Μενού

Ιδέες για φωτισμό γραφείου

Μάθετε τις πιο οικονομικές ιδέες τον σωστό φωτισμό του γραφείου.

Μελέτες δείχνουν πως ο κατάλληλος φωτισμός, μπορεί να κάνει την εργασία μας, πιο δημιουργική, πιο ευχάριστη και λιγότερο κουραστική. Είναι λοιπόν σημαντικό, να διαλέξουμε μια ποιότητα φωτός που μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Και ταυτόχρονα ξεκουράζει τη σκέψη και τα μάτια μας. Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά καλό θα είναι να έχουμε και ένα φωτιστικό που δεν θα περνάει απαρατήρητο.

Γι’ αυτό στο γραφείο σας θα πρέπει να διαθέτετε τον καλύτερο δυνατό φωτισμό. Καθώς το διάβασμα και το γράψιμο απαιτούν ισχυρό, ξεκούραστο φως. Το απαραίτητο λαμπατέρ στο γραφείο πρέπει να εστιάζει τη δέσμη φωτός πάνω στο χώρο εργασίας. Αλλά, και να έχει μεγάλο, σπαστό βραχίονα για να μπορεί να ρυθμιστεί στη σωστή κάθε φορά θέση.

Η επιλογή ακατάλληλου φωτιστικού αλλάζει τη στάση του σώματος και προκαλεί πόνους στον αυχένα και τη μέση. Εκτός από το λαμπατέρ, πρέπει να υπάρχει και ένα άλλο φωτιστικό για τον υπόλοιπο χώρο. Καθώς η αντίθεση ανάμεσα σε σκοτάδι και φως καταπονεί τα μάτια.

Το συνηθισμένο λάθος που κάνετε

Πολύς κόσμος χρησιμοποιεί πολύ έντονο φως σε σκοτεινό δωμάτιο και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που τα μάτια κουράζονται εύκολα. Οι αντιθέσεις γενικά σε ότι αφορά τον φωτισμό δεν είναι καλές.

Ο φωτισμός έχει σχέση και με την ηλικία

Οι επιστήμονες τονίζουν πως το πόσο φως χρειάζεστε έχει σχέση και με την ηλικία σας. Συγκεκριμένα το φως που χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να διαβάσει αυξάνεται κατά 1% κάθε χρόνο. Αν λοιπόν μέσα στο σπίτι υπάρχουν άτομα διαφόρων ηλικιών ίσως θα πρέπει να έχετε έξτρα φωτιστικά για αυτούς που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ:

 Ο καλός φωτισμός:
• Δεν κουράζει τα μάτια.
• Μας κάνει πιο δημιουρ­γικούς και παραγωγικούς.
• Βελτιώνει τη διάθεσή μας.

Ο κακός φωτισμός:
• Είναι θαμπός, πολύ έντονος ή πολύ χαμηλός.
• Προκαλεί εκνευρισμό, πονο­κεφάλους, ζαλάδες, ναυτίες.
• Αποδιοργανώνει τη σκέψη.
• Προδιαθέτει για ατυχήματα.

 

 

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Δημιουργήστε ένα γραφείο με zen διακόσμηση

Δημιουργήστε ένα γραφείο με zen διακόσμηση. Ιδέες διακόσμησης με...

Στυλάτα γραφεία που όλοι θα θέλαμε να δουλεύουμε

Δημιουργικά γραφεία που όλοι θα θέλαμε να εργαστούμε. Ιδέες...

Stay in touch!

7,092ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής