Έξυπνα tips για να λύσετε κάθε πρόβλημα στο σπίτι
Αρχική Περισσότερα Tips Έξυπνα και πρακτικά tips για κάθε πρόβλημα στο σπίτι

Έξυπνα και πρακτικά tips για κάθε πρόβλημα στο σπίτι

0
450
Έξυπνα tips για να λύσετε κάθε πρόβλημα στο σπίτι. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια

Έξυπνα tips για να λύσετε κάθε πρόβλημα στο σπίτι. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

Το σπίτι σας είναι το καταφύγιο σας, το μέρος που πηγαίνετε μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά. Είναι, λοιπόν, το κάστρο σας και για να μην καταλήξει ένα…κάστρο στην άμμο χρειάζεται διαρκή προσοχή και καθαρισμό. Μάθετε πως θα δώσετε άμεση λύση στα καθημερινά σας προβλήματα του σπιτιού με τα παρακάτω έξυπνα tips. Να είστε σίγουροι ότι θα σας λύσουν τα χέρια.

Μετακόμιση: Tips για να οργανώσετε σωστά το πακετάρισμα

1. Καθαρίστε μπογιές και σοβάδες από τα πλακάκια

Αν θέλετε να κάνετε τα πλακάκια σας να λάμπουν δεν έχετε παρά να τα “λούσετε” με αναψυκτικό τύπου κόλα. Αφήστε το λίγα λεπτά για να δράσει και στη συνέχεια αφαιρέστε με ένα βαμβακερό πανί τυχόν σοβάδες ή μπογιά από αυτά. Είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο tip ειδικά μετά από βάψιμο ή ανακαίνιση.

2. Καθαρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα

φίλτρο απορροφητήρα

Για να προχωρήσετε σε έναν τέτοιο καθαρισμό, θα χρειαστείτε:

  • καυτό νερό
  • μαγειρική σόδα
  • μερικές σταγόνες καθαριστικού πιάτων
  • κι ένα βουρτσάκι.

Γεμίστε τον νεροχύτη ή ένα μεγάλο δοχείο ή μια μεγάλη κατσαρόλα με καυτό νερό και 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και προσθέστε 2-3 σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα φίλτρα του απορροφητήρα μέσα στο δοχείο μέχρι να καλυφθούν από το νερό και τρίψτε ελαφρά με το βουρτσάκι. Έπειτα, αφήστε το για 12 ώρες. Αν θέλετε γρηγορότερα αποτελέσματα βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη σόδα ενώ έχετε μέσα ήδη τα φίλτρα. Μετά από 5 λεπτά βρασμού αναποδογυρίσετε τα. Ξεπλύνετε με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα επανατοποθετήσετε στον απορροφητήρα.

3. Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα

Αν θέλετε να μυρίζει τέλεια το σπίτι σας ψεκάστε το φίλτρο του απορροφητήρα και του κλιματιστικού με μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή αιθέριο έλαιο βανίλιας. Μόλις τα βάλετε να δουλέψουν για λίγο, θα νιώσετε το υπέροχο άρωμα της βανίλιας σε όλο το σπίτι.

Φτιάξτε μόνοι σας τα πιο όμορφα αρωματικά πουγκιά με 3 μόνο υλικά.

4. Γλιτώστε χρόνο από το σιδέρωμα

σιδέρωμα

Θέλετε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία με ένα tip προκειμένου να σιδερώνετε τα ρούχα ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές; Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βάλτε αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας κάτι τέτοιο θα δείτε ότι θα μειώσει το χρόνο σιδερώματος κατά το ήμισυ. Αυτό γίνεται επειδή το αλουμίνιο αντανακλά τη θερμότητα του σιδήρου με αποτέλεσμα να σιδερώνονται τα ρούχα και από κάτω καθώς περνάτε το σίδερο από το επάνω μέρος.

 

Tips για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στο καθαρισμό του σπιτιού.