Μοτίβα: Ποια να επιλέξετε για το σπίτι σας

Διακόσμηση σπιτιού και Ιδέες διακόσμησης για το σπίτι με μοτίβα.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Διακόσμηση του σπιτιού με τα κατάλληλα μοτίβα που μπορείτε να επιλέξετε. Ιδέες διακόσμησης για το σπίτι.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία στη διακόσμηση ενός χώρου είναι τα μοτίβα και τα σχέδια που θα έχουν τα υφάσματα των επίπλων, τα μαξιλάρια, οι κουρτίνες και οι ταπετσαρίες. Οι περισσότεροι αποφεύγετε να χρησιμοποιήσετε έντονα ή μεγάλα μοτίβα. Εμείς σας έχουμε όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι για να αντλήσετε έμπνευση. Επειδή δεν γνωρίζετε τι ταιριάζει με τι, και φοβάστε ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι κομψό. Διακόσμηση του σπιτιού με πανέμορφα μοτίβα.
Τέτοια σχέδια όμως μπορούν να δώσουν στον χώρο σας εκπληκτικό στυλ, αν ακολουθήσετε τις δύο λέξεις κλειδιά: αρμονία και ισορροπία.

Παρατηρήστε το γενικό ύφος του δωματίου

Σημαντικός κανόνας είναι να λάβετε υπόψιν σας τις υπόλοιπες ταπετσαρίες και υφάσματα που υπάρχουν ήδη στον χώρο. Καθώς και το γενικό ύφος του δωματίου. Αποφύγετε να συνδυάσετε περισσότερα από δύο έντονα μοτίβα στον ίδιο χώρο.
Ένας ακόμη πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να διαλέξετε ένα έντονο σχέδιο για κάποιο ύφασμα ή μία ταπετσαρία. Και να συνεχίσετε το βασικό του χρώμα σε πολύ πιο ουδέτερες και παλ αποχρώσεις στα υπόλοιπα υφάσματα και τους τοίχους.
Καλό θα ήταν να αποφύγετε μεγάλα μοτίβα με πολλά διαφορετικά χρώματα. Θα είναι αρκετά δύσκολο να τα συνδυάσετε με επιτυχία δίχως να χρησιμοποιήσετε πολλά χρώματα. Καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει παλιομοδίτικο.
Για ένα πιο «ήσυχο» δωμάτιο, επιλέξτε μονόχρωμες επιφάνειες, και δώστε ένταση στα πιο μικρά διακοσμητικά στοιχεία (πχ μαξιλάρια, λίγα σκαμπό ή μία μικρή πολυθρόνα). Και προσοχή! Είναι λάθος η αντίληψη πως τα μεγάλα σχέδια θα κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να δείχνει ακόμη μικρότερο. Για την ακρίβεια, οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας αντικείμενα ή σχέδια, εφόσον χρησιμοποιηθούν στη σωστή ποσότητα, θα κάνουν τον μικρό σας χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και όχι μικρότερος.

Φλοράλ

Καλό θα ήταν να αποφύγετε μεγάλα μοτίβα με πολλά διαφορετικά χρώματα.

Τα «φλόραλ» σχέδια

Υπάρχουν τρία είδη φλόραλ:

  1. Τα κλασικά, που είναι βασισμένα σε βοτανολογικές ζωγραφιές. Έχουν πολύ λεπτομέρεια και χρώμα και δίνουν πολύ παραδοσιακό αποτέλεσμα.
  2. Τα βικτωριανά, που είναι απλοϊκές απεικονίσεις λουλουδιών (συνήθως τριαντάφυλλα) και δίνουν πολύ κλασικό και πιο «βαρύ» χαρακτήρα.
  3. Τα μοντέρνα που είναι πιο γραφιστικές, «ελεύθερες» και συνήθως μονόχρωμες απεικονίσεις. Δίνουν πολύ σύγχρονη και γραμμική αίσθηση.

Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι όχι το στυλ, αλλά το χρώμα. Φροντίστε το κυρίαρχο χρώμα του μοτίβου να ταιριάζει με τα ουδέτερα χρώματα του δωματίου.

Τα γεωμετρικά σχέδια

Τα γεωμετρικά σχέδια έχουν επανέλθει και είναι πολύ της μόδας. Μπορείτε πλέον να τα βρείτε σε πολύ ενδιαφέρουσες μορφές, υφές και χρώματα και να τα χρησιμοποιήσετε για να δώσετε ένα πιο ρετρό στυλ. Συνδυάζονται εύκολα σε χώρους κλασικούς αλλά και μοντέρνους, δίνοντας έτσι, έντονα την αίσθηση της σοφιστικέ πολυτέλειας.

Τα πουά

Τα πουά έγιναν για πρώτη φορά μόδα τη δεκαετία του 50, όταν πολλές celebrities άρχισαν να τα φοράνε στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Πλέον το πουά είναι ένα σχέδιο διαχρονικό που συνεχίζει να μας απασχολεί. Ενώ παίζει, πολλές φορές, πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση και του σπιτιού μας. Συνδυάζεται με έντονα χρώματα για πιο funky αποτέλεσμα, αλλά και με παλ τόνους για ένα πιο μίνιμαλ και στιλάτο look.

Μαξιλάρια με σχέδια

Τα πουά έγιναν για πρώτη φορά μόδα τη δεκαετία του 50, όταν πολλές celebrities άρχισαν να τα φοράνε στις δημόσιες εμφανίσεις τους.


 
 
 

Κατηγορίες Προιόντων