Αυτά είναι τα διακοσμητικά trends του 2018

0
758
Οι διακοσμητικές τάσεις του σπιτιού για το 2018. Ιδέες διακόσμησης με στυλ

Οι διακοσμητικές τάσεις του σπιτιού για το 2018. Ιδέες διακόσμησης με στυλ και προσωπικότητα.

Οι διακοσμητικές τάσεις του σπιτιού για το 2017 φαίνεται να έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στους λείους και μίνιμαλ χώρους. Ωστόσο, το 2018 φαίνεται να μας πηγαίνει ακριβώς στο άλλο….άκρο. Τι εννοούμε; Ιδέες διακόσμησης με στυλ: τραχιές επιφάνειες και ακατέργαστα υλικά που δίνουν στο χώρο μια εντελώς νέα αισθητική και υφή.

Η συγκεκριμένη διακοσμητική τάση έχει ιδιαίτερη προτίμηση σε υλικά όπως το “σκουριασμένο” σίδερο, το ακατέργαστο ξύλο, το τούβλο, το τσιμέντο κ.α.. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε τους χώρους που θα βρίσκονται στο επίκεντρο μέσα στο 2018.

Ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα 72 τμ για να πάρετε όμορφες ιδέες διακόσμησης.

#1 Αποκαλύψτε έναν αυθεντικό τοίχο από τούβλο

τοίχος από τούβλα

Μπορείτε να αποκαλύψετε οποιονδήποτε τοίχο στο σπίτι ώστε να εμφανιστεί το τούβλο που βρίσκεται από πίσω. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε νέα πνοή και μορφή στο χώρο σας. Αν είστε τολμηροί συνδυάστε το με το λευκό για να δημιουργήσετε μια όμορφη αντίθεση. Μάλιστα, αν είναι δυνατόν και μπορείτε εντάξτε και άλλες υφές στον χώρο.

#2 Βάψτε έναν τοίχο πολλές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος

γκρι τοίχος

Στην παραπάνω φωτογραφία, όπως θα παρατηρήσετε και εσείς, ο τοίχος μοιάζει να είναι «σφυρηλατημένος» καθώς έχουν δημιουργηθεί πολλές αποχρώσεις του γκρι που δίνουν την αίσθηση μιας ακατέργαστης επιφάνειας. Το λευκό έπιπλο και το λευκό φωτιστικό συνδυάζεται πολύ αρμονικά με τον τοίχο προσθέτοντας ακόμα ένα υλικό στον χώρο.

Ιδέες για να επιλέξετε την σωστή απόχρωση του λευκού στο σπίτι σας.

#3 Κρατήστε τα αυθεντικά στοιχεία του σπιτιού

μαύρες αποχρώσεις

Το πανέμορφο και εντυπωσιακό καθιστικό της παραπάνω φωτογραφίας έχει εκμεταλλευτεί τον τοίχο από τσιμέντο. Επιπλέον, υπάρχουν ακατέργαστες «λωρίδες» οι οποίες συνδυάζονται τέλεια με τις λωρίδες σκούρου ραφ χρώματος. Το συμπέρασμα είναι: αντί να προσθέτετε στοιχεία στο σπίτι σας προσπαθήστε -όπου μπορείτε φυσικά- να αφαιρείτε μερικά. Να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

#4 Συνδυάστε τα ακατέργαστα υλικά με υφές και χρώμα

τραπεζαρία

Στην παραπάνω φωτογραφία θα δείτε ότι το ταβάνι του σπιτιού έχει διατηρηθεί στην αρχική του ακατέργαστη μορφή. Μάλιστα, έχει συνδυαστεί πολύ όμορφα με τα ρετρό πλακάκια του πατώματος. Τέλος, οι υφές και τα έντονα χρώματα συμπληρώνουν την συνολική σύνθεση και δημιουργούν έναν χώρο που είναι γεμάτος ζωή και φρεσκάδα.

Κρεβατοκάμαρα: Ποιο χρώμα ταιριάζει για εσάς σύμφωνα με την προσωπικότητά σας.