Καλάθι αγορών

Όμορφες ιδέες για να βάψετε την πόρτα σας κόκκινη

Ιδέες διακόσμησης με ένα όμορφο χρώμα για να βάψετε την εξωτερική πόρτα κόκκινη

Ιδέες διακόσμησης για να βάψετε την εξωτερική πόρτα κόκκινη. Ένα χρώμα τόσο τολμηρό και εντυπωσιακό.

Έχετε σκεφτεί να αλλάξετε το χρώμα της μπροστινής πόρτας σας; Εάν ναι, ξέρετε ότι δεν είναι αυθαίρετη απόφαση. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά δευτερόλεπτα να κοιτάς το χρώμα μιας πόρτας για να αποφασίσεις αν είναι ελκυστικό ή άσχημο.
Όταν πρόκειται για χρώματα πόρτας, το κόκκινο ήταν πάντα μια φωτεινή και δυναμική επιλογή. Μπορεί να φωτίσει μια θαμπή πρόσοψη ή να συμπληρώσει ένα αρχιτεκτονικό σχεδιασμός ενός σπιτιού.
Κοιτάζοντας μια χρωματική ρόδα, ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του κόκκινου: κόκκινο ιώδες, πορτοκαλί κόκκινο, μπλε κόκκινο. Μάθετε την ιστορία και τον συμβολισμό των κόκκινων πορτών και αντλήστε έμπνευση για το δικό σας σπίτι.
Η θεωρία των χρωμάτων: Πως λειτουργούν τα χρώματα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Ιστορία και συμβολισμός των κόκκινων θυρών

κόκκινη πόρτα
Αυτό το ζωντανό, εντυπωσιακό πρωτογενές χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί σε όλη την ιστορία για οικιστικά και δημόσια κτίρια. Ανάμεσα τους:

 • Αμερική: Οι κουρασμένοι ταξιδιώτες σε άλογα και καροτσάκια ήξεραν ότι σπίτια ή πανδοχεία με κόκκινες πόρτες ήταν ασφαλή μέρη για να μείνουν και να ξεκουραστούν.
 • Υπόγειος σιδηρόδρομος: Οι δούλοι που διέφυγαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μπορούσαν να βρουν ασφάλεια και καταφύγιο σε σπίτια και επιχειρήσεις με κόκκινες πόρτες.
 • Σκωτία: Μια κόκκινη πόρτα στη Σκωτία δηλώνει υποθετικά ότι η υποθήκη του σπιτιού έχει εξοφληθεί.
 • Ιρλανδία: Στην Ιρλανδία, οι κόκκινες πόρτες δήθεν απέφυγαν τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα.
 • Κίνα: Πολλοί Κινέζοι πιστεύουν ότι το κόκκινο χρώμα είναι τυχερό.
 • Feng-Shui: Οι αρχές του Feng Shui πιστεύουν ότι το κόκκινο παρέχει θετική ενέργεια και προσφέρει ευκαιρίες και αφθονία.
 • Θρησκευτικός συμβολισμός: Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός διέταξε τους Ισραηλίτες να καλύψουν τις πόρτες τους με το κόκκινο αίμα ενός αρνιού, το οποίο θα συμβολίσει την υπακοή τους στον Θεό, έτσι ώστε όταν ο άγγελος του θανάτου θα έρθει μέσα από την Αίγυπτο για να σκοτώσει κάθε πρωτότοκο αρσενικό ως τελευταίο από τις 10 πληγές, ο άγγελος θα παρακάμψει τα σπίτια με αίμα-κόκκινες πόρτες και να μην σκοτώσει το πρωτότοκο αρσενικό.
 • Σύγχρονη θρησκευτική: Οι κόκκινες πόρτες των σύγχρονων εκκλησιών πρέπει να είναι φιλόξενοι και να συμβολίζουν ότι κάποιος μπαίνει σε ένα χώρο ιερού, καταφυγίου και ασφάλειας.

#1 Γεωργιανό στυλ

κόκκινη πόρτα
Αυτή η πορτοκαλί-κόκκινη πόρτα φαίνεται όμορφη σε ένα αστραφτερό εξωτερικό. Το γεωργιανό στυλ ήταν δημοφιλές στα μέσα του 18ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πόρτες, τα παράθυρα και οι καμινάδες ήταν διατεταγμένες συμμετρικά και σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τα κλασσικά μοτίβα και την αναλογία.
Εκπληκτικά χρώματα για την μπροστινή πόρτα του σπιτιού σας.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#2 Κόκκινο για τις γιορτές

κόκκινη πόρτα
Μια κόκκινη πόρτα είναι το τέλειο σκηνικό για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πόρτα θα ξεχωρίζει.

#3 Κόκκινη διπλή πόρτα

κόκκινη διπλή πόρτα
Αυτές οι σκούρες κόκκινες διπλές πόρτες διαθέτουν λεπτομερή σκάλισμα ή επένδυση στην επιφάνειά τους και ένα όμορφο ορειχάλκινο υλικό. Ένα αέτωμα πάνω διαθέτει σκαλιστή λεπτομέρεια. Το πλαίσιο που περιβάλλει την πόρτα αποτελείται από υπόλευκο ελεφαντόδοντο.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#4 Κόκκινη πόρτα σε ροδακινί σπίτι

κόκκινη πόρτα με τζάμι
Ένα ροδακινί σπίτι από γυψομάρμαρο συνδυάζετε τέλεια με την προσθήκη λαμπερών κόκκινων θυρών, οι οποίες βοηθούν στην τόνωση του εξωτερικού χώρου και την καθιστούν περισσότερο ουδέτερη, όπως πιθανώς προορίζεται. Αν και δεν είναι ένας γρήγορος κανόνας, οι διπλές πόρτες με συμμετρικές προθέσεις, όπως ο φωτισμός και τα βάζα με γλυκό αμπέλι πατάτας, κάνουν την είσοδο καθαρή και φιλόξενη.

#5 Γκρίζο σπίτι με κόκκινη Πόρτα

Γκρίζο σπίτι με κόκκινη Πόρτα
Οι εξωτερικοί χώροι των σπιτιών που είναι βαμμένοι λευκό, μπεζ, μαύρο ή οποιοδήποτε ουδέτερο χρώμα θα ενισχυθούν με μια κόκκινη πόρτα. Τις τελευταίες δεκαετίες, το γκρι έχει γίνει δημοφιλές από το μαύρο και το μπεζ. Εδώ, μια κόκκινη πόρτα κάνει την εμφάνιση στο σπίτι τόσο φυσική και ελκυστική όσο μια… κάρτα διακοπών.
 
 

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.