώσει το νερό και έπειτα ρίξτε το μείγμα σε ένα βαποριζατέρ. Ψεκάστε την κουρτίνα και έπειτα τρίψτε την με μια βούρτσα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια φορά ανά δύο εβδομάδες για να διατηρείτε την κουρτίνα σας πάντα καθαρή και μακριά από λεκέδες μούχλας.

κουρτίνα μπάνιου

Μια άλλη συνταγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιλαμβάνει το χυμό από 5 λεμόνια και 1 λίτρο καυτό νερό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα δύο υλικά σε μια λεκάνη και να μουλιάσετε την κουρτίνα σας μέσα σε αυτή. Έπειτα, αφήστε την για 30 λεπτά και μετά πλύντε την με απορρυπαντικό είτε στο πλυντήριο είτε στο χέρι. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για αφαίρεση λεκέδων από λευκές κουρτίνες, έγχρωμες ή με σχέδιο.

 

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό