Με αυτό τον τρόπο θα κατασκευάσετε μόνοι σας έναν χαρταετό

0
38
Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις μόνος σου τον χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα.

Μάθε πως θα φτιάξεις μόνος σου τον χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα.

Αύριο είναι τα αγαπημένα Κούλουμα και τη σημερινή μέρα το blog της Recons την αφιερώνει στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Μάθετε λοιπόν εδώ τα βήματα για να φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό, και διασκεδάστε μαζί με τους φίλους και την οικογένεια σας.

Τα βήματα για να κατασκευάσετε μόνοι σας έναν χαρταετό.

Βήμα πρώτο: Κόβετε τις βέργες για να έχουν μήκος 60cm ή 100cm. Εξαρτάται πόσο μικρό ή μεγάλο θέλετε να κάνετε το χαρταετό σας. Τοποθετείτε τις βέργες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα νοητό εξάγωνο.  Στη συνέχεια δέστε σφικτά το σημείο τομής τους με το σύρμα.

Βήμα δεύτερο: Δένετε με το σπάγκο, ο οποίος φροντίζεται να είναι τεντωμένος, τις κορυφές των βεργών έτσι ώστε να σχηματιστεί εξάγωνο. Στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω στις βέργες το χαρτί σε σχήμα εξαγώνου. Αφού το κόψετε, αφήστε περιθώριο περίπου 5cm παραπάνω. Έτσι, ώστε να μπορέσετε να το περάσετε από τον σπάγκο για να στερεωθεί. Για να δέσει το χαρτί με τον σπάγκο περνάτε κόλλα και στη συνέχεια μονωτική ταινία για σιγουριά.

Χαρταετός.

Βήμα τρίτο: Για να φτιάξετε την ουρά περνάτε σπάγκο σε δύο άκρες των βεργών που βρίσκονται δίπλα δίπλα και τις ενώνεται με έναν κόμπο. Το μήκος τους πρέπει να είναι περίπου 40 cm. Έπειτα από το σημείο του κόμπου δένετε ένα άλλο κομμάτι σπάγκου με μήκος 3,20 μέτρα. Σε αυτό το μεγάλο κομμάτι σπάγκου τοποθετείτε τα χρωματιστά κομμάτια χαρτιού ή εφημερίδας, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 20cm.

Βήμα τέταρτο: Το τελευταίο βήμα φτιάχνετε το σπάγκο με τον οποίο θα κρατάτε το χαρταετό για να πετάξει. Περνάτε δύο  κομμάτια σπάγκου στο ίδιο μήκος με τις βέργες στις άκρες που έχουν απομείνει ενώ ένα τρίτο κομμάτι σπάγκου που ξεκινάει από τη μέση, την ένωση των βεργών έρχεται να δέσει με ένα κόμπο με τις άλλες δύο. Ο χαρταετός σας είναι έτοιμος για πτήση.

DIY χαρταετός.