Αξιοποιήστε σωστά τον χώρο κάτω από τη σκάλα σας

Έχετε σκάλες και δεν ξέρετε πως να χρησιμοποιήσετε το χώρο κάτω από αυτές;Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης στο χώρο κάτω από τις σκάλες.

Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για τον χώρο κάτω από τις σκάλες.

Είτε στο δικό σας σπίτι, είτε στο εξοχικό σας, είτε στο πατρικό σας, κάπου υπάρχει ένα σπίτι που έχει μια σκάλα για άλλον όροφο ή για το υπόγειο και την αποθήκη. Πολλές φορές, όμως, ο χώρος κάτω από τις εσωτερικές σκάλες μένει εντελώς ανεκμετάλλευτος.

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να γεμίσει κανείς το κενό που βρίσκεται κάτω από τη σκάλα ενός σπιτιού. Στα σύγχρονα σπίτια που αναζητούμε την απλότητα και την minimal διακόσμηση η περιοχή κάτω από την σκάλα πρέπει να συμπληρώνει τον minimal σχεδιασμό.

Μπορείτε να το ανακαλύψετε εκ νέου ως τόπο για την ανάγνωση, την αποθήκευση, την εργασία ή έναν ήσυχο υπνάκο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι εξοικονόμησης χώρου στο σπίτι, και η σκάλα είναι ένας από αυτούς.

#1 Κήπος κάτω από την σκάλα

Αν μένετε σε διαμέρισμα ή για κάποιον λόγο δεν έχετε εξωτερικό κήπο μην απογοητεύεστε. Μπορείτε να βάλετε το πράσινο στο σπίτι σας κάτω από τις σκάλες σας, μάλιστα είναι το επόμενο μεγάλο trend. Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε κήπο με βότσαλα και αληθινά ανθεκτικά φυτά. Έτσι μπορείς να διατηρείς τα φυτά σε ένα σημεία, χωρίς να τα διασκορπίζεις σε όλο το σπίτι. Η συγκεκριμένη ιδέα είναι η ιδανική για μίνιμαλ διακόσμηση.

Κήπος κάτω από την σκάλα.

#2 Γραφείο

Το γραφείο «Hugh Jefferson Randolph Architects» σχεδίασε ένα εκπληκτικά ευρύχωρο γραφείο κάτω από τις σκάλες. Εξυπηρετώντας έτσι τις καθημερινές μας ανάγκες για χαλάρωση, σερφάρισμα ή ακόμα και δουλειά από το σπίτι. Και, ποιος δεν θα λάτρευε μια τέτοια κατασκευή.

Γραφείο κάτω από τις σκάλες.

#3 Τοποθετήστε τον καναπέ

Αν ο σχεδιασμός του σπιτιού σας είναι τέτοιος, που να σας επιτρέπει δηλαδή να τοποθετήσετε τον καναπέ κάτω από τις σκάλες, να το κάνετε. Θα δημιουργήσετε μια όμορφη γωνιά καθιστικού για ανάπαυση και χαλάρωση.

Καθιστικό κάτω από τον καναπέ.

#4 Μυστικό δωμάτιο

Αν έχετε χώρο στο σπίτι σας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πανέμορφο καταφύγιο κάτω από τις σκάλες. Μια όμορφη μικροσκοπική πόρτα σε συνδυασμό με το μικρό δωμάτιο θα δώσει το χώρο σας μια διασκεδαστική και μυστική ατμόσφαιρα.

Μυστικό δωμάτιο κάτω από την σκάλα.

#5 Κελάρι κρασιού

Αξιοποιήστε το χώρο κάτω από τις σκάλες σας και δημιουργήστε ένα όμορφο κελάρι κρασιού, όπως αυτό της παρακάτω εικόνας. Είναι σχεδιασμένο από την καναδική εταιρεία Beyond Beige. Ο φωτισμός πίσω από τα κρασιά και τα εμφιαλωμένα ποτά δημιουργεί μια βιομηχανική αλλά ρουστίκ ατμόσφαιρα.

Κελάρι κρασιού.

#6 Τοίχοι γύρω από την σκάλα

Αν μένετε σε ένα σπίτι με πολλούς ορόφους αυτή η ιδέα είναι ιδανική για εσάς. Οι τοίχοι γύρω από μια σκάλα μπορούν να λειτουργήσουν σαν γκαλερί έργων τεχνών. Ενώ, παράλληλα δίνουν στον χώρο μια πιο ελκυστική διακόσμηση.

Σκάλα με τοίχους γύρω από αυτήν.

#7 Βιβλιοθήκη

Άλλη μια όμορφη επιλογή για να αξιοποιήσετε τον χώρο κάτω από τις σκάλες είναι να κατασκευάσετε μια βιβλιοθήκη. Μπορείτε να τοποθετήσετε διακοσμητικά, παιδικά παιχνίδια ή επιτραπέζια, βιβλία κλπ.. Αμέσως θα δώσετε στο σπίτι σας ένα εξαιρετικό στυλ.

Βιβλιοθήκη.

#8 Ντουλάπα

Αν δεν έχετε αρκετές ντουλάπες στο σπίτι, ο χώρος κάτω από τις σκάλες είναι ο ιδανικός χώρος αποθήκευσης. Μια πρωτότυπη και μοναδική λύση για να αποθηκεύσετε ρούχα, παπούτσια και τσάντες που χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά.

Ντουλάπα κάτω από σκάλα.

#9 Χώρος πλυντηρίου

Αν θέλετε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στο πλυντήριό σας, αυτή είναι μια έξυπνη λύση. Η εταιρία Wills, μια εταιρία σχεδιασμού-κατασκευής στο Νάσβιλ, δημιούργησε αυτόν τον χώρο πλυντηρίου κάτω από μία σκάλα.

Χώρος πλυντηρίου.

#10 Γλυπτό

Ακόμη και η ίδια η σκάλα αν έχει μια ιδιαίτερη μορφολογία μπορεί να αποτελέσει από μόνη της ένα πανέμορφο γλυπτό μέσα στον χώρο.

Σκάλα γλυπτό.

 

 

 

 

 

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό