Καλάθι αγορών

Τελικά επιβαρύνει το τζάκι το εσωτερικό των σπιτιών;

Τζάκι.

Τελικά η χρήση τζακιού επιβαρύνει το εσωτερικό των σπιτιών; Και πόσο; Θάλαμοι αερίων τα σπίτια με τζάκι. Πόσο κακό κάνουν στην υγεία;

“Η επιβάρυνση με τη χρήση τζακιού υφίσταται και στο εσωτερικό των σπιτιών. Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο από τα ανοιχτά τζάκια. Αφού, μέρος του καπνού παραμένει εσωτερικά”, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πνευμονολόγος-παθολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Βασσάλος.
Συνιστά κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το τζάκι να αφήνουμε ένα παράθυρο λίγο ανοιχτό για να ανανεώνεται ο αέρας. Ωστόσο, αναφέρει ότι μια σημαντική πηγή σωματιδίων στους εσωτερικούς χώρους είναι το κάπνισμα.
Ο κ. Βασσάλος εξηγεί ότι “η αιθαλομίχλη είναι μια μορφή ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η οποία προκαλείται από την καύση στερεών καυσίμων, Κυρίως ξύλου και κάρβουνου”. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές πόλεις, και κυρίως η Αθήνα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρύπανσης. Καθώς, λόγω οικονομικής κρίσης οι πολίτες στράφηκαν στα τζάκια, ως φθηνή λύση θέρμανσης.
Ο ίδιος εξηγεί ότι τα αιωρούμενα σωματίδια είναι μικρά τεμάχια ύλης σε στερεή ή υγρή φάση που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τέτοια σωματίδια είναι η σκόνη, η αιθάλη (καπνός), διάφορα μέταλλα κλπ.
Τζάκι.

Επιδράσεις την υγεία

Ο κ. Βασσάλος υπογραμμίζει τα αιωρούμενα σωματίδια έχουν σημαντικές επιδράσεις στην υγεία. Καθώς, συνδέονται με την αύξηση θνησιμότητας και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. “Η έκθεση σε ρύπους ανάλογους με αυτούς της Αθήνας σχετίζεται με το προσδόκιμο επιβίωσης. Η αυξημένη συγκέντρωση σωματιδίων οδηγεί σε παρόξυνση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), αύξηση των αλλεργικών παθήσεων και επιβάρυνση των καρδιαγγειακών νοσημάτων”.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου αναφέρει ότι η Πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα. Για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στο Λονδίνο το 1952 και οδήγησε στο θάνατο 4.000 ανθρώπων. Καθώς εγκλωβίστηκε ο καπνός στο έδαφος από το φαινόμενο του αντικυκλώνα.
Ο κ. Βασσάλος προτείνει “στα μεγάλα αστικά κέντρα να εκδίδεται δελτίο επικινδυνότητας από τη χρήση τζακιού και ποιες μέρες όπου οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν να μην γίνεται χρήση τους”.
Επιπλέον, τονίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν για να μην καίνε χημικά, πλαστικά και βαμμένα ξύλα. Αλλά, και να μην χρησιμοποιούν χημικά προσανάμματα. Καθώς αυτά τα υλικά επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον, ενώ έχουν σοβαρές επιδράσεις και στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.