Καλάθι Αγορών

Τηλεφωνικές παραγγελίες Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00  | *Αντικαταβολή έως 150,00€

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103003039

Τελικά επιβαρύνει το τζάκι το εσωτερικό των σπιτιών;

Τζάκι.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

έπιπλα σαλονιού

Τελικά η χρήση τζακιού επιβαρύνει το εσωτερικό των σπιτιών; Και πόσο; Θάλαμοι αερίων τα σπίτια με τζάκι. Πόσο κακό κάνουν στην υγεία;

“Η επιβάρυνση με τη χρήση τζακιού υφίσταται και στο εσωτερικό των σπιτιών. Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο από τα ανοιχτά τζάκια. Αφού, μέρος του καπνού παραμένει εσωτερικά”, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πνευμονολόγος-παθολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Βασσάλος.
Συνιστά κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το τζάκι να αφήνουμε ένα παράθυρο λίγο ανοιχτό για να ανανεώνεται ο αέρας. Ωστόσο, αναφέρει ότι μια σημαντική πηγή σωματιδίων στους εσωτερικούς χώρους είναι το κάπνισμα.
Ο κ. Βασσάλος εξηγεί ότι “η αιθαλομίχλη είναι μια μορφή ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η οποία προκαλείται από την καύση στερεών καυσίμων, Κυρίως ξύλου και κάρβουνου”. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές πόλεις, και κυρίως η Αθήνα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρύπανσης. Καθώς, λόγω οικονομικής κρίσης οι πολίτες στράφηκαν στα τζάκια, ως φθηνή λύση θέρμανσης.
Ο ίδιος εξηγεί ότι τα αιωρούμενα σωματίδια είναι μικρά τεμάχια ύλης σε στερεή ή υγρή φάση που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τέτοια σωματίδια είναι η σκόνη, η αιθάλη (καπνός), διάφορα μέταλλα κλπ.
Τζάκι.

Επιδράσεις την υγεία

Ο κ. Βασσάλος υπογραμμίζει τα αιωρούμενα σωματίδια έχουν σημαντικές επιδράσεις στην υγεία. Καθώς, συνδέονται με την αύξηση θνησιμότητας και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. “Η έκθεση σε ρύπους ανάλογους με αυτούς της Αθήνας σχετίζεται με το προσδόκιμο επιβίωσης. Η αυξημένη συγκέντρωση σωματιδίων οδηγεί σε παρόξυνση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), αύξηση των αλλεργικών παθήσεων και επιβάρυνση των καρδιαγγειακών νοσημάτων”.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου αναφέρει ότι η Πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα. Για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στο Λονδίνο το 1952 και οδήγησε στο θάνατο 4.000 ανθρώπων. Καθώς εγκλωβίστηκε ο καπνός στο έδαφος από το φαινόμενο του αντικυκλώνα.
Ο κ. Βασσάλος προτείνει “στα μεγάλα αστικά κέντρα να εκδίδεται δελτίο επικινδυνότητας από τη χρήση τζακιού και ποιες μέρες όπου οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν να μην γίνεται χρήση τους”.
Επιπλέον, τονίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν για να μην καίνε χημικά, πλαστικά και βαμμένα ξύλα. Αλλά, και να μην χρησιμοποιούν χημικά προσανάμματα. Καθώς αυτά τα υλικά επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον, ενώ έχουν σοβαρές επιδράσεις και στο εσωτερικό του σπιτιού.

Εμπνευστείτε από τα άρθρα μας

Παράδοση επί πεζοδρομίου(μέσω μεταφορικής)
Παράδοση σε μεταφορική της επιλογής σας
Παράδοση από το πρακτορείο
Παράδοση με courier

Copyright RECONSBLOG © 2017 – 2021

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.