Μενού

Γεμίστε τους τοίχους σας με πίνακες

Διακόσμηση σπιτιού με εντυπωσιακούς πίνακες.Ιδέες διακόσμησης για τους τοίχους για κάθε γούστο.

Ένας διακοσμητικός κανόνας πού υπερισχύει στην επιλογή ενός πίνακα, είναι ότι το μέγεθος τού πίνακα πού σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε πάνω από ένα έπιπλο. Ο οποίος δεν πρέπει να ξεπερνά ποτέ σε  πλάτος το μισό  έως και τα δύο τρίτα τού επίπλου.

Έτσι το αποτέλεσμα βγαίνει ισορροπημένο, δεδομένου ότι το έργο τέχνης δεν υπερισχύει τού όγκου τού επίπλου. Αντίστοιχα, αν ο πίνακας πάνω από το έπιπλο είναι μικρότερος σε πλάτος από το μισό τού επίπλου, τότε πάλι χάνεται η ισορροπία. Διότι η έμφαση δίνεται εξ’ ολοκλήρου στο έπιπλο.

Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να θυμόμαστε πως κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του. Ειδικά αν είμαστε ανήσυχοι και ψαγμένοι διακοσμητικά είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουμε πολλές εξαιρέσεις.

Στα πιο μοντέρνα σπίτια παρατηρούμε όλο και πιο συχνά, πολύ μεγάλους έως τεράστιους πίνακες πού καλύπτουν ολόκληρους τοίχους. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι και πάλι εξαιρετικό.

Αυτό γίνεται για δύο λόγους:

  • Πρώτον, διότι σε αυτή την περίπτωση το έργο τέχνης λειτουργεί σαν ταπετσαρία στον χώρο δίνοντας έμφαση στον ένα τοίχο (focal point).
  • Δεύτερον καί κυριότερο, διότι είναι έργα διαλεγμένα με την ψυχή μας, έργα πού μας αρέσουν πραγματικά γιατί μας αντιπροσωπεύουν τόσο, ώστε ξέρουμε πως να τα αναδείξουμε χωρίς να φορτώνουμε τον υπόλοιπο χώρο μας με φλύαρα μικροαντικείμενα.

Ιδέες διακόσμησης για τους τοίχους με πίνακες.

Η Τέχνη, έχει να κάνει με την εσωτερική μας ομορφιά. Γι’ αυτό το μόνο πού πρέπει να εξετάζουμε είναι αν οι πίνακες πού αγοράζουμε έχουν κάτι να μας πούνε. Δεν έχει σημασία αν ο χώρος είναι μικρός ή μεγάλος για να αποφασίσουμε να ενσωματώσουμε ένα μεγάλο έργο τέχνης, αρκεί να το αφήσουμε  να αναπνέει.

Δείτε παρακάτω μερικούς όμορφους πίνακες και αντλήστε έμπνευση για το δικό σας σπίτι.

Διακόσμηση σπιτιού με πίνακες.
Θα μπορούσατε να επιλέξετε το έργο τέχνης με βάση το χρώμα των επίπλων στο σαλόνι. Ώστε να υπάρχει μια αρμονία και ένα δέσιμο μεταξύ τους.

Σαλόνι με πίνακα.
Αν είστε ο τύπος που αλλάζει την εσωτερική διακόσμηση συχνά τότε θα μπορούσατε να επιλέξετε κάτι που θα ήταν οικονομικά πιο αποδοτικό. Καθώς μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού.

Καθιστικό με πίνακες.
Το είδος της τέχνης που θα επιλέξετε αντανακλά στην προσωπικότητα σας. Γι’ αυτό διαλέξτε τα καλύτερα κομμάτια που ταιριάζουν στο χαρακτήρα αλλά και στους τοίχους του καθιστικού σας.

Πίνακες για το σαλόνι.
Μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν να επιλέξετε ένα συνδυασμό έργων τέχνης για να κρεμάσετε στους τοίχους του καθιστικού σας.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Stay in touch!

7,116ΥποστηρικτέςΚάντε Like
190ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,240ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής