Όμορφες ιδέες για να βάψετε την πόρτα σας κόκκινη

0
133
Ιδέες διακόσμησης με ένα όμορφο χρώμα για να βάψετε την εξωτερική πόρτα κόκκινη

Ιδέες διακόσμησης για να βάψετε την εξωτερική πόρτα κόκκινη. Ένα χρώμα τόσο τολμηρό και εντυπωσιακό.

Έχετε σκεφτεί να αλλάξετε το χρώμα της μπροστινής πόρτας σας; Εάν ναι, ξέρετε ότι δεν είναι αυθαίρετη απόφαση. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά δευτερόλεπτα να κοιτάς το χρώμα μιας πόρτας για να αποφασίσεις αν είναι ελκυστικό ή άσχημο.

Όταν πρόκειται για χρώματα πόρτας, το κόκκινο ήταν πάντα μια φωτεινή και δυναμική επιλογή. Μπορεί να φωτίσει μια θαμπή πρόσοψη ή να συμπληρώσει ένα αρχιτεκτονικό σχεδιασμός ενός σπιτιού.

Κοιτάζοντας μια χρωματική ρόδα, ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του κόκκινου: κόκκινο ιώδες, πορτοκαλί κόκκινο, μπλε κόκκινο. Μάθετε την ιστορία και τον συμβολισμό των κόκκινων πορτών και αντλήστε έμπνευση για το δικό σας σπίτι.

Η θεωρία των χρωμάτων: Πως λειτουργούν τα χρώματα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Ιστορία και συμβολισμός των κόκκινων θυρών

κόκκινη πόρτα

Αυτό το ζωντανό, εντυπωσιακό πρωτογενές χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί σε όλη την ιστορία για οικιστικά και δημόσια κτίρια. Ανάμεσα τους:

  • Αμερική: Οι κουρασμένοι ταξιδιώτες σε άλογα και καροτσάκια ήξεραν ότι σπίτια ή πανδοχεία με κόκκινες πόρτες ήταν ασφαλή μέρη για να μείνουν και να ξεκουραστούν.
  • Υπόγειος σιδηρόδρομος: Οι δούλοι που διέφυγαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μπορούσαν να βρουν ασφάλεια και καταφύγιο σε σπίτια και επιχειρήσεις με κόκκινες πόρτες.
  • Σκωτία: Μια κόκκινη πόρτα στη Σκωτία δηλώνει υποθετικά ότι η υποθήκη του σπιτιού έχει εξοφληθεί.
  • Ιρλανδία: Στην Ιρλανδία, οι κόκκινες πόρτες δήθεν απέφυγαν τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα.
  • Κίνα: Πολλοί Κινέζοι πιστεύουν ότι το κόκκινο χρώμα είναι τυχερό.
  • Feng-Shui: Οι αρχές του Feng Shui πιστεύουν ότι το κόκκινο παρέχει θετική ενέργεια και προσφέρει ευκαιρίες και αφθονία.
  • Θρησκευτικός συμβολισμός: Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός διέταξε τους Ισραηλίτες να καλύψουν τις πόρτες τους με το κόκκινο αίμα ενός αρνιού, το οποίο θα συμβολίσει την υπακοή τους στον Θεό, έτσι ώστε όταν ο άγγελος του θανάτου θα έρθει μέσα από την Αίγυπτο για να σκοτώσει κάθε πρωτότοκο αρσενικό ως τελευταίο από τις 10 πληγές, ο άγγελος θα παρακάμψει τα σπίτια με αίμα-κόκκινες πόρτες και να μην σκοτώσει το πρωτότοκο αρσενικό.
  • Σύγχρονη θρησκευτική: Οι κόκκινες πόρτες των σύγχρονων εκκλησιών πρέπει να είναι φιλόξενοι και να συμβολίζουν ότι κάποιος μπαίνει σε ένα χώρο ιερού, καταφυγίου και ασφάλειας.

#1 Γεωργιανό στυλ

κόκκινη πόρτα

Αυτή η πορτοκαλί-κόκκινη πόρτα φαίνεται όμορφη σε ένα αστραφτερό εξωτερικό. Το γεωργιανό στυλ ήταν δημοφιλές στα μέσα του 18ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πόρτες, τα παράθυρα και οι καμινάδες ήταν διατεταγμένες συμμετρικά και σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τα κλασσικά μοτίβα και την αναλογία.

Εκπληκτικά χρώματα για την μπροστινή πόρτα του σπιτιού σας.

#2 Κόκκινο για τις γιορτές

κόκκινη πόρτα

Μια κόκκινη πόρτα είναι το τέλειο σκηνικό για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πόρτα θα ξεχωρίζει.

#3 Κόκκινη διπλή πόρτα

κόκκινη διπλή πόρτα

Αυτές οι σκούρες κόκκινες διπλές πόρτες διαθέτουν λεπτομερή σκάλισμα ή επένδυση στην επιφάνειά τους και ένα όμορφο ορειχάλκινο υλικό. Ένα αέτωμα πάνω διαθέτει σκαλιστή λεπτομέρεια. Το πλαίσιο που περιβάλλει την πόρτα αποτελείται από υπόλευκο ελεφαντόδοντο.

#4 Κόκκινη πόρτα σε ροδακινί σπίτι

κόκκινη πόρτα με τζάμι

Ένα ροδακινί σπίτι από γυψομάρμαρο συνδυάζετε τέλεια με την προσθήκη λαμπερών κόκκινων θυρών, οι οποίες βοηθούν στην τόνωση του εξωτερικού χώρου και την καθιστούν περισσότερο ουδέτερη, όπως πιθανώς προορίζεται. Αν και δεν είναι ένας γρήγορος κανόνας, οι διπλές πόρτες με συμμετρικές προθέσεις, όπως ο φωτισμός και τα βάζα με γλυκό αμπέλι πατάτας, κάνουν την είσοδο καθαρή και φιλόξενη.

#5 Γκρίζο σπίτι με κόκκινη Πόρτα

Γκρίζο σπίτι με κόκκινη Πόρτα

Οι εξωτερικοί χώροι των σπιτιών που είναι βαμμένοι λευκό, μπεζ, μαύρο ή οποιοδήποτε ουδέτερο χρώμα θα ενισχυθούν με μια κόκκινη πόρτα. Τις τελευταίες δεκαετίες, το γκρι έχει γίνει δημοφιλές από το μαύρο και το μπεζ. Εδώ, μια κόκκινη πόρτα κάνει την εμφάνιση στο σπίτι τόσο φυσική και ελκυστική όσο μια… κάρτα διακοπών.