Μενού
Μενού

Έτσι θα διακοσμήσετε ένα δωμάτιο που είναι παιδικό και εφηβικό

παιδικό δωμάτιο με κίτρινο τοίχο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Πως θα διακοσμήσω ένα εφηβικό δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα παιδικό. Ιδέες διακόσμησης για δύο παιδιά με διαφορά ηλικίας.

Σίγουρα η διακόσμηση ενός παιδικού ή εφηβικού δωματίου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι, και σε ένα δωμάτιο μένουν δύο παιδιά με διαφορά ηλικίας;
Σίγουρα, ένα παιδικό δωμάτιο έχει αρκετές διαφορές στη διακόσμηση από ένα εφηβικό. Υπάρχουν όμως μερικά tips για να φτιάξετε ένα δωμάτιο που θα ικανοποιεί και τα δύο σας παιδιά.
Ρίξτε μια ματιά στις  παρακάτω ιδέες διακόσμησης για να συνδυάσετε τις διαφορετικές ηλικίες των παιδιών σας σε ένα δωμάτιο.

1. Μίνιμαλ διακόσμηση

Η πιο απλή λύση  είναι η μίνιμαλ διακόσμηση. Μην προτιμήσετε ταπετσαρία της Walt Disney, ούτε να βάψετε το δωμάτιο σε παιχνιδιάρικες αποχρώσεις. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα για τους τοίχους, και έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Τοποθετήστε διακοσμητικά ή πόστερ που αγαπάνε και τα δυο σας παιδιά.

Πως θα διακοσμήσω ένα εφηβικό δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα παιδικό. Ιδέες διακόσμησης για δύο παιδιά με διαφορά ηλικίας.2. Βάλτε χρώμα

Το ότι δεν μπορείτε να βάλετε ταπετσαρίες με παιδικούς ήρωες και παιχνιδιάρικες αποχρώσεις δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα. Και τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι αγαπάνε τα έντονα χρώματα. Προτιμήστε το πράσινο, το μπλε, το μουσταρδί και μερικά unisex χρώματα ταιριάζουν σε κάθε ηλικία.

Εφηβικό δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα και παιδικό.3. Χωρίστε το δωμάτιο στα δύο

Μια έξυπνη και εύκολη λύση είναι να χωρίσετε το δωμάτιο στα δύο, και να αφήσετε παιδιά να επιλέξουν μόνα τους τη διακόσμησή του. Υπενθυμίστε τους, όμως, να επιλέξουν αντικείμενα σε παρόμοιες αποχρώσεις, ώστε να μην φαίνεται το δωμάτιο μπερδεμένα από τα δύο διαφορετικά είδη διακόσμησης.
Στο παρακάτω δωμάτιο, όπως θα δείτε, η μία πλευρά είναι διακοσμημένη με ταπετσαρία από πάντα. Οπότε, αν στο ίδιο δωμάτιο μένει και το έφηβο παιδί σας, προτιμήστε στην απέναντι μια μεριά ταπετσαρία σε παρόμοιες αποχρώσεις αλλά με άλλο σχέδιο.
Ταπετσαρία από πάντα.
Μια ακόμη όμορφη λύση είναι να βάλετε στη μέση του δωματίου τα δύο κρεβάτια. Από τη μία μεριά βάλτε μια συρταριέρα με καθρέφτες (για την έφηβη κόρη σας), και από την άλλη μεριά ράφια με μαρκαδόρους και μπογιές (για το μικρότερο παιδί σας). Και όλα αυτά, πάντα, επιλέγοντας παρόμοιες αποχρώσεις για να δείχνει ο χώρος ομοιόμορφος.

Πως θα διακοσμήσω ένα εφηβικό δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα παιδικό, εφηβικό δωμάτιο, εφηβικό δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα και παιδικό, Ιδέες διακόσμησης

Επιλέξτε ένα έπιπλο με χαρούμενη απόχρωση για την πλευρά που θα κοιμάται η έφηβη κόρη σας.


Από την άλλη πλευρά που κοιμάται το μικρότερο παιδί, βάλτε κάποιο έπιπλο σε παρόμοιο χρώμα αλλά με διαφορετική λειτουργία.

'Επιπλο αποθηκευτικού χώρου για μπογιές και ξυλομπογιές.4. Πίνακες

Προσθέστε κάδρα και στις δύο μεριές του δωματίου και αφήστε τα παιδιά σας να βάλουν μέσα ότι θέλουν. Για παράδειγμα, το έφηβο παιδί σας μπορεί να βάλει φωτογραφίες με φίλους του ή αφίσες αγαπημένων τραγουδιστών. Ενώ, το μικρότερο παιδάκι σας να τοποθετήσει εκεί τις ζωγραφιές του.
Πίνακες με ζωγραφιές παιδιών.

5. Κουτί ονείρων

Όλα τα παιδιά μικρά ή μεγάλα έχουν όνειρα, οπότε η παρακάτω ιδέα είναι ιδανική για ένα τέτοιο δωμάτιο. Φτιάξτε χρωματιστά χαρτονάκια, τυλίξτε τα και δέστε τα με χρυσή κορδέλα. Και βάλτε τα μέσα σε μια γυάλα. Πείτε στα παιδιά σας, ανεξαρτήτου ηλικίας, να γράφουν εκεί όλα τους τα όνειρά.

Κουτί ονείρων.

Ένα διακοσμητικό που θα αρέσει σε παιδιά κάθε ηλικίας και ειδικά σε κορίτσια.

6. Παιχνιδιάρικες πινελιές

Αν τα παιδάκια σας είναι κορίτσια διαφορετικών ηλικιών μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο με έπιπλα και διακοσμητικά σε ροζ και φούξια αποχρώσεις. Να θυμάστε πως ένα ροζ έπιπλο με την κατάλληλη διακόσμηση μπορεί να ταιριάξει σε ένα παιδικό δωμάτιο, ένα εφηβικό ή και σε ένα δωμάτιο ενηλίκων.

7. Έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία

Αν κάνετε μια έρευνα αγοράς θα δείτε ότι υπάρχουν κάποια έπιπλα που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες. Για παράδειγμα, τα πουφ και τα μαξιλάρια είναι μια καλή ιδέα για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα παιδικό και εφηβικό.

Πουφ.

Τα πουφ είναι μια καλή επιλογή για ένα δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα παιδικό και εφηβικό


 

Main Menu