Καλάθι αγορών

Τι τραπεζαρία να επιλέξω για το σαλόνι μου;

"Τι σχήμα τραπεζαρίας να επιλέξω για το σαλόνι μου".Αντλήστε ιδέες για το σπίτι σας.

“Τι σχήμα τραπεζαρίας να επιλέξω για το σαλόνι μου”. Αντλήστε ιδέες για το σπίτι σας.

Οι επιλογές για το τραπέζι της τραπεζαρίας είναι πολλές : τετράγωνο, μακρόστενο ή στρογγυλό. Επειδή εκτός από το σχήμα μετράει και το μέγεθος της τραπεζαρίας, βρείτε ποια είναι η ιδανική για το χώρο σας.
Μπορεί τα στυλ διακόσμησης να αλλάζουν συχνά, ακόμα και αν εμπλουτίστηκε η χρήση της (πχ ως γραφείο), η τραπεζαρία κρατάει ακόμη τον βασικό ρόλο της, ως χώρος φαγητού.
Τραπεζαρία.
Η τετράγωνη και μακρόστενη τραπεζαρία αντιπροσωπεύουν τη Δύση, ενώ η στρογγυλή την Ανατολή. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που σερβίρεται το φαγητό σε κάθε περιοχή. Στον δυτικό κόσμο οι μερίδες σερβίρονται από ένα κεντρικό σκεύος. Αντίθετα στο κινέζικο μενού, για παράδειγμα, έχουμε πολλά πιάτα που σερβίρονται ταυτόχρονα.
Τip: Λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής στο σερβίρισμα των ασιατικών μενού, οι στρογγυλές επιφάνειες των τραπεζιών περιστρέφονται. Δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσοι κάθονται στο τραπέζι να δοκιμάζουν από όλα τα πιάτα.
Τα τετράγωνα είναι καλύτερα για μικρούς χώρους, ενώ τα μακρόστενα προτιμώνται σε περιπτώσεις που το δωμάτιο είναι μεγάλο.
Tip: Διαλέξτε ένα οβάλ τραπέζι για να βάλετε καμπύλες σε ένα απλό τετράγωνο δωμάτιο.

Λευκή στρογγυλή τραπεζαρία.
Οι στρογγυλές τραπεζαρίες είναι πολύ της μόδας φέτος.

Οι λανθασμένες εκτιμήσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα είτε να βρεθείτε με ένα μεγάλο και στριμωγμένο τραπέζι, είτε με ένα μικρό που δεν σας φτάνει. Γι’ αυτό, υπολογίστε μια απόσταση περίπου 70-80 εκ. περιθώριο από το τραπέζι έως τον τοίχο. Ώστε να μπορεί κάποιος να σηκωθεί εύκολα αλλά να περνάτε και εσείς πίσω από κάθε καρέκλα για να σερβίρετε τους καλεσμένους σας.

 • Για ένα μακρόστενο τραπέζι με διαστάσεις 80×160 εκ. (4-6 άτομα) χρειάζεστε ένα δωμάτιο περίπου 2,5×3,5 μ.
 • Για ένα τραπέζι 90×200 εκ. (6-8 άτομα) χρειάζεστε έναν χώρο τουλάχιστον 3×4 μ.
 • Μια ροτόντα με διάμετρο 1 μέτρου (4-5 άτομα) απαιτεί ένα δωμάτιο περίπου 3×3 μ.
 • ενώ αν έχει διάμετρο 1,20 μ. (5-6 άτομα) το δωμάτιο πρέπει να είναι 3,5×3,5 μ.
Ορθογώνιο τραπέζι τραπεζαρίας.
Τα ορθογώνια τραπέζια ταιριάζουν συνήθως σε μακρόστενους χώρους.
Αν σας ενοχλούν οι δαχτυλιές, μη διαλέξετε γυαλί και, αν δεν έχετε διαθέσιμο χρόνο, ξανασκεφτείτε την επιλογή του ξύλου. Καθώς κάθε τόσο χρειάζεται πέρασμα με λάδι (εκτός αν είναι από εμποτισμένη ξυλεία). Όπως και για το τραπέζι, το ξύλο είναι το πιο συνηθισμένο υλικό για μια καρέκλα τραπεζαρίας, κυρίως λόγω της ανθεκτικότητας του.
Παρ’ όλα αυτά, τα πιο μαλακά ξύλα χρειάζονται προσοχή. Το δέρμα και το microfibre (ως επένδυση) καθαρίζονται εύκολα, αλλά αν θέλετε ιδιαίτερο ύφος προτιμήστε βελούδο ή γενικώς βαριά υφάσματα (τσόχα, σαντούκ κ.λπ.) με μοτίβα της επιλογής σας. Το plexiglass δεν κλείνει τον χώρο και, παρά την εύθραυστη εικόνα του, αντέχει αρκετό βάρος – απαιτεί όμως προσεκτικό καθαρισμό.

Το κάθισμα πρέπει να έχει πλάτος 40-50 εκ. – ανάλογα με το σχήμα κάποιων μοντέλων, αυτό το μέγεθος μπορεί να διαφοροποιείται. Δεδομένου ότι τα περισσότερα τραπέζια έχουν ύψος περίπου 76 εκ., το κάθισμα της καρέκλας πρέπει να απέχει από την επιφάνεια του τραπεζιού περίπου 30 εκ.
Τραπεζαρία με διαφορετικές καρέκλες.
Τέλος, μην ξεχνάτε ότι με απλά αντικείμενα, χρηστικά και διακοσμητικά, π.χ. κηροπήγια, βάζα με λουλούδια, μπολ με φρούτα, μεγάλα πλατό με γλυκά, μπορείτε να αναδείξετε την τραπεζαρία σας.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.