Μενού

Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά και φρεσκότατα

Tips για να διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

Αναμφισβήτητα, τα χαλιά είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μεταμορφώσετε ένα δωμάτιο. Ωστόσο δεν εξυπηρετούν μόνο την διακόσμηση του χώρου, αλλά έχουν και πρακτικούς σκοπούς. Για παράδειγμα να ζεσταίνουν το δωμάτιο και να μειώνουν τον θόρυβο. Γι’αυτό εμείς σας έχουμε έξυπνα tips για να διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που όχι μόνο θα σας λύσουν τα χέρια αλλά θα απαλλαχτείτε μια και καλή από αυτό το ζήτημα.

Όταν επιλέγετε ένα χαλί για το σπίτι σας θα πρέπει να γνωρίζετε τις ιδιότητές του. Γιατί, όπως, καταλαβαίνετε οι διαφορετικές ιδιότητες απαιτούν διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού. Γενικά, τα χαλιά φτιάχνονται από συνθετικές, φυσικές ή μάλλινες ίνες. Μπορεί ο κανόνας του «βγάζω τα παπούτσια» στο σπίτι να είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε μακριά την σκόνη, ωστόσο όλα τα χαλιά θα χρειαστούν κάποια στιγμή έναν καλύτερο καθαρισμό.

Αυτό είναι το καλύτερο χαλί για το βρεφικό δωμάτιο.

1. Συνθετικά χαλιά

Για να καθαρίσετε τα συνθετικά χαλιά καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα σκουπίζοντας προς διάφορες κατευθύνσεις. Αν πέσουν υγρά φροντίστε να καθαρίσετε γρήγορα με μια καθαρή πετσέτα ή λίγο χαρτί κουζίνας πιέζοντας ελαφρώς τον λεκέ. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι ο λεκές να απορροφηθεί πλήρως και στη συνέχεια καθαρίστε με ζεστό νερό και σαπούνι ή με ένα απαλό καθαριστικό χαλιών.

2. Μάλλινα χαλιά

Και σε αυτό το υλικό καθαρίστε με την ηλεκτρική σκούπα αποφεύγοντας εξαρτήματα, όπως το περιστρεφόμενο βουρτσάκι, καθώς μπορεί να δημιουργήσει χνούδια. Για τους υγρούς λεκέδες χρησιμοποιήστε μόνο ζεστό νερό ή ένα απαλό καθαριστικό χαλιών. Πολλά καθαριστικά είναι ιδιαίτερα αλκαλικά, αυτά τα συγκεκριμένα θα πρέπει να τα αποφύγετε γιατί μπορούν να χαλάσουν τις μάλλινες ίνες.

μάλλινο χαλί
Στα μάλλινα χαλιά χρησιμοποιήστε μόνο ζεστό νερό ή ένα απαλό καθαριστικό χαλιών.

3. Χαλιά με φυσικές ίνες

Στις φυσικές ίνες ανήκουν το βαμβάκι, η βισκόζη, το σιζάλ κ.α.. Αυτές έχουν μικρότερη αντίσταση στους λεκέδες από ότι οι συνθετικές ή οι μάλλινες. Καλό θα είναι να βάζετε συχνά ηλεκτρική σκούπα και αν πέσει κάποιο υγρό να χρησιμοποιήσετε γρήγορα ένα πανί η χαρτί κουζίνας για να το απορροφήσετε. Έπειτα χρησιμοποιήστε το πιστολάκι για να στεγνώσετε την περιοχή. Για χαλιά από γιούτα ή σίζαλ χρησιμοποιήστε ένα απαλό βουρτσάκι και λίγο νερό για να καθαρίσουν.

4. Έχετε κατοικίδια; Σας έχουμε την λύση

Αν στο σπίτι έχετε κατοικίδιο τότε σίγουρα τα χαλιά σας ταλαιπωρούνται λίγο περισσότερο. Για να απομακρύνετε τις μυρωδιές και τους λεκέδες χρησιμοποιήστε κάποιο ενζυματικό καθαριστικό. Η μαγειρική σόδα είναι ένας φυσικός τρόπος για να απομακρύνετε τις μυρωδιές, οπότε χρησιμοποιήστε την ρίχνοντας 1-2 κουταλάκια του γλυκού στο σημείο που έχει λερωθεί και αφήστε για λίγη ώρα μέχρι να φύγει ο λεκές.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Stay in touch!

7,084ΥποστηρικτέςΚάντε Like
186ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,330ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής