Μενού

Διακοσμήστε το καθιστικό με φωτογραφίες χωρίς να χρησιμοποιήσετε κορνίζες

Ιδέες διακόσμησης για το καθιστικό με φωτογραφίες χωρίς να χρειαστεί χρησιμοποιήσετε κορνίζες.

Σίγουρα οι πιο όμορφες αναμνήσεις συνοδεύονται και από την αντίστοιχη φωτογραφία. Γι’ αυτό πολλοί μας κάνουν δώρο κορνίζες για να τις εσωκλείσουμε εκεί μέσα.

Παρ’ όλα αυτά, αν εσείς δεν θέλετε να διακοσμήσετε το καθιστικό σας με κορνίζες και ψάχνετε έναν πιο πρωτότυπο τρόπο για να αναδείξετε τις φωτογραφίες σας, τότε οι ιδέες που ακολουθούν είναι ιδανικές για εσάς.

1. Φωτογραφίες πίσω από παραθυρόφυλλα

Χρησιμοποιήστε παλιά παράθυρα για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό κολάζ φωτογραφιών. Κολλήστε τις φωτογραφίες σας πίσω από το τζάμι και στη συνέχεια κρεμάστε οριζόντια ή κάθετα το παραθυρόφυλλο στον τοίχο.

Φωτογραφίες πίσω από παραθυρόφυλλα.
Εκμεταλλευτείτε και ανακυκλώστε ταυτόχρονα τα παλιά σας παραθυρόφυλλα.

2. Φωτογραφίες μέσα σε βαζάκια

Εκμεταλλευτείτε τα άδεια γυάλινα βαζάκια σας για να τα μετατρέψετε σε κορνίζες. Τοποθετήστε μέσα στο βάζο την φωτογραφία που θέλετε με αντίθετη φορά. Κουμπώστε το βαζάκι σας, γυρίστε το αντίστροφα για να ακουμπάει το καπάκι του ως βάση και έτοιμο.

Φωτογραφίες μέσα σε βαζάκια.

3. Φωτογραφίες κρεμασμένες σε φελοπίνακα

Χρησιμοποιήστε ένα κλιπ και μια πινέζα για να κρεμάσετε τις φωτογραφίες σας σε έναν φελοπίνακα. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να βάλετε μόνο εκτυπωμένες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, όπως στη παρακάτω εικόνα.

Φωτογραφίες κρεμασμένες σε φελοπίνακα.

4. Φωτιστικό από φωτογραφίες

Κατασκευάστε ένα μοναδικό φωτιστικό από φωτογραφίες που έχετε βγάλει σε φωτογραφικό θάλαμο ή από παλιά αρνητικά φωτογραφιών. Πάρτε τη συλλογή φωτογραφιών που έχετε και τοποθετήστε την καθεμιά φωτογραφία μέσα σε μια θήκη από χαρτόνι. Μπορείτε να την αγοράσετε έτοιμη σε μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας ή να την φτιάξετε εσείς κόβοντας μικρά κομμάτια από μαύρο χαρτόνι και ενώνοντας τα με συρραπτικό.

Στη συνέχεια περάστε κρικάκια από κάθε μία φωτογραφία μέσα σε θήκη από χαρτόνι και με τη βοήθεια μιας πένσας περάστε το ένα κρικάκι μέσα από το άλλο. Έτσι, ώστε, να ενωθούν οι φωτογραφίες και να δημιουργηθούν κάθετες λωρίδες από φωτογραφίες.

Τέλος, περάστε τα κρικάκια της πρώτης φωτογραφίας από την καθεμιά κάθετη λωρίδα στη βάση του φωτιστικού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βάση από ένα παλιό φωτιστικό αφαιρώντας το ύφασμα ή την πλαστική επικάλυψη και κρατώντας μόνο τον μεταλλικό σκελετό.

Φωτιστικό από φωτογραφίες.

5. Ταπετσαρία τοίχου από φωτογραφίες

Εκτυπώστε στο ίδιο μέγεθος τις φωτογραφίες που θέλετε να διακοσμούν τον χώρο σας, και κολλήστε τες στον τοίχο σε ίση απόσταση μεταξύ τους, για ένα συμμετρικό και στιλάτο αποτέλεσμα. Η αντίθεση των χρωμάτων των φωτογραφιών με το χρώμα του τοίχου θα κάνει τον τοίχο σας να δείχνει πιο εντυπωσιακός. Γι’αυτό επιλέξτε να κάνετε το κολάζ σε ένα τοίχο με έντονο χρώμα.

Ταπετσαρία τοίχου από φωτογραφίες.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Πώς να διακοσμήσετε ένα ουδέτερο σαλόνι

Ιδέες διακόσμησης σαλονιού με έξυπνους τρόπους. Έτσι θα διακοσμήσετε...

Σαλόνι: Coffee Table ή Ottoman;

Τι να επιλέξετε για το σαλόνι: Coffee table ή...

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής