Πως θα "αναστήσετε" τα μισοπεθαμένα σας φυτά

Έτσι θα "αναστήσετε" τα πεθαμένα φυτά. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι αλλά και για τον κήπο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Έτσι θα “αναστήσετε” τα πεθαμένα φυτά. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι αλλά και για τον κήπο σας.

Σίγουρα, δεν είναι σπάνιο φαινόμενα να παρατηρήσετε κάποια στιγμή ότι τα φυτά σας δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αλλά, μην αγχώνεστε γιατί και σε αυτό σας έχουμε την λύση. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι αλλά και για τον κήπο σας για να “αναστήσετε” τα πεθαμένα φυτά σας.
Ενδεχομένως, να έχουν πέσει…θύματα της απότομης αλλαγής του καιρού ή απλά να μην το περιποιείται και να μην τα ποτίζατε όσο θα έπρεπε. Ωστόσο, όποιος και είναι ο λόγος που τα φυτά σας φαίνονται μισοπεθαμένα, υπάρχουν κάποια πραγματάκια που μπορείτε να κάνετε για να τα σώσετε. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και αντλήστε ιδέες για το σπίτι σας
Πως να κάνετε οικονομία στο καλοριφέρ! Έξυπνο και οικονομικό κόλπο.
μαραμένα φυτά
Το γεγονός ότι ένα φυτό έχει χάσει την ομορφιά του και το σθένος του και είναι σε ένα βαθμό μαραμένο, δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και νεκρό. Αν διακρίνετε οπουδήποτε στο φυτό λίγο πράσινο (πχ. σε ένα κλαδί ή στη ρίζα) είναι πολύ πιθανόν να του έχει απομείνει ελάχιστη ζωή.
Σπόροι που μπορείτε να φυτέψετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο.

Αν οι ρίζες του φαίνονται ζωντανές, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε όλα τα ξερά κλαδιά και τα φύλλα. Έπειτα βάλτε το φυτό σε μια θέση που θα έχει τον μισό ήλιο από αυτόν που χρειάζεται κανονικά. Τέλος, ποτίστε το ελαφρά και δώστε του λίγο χρόνο. Είναι πολύ πιθανό σε 3-4 εβδομάδες να αρχίσετε να βλέπετε σημεία ζωής. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να κόψετε όλα τα κλαδιά που δεν βγάζουν φύλλα χωρίς να παραλείψετε κανένα.

κλάδεμα
Αυτά είναι τα ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου.
Αν από την άλλη έχουν μαραθεί όλα τα κλαδιά μην αγχώνεστε! Υπάρχει και πάλι περίπτωση να μπορέσετε να σώσετε το φυτό σας. Κόψτε τα μαραμένα κλαδιά κατά το ένα τρίτο. Αν δείτε πως σε κάποιο σημείο είναι πράσινο, αφήστε το. Αν όχι, συνεχίστε να κόβετε. Έπειτα τοποθετήστε το φυτό σε σημείο που θα παίρνει λιγότερο από τον μισό ήλιο που χρειάζεται συνήθως. Ποτίστε το μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό. Αυτό θα το καταλάβετε αγγίζοντάς το. Αν το φυτό σας τα καταφέρει, θα δείτε μικρά κλαδιά να ξεπροβάλλουν σε 1-2 μήνες.
 

Κατηγορίες Προιόντων