Μενού

Η κατάλληλη διακόσμηση για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Οι καλύτερες διακοσμητικές ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Αν και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι ορθόδοξη και ούτε ελληνικό έθιμο, εξαιτίας της μεγάλης ομόνοιας και παγκοσμιοποίησης, η Ελλάδα είναι από τις χώρες που γιορτάζει την γιορτή των ερωτευμένων.

Οι ερωτευμένοι, βέβαια, γιορτάζουν κάθε μέρα, αλλά ας τους καθιερώσουμε και εμείς μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που λαμβάνει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου.

Γνωρίζατε όμως, ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων.

Διακόσμηση αγίου Βαλεντίνου.

Μια δημοφιλής αγιογραφική αναφορά του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης αναφέρει ότι φυλακίστηκε επειδή πάντρευε στρατιώτες. Oι οποίοι απαγορεύονταν να παντρευτούν Χριστιανές, καθώς ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με το θρύλο, κατά τη φυλάκισή του, θεράπευσε την κόρη του φύλακά του, Αστέριου. Ένα καλλωπιστικό στοιχείο της ιστορίας αναφέρει ότι πριν την εκτέλεσή του της έγραψε ένα γράμμα υπογράφοντας «ο Βαλεντίνος σου».

Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε πλέον η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν αξέχαστο ένα «Χρόνια πολλά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου» σε κάθε ξεχωριστό πρόσωπο στη ζωή σας. Κορδέλες, φιόγκοι, καρδούλες είναι εύκολο να μπούν στην διακόσμηση του σπιτιού.

H Recons είναι εδώ για να σας προτείνει τις καλύτερες διακοσμητικές ιδέες για την ημέρα των ερωτευμένων. Το καλύτερο δώρο ή στολισμός καθορίζεται από το ποιος είναι ο έρωτας σας και τι είναι αυτό που αγαπά λιγότερο φυσικά από έσας. Κοινώς: καρδούλες χαρτάκια, γλυκά, μπαλόνια, κόκκινο λευκό και ροζ και φυσικά κεράκια. Και ορίστε μια γιορτινή διακόσμηση.

Διακόσμηση αγίου βαλεντίνου.

 

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής