Δοκιμασμένοι τρόποι για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές του σπιτιού σας

Μάθετε πως να καθαρίσετε τις άσχημες μυρωδιές του σπιτιού. Ιδέες και λύσεις για ένα καθαρό σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Μάθετε πως να καθαρίσετε τις άσχημες μυρωδιές του σπιτιού. Ιδέες και λύσεις για ένα καθαρό σπίτι.

Σε όλους αρέσει το οργανωμένο και “μυρωδάτο” σπίτι. Όλοι θέλουν το σπίτι τους να μυρίζει πάντα φρεσκάδα και καθαριότητα. Γι’αυτό δημιουργήσαμε την παρακάτω λίστα για να μάθετε πως να καθαρίσετε τις άσχημες μυρωδιές του σπιτιού. Ιδέες και λύσεις για να έχετε πάντα ένα καθαρό σπίτι.
Οι πιο έξυπνες DIY ιδέες αποθήκευσης και οργάνωσης για το σπίτι σας.
#1 Αρχικά, βάλτε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζει με νερό και φέτες πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο. Μετά από αυτό όλο το σπίτι θα μυρίζει σαν να έχετε φτιάξει κουλουράκια. Μια γνωστή μυρωδιά σε όλους μας.
#2 Προτού ξεκινήσετε το σκούπισμα ρίξτε ένα φακελάκι μαγειρική βανίλια στο πάτωμα και στη συνέχεια ρουφήξτε τη με την ηλεκτρική σκούπα. Όταν τελειώσετε με το σκούπισμα θα μυρίζει τέλεια όλο το σπίτι σας.
4 τρόποι για να κάνετε το μπάνιο σας ακόμα πιο χαλαρωτικό.
#3 Θέλετε ακόμη και τα συρτάρια σας να μυρίζουν υπέροχα; Τοποθετήστε στο εσωτερικό τους ένα τούλι με αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιών.

ντουλάπα

Για να έχετε πάντα μοσχομυρωδάτα ρούχα θα χρειαστείτε μερικές αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού.


#4 Για την ντουλάπα τυλίξτε σε ένα τούλι δύο φύλλα δάφνης, ένα ξυλάκι κανέλας, κόκκους μαύρου πιπεριού και ωμό ρύζι. Θα δείτε και εσείς ότι τα ρούχα σας θα μυρίζουν όμορφα.
#5 Βάλτε στο ψυγείο ένα ποτηράκι με σκόνη μαγειρικής σόδας. Αυτό το υλικά έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές. Το ίδιο μπορείτε να πετύχετε βάζοντας στο ποτηράκι μερικούς κόκκους καφέ.
Σεντόνια: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να τα πλύνετε στο πλυντήριο και να βγουν πραγματικά καθαρά.
#6 Στην κουζίνα κάθε φορά που θέλετε να εξουδετερώσετε άσχημες μυρωδιές (πχ. ψάρι) βάλτε στο γκριλ να ψηθούν φλούδες από εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ κλπ.). Αφήστε τις φλούδες να ψηθούν για ένα λεπτό με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.
#7 Προμηθευτείτε αρωματικά στικ (feng shui) ή αιθέρια έλαια στην μυρωδιά που σας αρέσει και κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολάει.
 

Κατηγορίες Προιόντων