Πως θα βγει η νερομπογιά από τα ρούχα

0
317
Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από νερομπογιά στα ρούχα και πάρτε πρακτικές ιδέες για το σπίτι

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από νερομπογιά στα ρούχα και πάρτε ιδέες για το σπίτι.

Οι λεκέδες από νερομπογιά είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι. Τι γίνεται, όμως, όταν πέσει η νερομπογιά στα ρούχα.  Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από νερομπογιά στα ρούχα. Αντλήστε ιδέες για το σπίτι για να αφαιρέσετε τον λεκέ προτού στεγνώσει. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αμέσως τον λεκέ, φροντίστε να διατηρήσετε τη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου υγρή.

Καθαρίστε εύκολα και οικολογικά τις κεραμικές εστίες.

1. Με ένα μαχαίρι ή με ένα κουταλάκι απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα νερομπογιάς από τα ρούχα. Μην χρησιμοποιήσετε πανί ή χαρτοπετσέτα γιατί πιέζοντας θα εισχωρήσει το χρώμα στις ίνες του υφάσματος.

2. Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και κρατήστε τη λεκιασμένη περιοχή κάτω από τρεχούμενο νερό, με αρκετή πίεση, για να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερη νερομπογιά.

3. Διαλύστε 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε 1 λίτρο ζεστό νερό.

4. Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα για 30 λεπτά.

5. Ξεπλύνετε καλά τοποθετώντας το ρούχο κάτω από τρεχούμενο νερό. Ελέγξτε αν ο λεκές από νερομπογιά στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

6. Διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι σε 1/4 του λίτρου ζεστό νερό.

7. Μουλιάστε τη λεκιασμένη περιοχή για 1 ώρα. Καλό θα είναι να ελέγχετε κατά διαστήματα το ρούχο, διότι το λευκό ξύδι μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

νερομπογιές
Ο λεκές από νερομπογιά στα ρούχα είναι ένας συνηθισμένος λεκές όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι.

8. Ξεπλύνετε καλά το ρούχο με ζεστό νερό.

9. Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει εντελώς και ελέγξτε αν ο λεκές έχει φύγει τελείως από τα ρούχα. Αν όχι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

10. Βρέξτε ένα καθαρό, λευκό πανί με οινόπνευμα και ταμπονάρετε με το πανί τη λεκιασμένη περιοχή. Το οινόπνευμα θα διασπάσει τη νερομπογιά και θα την απομακρύνει από το ρούχο.

11. Επαναλάβατε τη διαδικασία μέχρι ο λεκές από νερομπογιά στο ρούχο απομακρυνθεί εντελώς.

12. Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα, ως συνήθως, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας τους.

Πείτε αντίο στους λεκέδες από λάδι μέσα σε πέντε λεπτά.