Μαγικά ινδικά στολίδια διακόσμησης

Γνωρίστε την ινδική διακόσμηση με τα αξιολάτρευτα ινδικά διακοσμητικά

Γνωρίστε την ινδική διακόσμηση με τα αξιολάτρευτα ινδικά διακοσμητικά. Αντλήστε ιδέες διακόσμησης για το σπίτι.

Άλλο ένα ασιατικό στυλ που τελικά πήρε την δική του κατεύθυνση, κυρίως λόγω της ανταλλαγής που έκανε με το Εγγλέζικο Βικτωριανό ύφος. Για την Βρετανική Αυτοκρατορία, η Ινδία αποτελούσε το διαμάντι του στέμματος και οι επηρεασμοί ήταν αμφίδρομοι. Έτσι η Ινδία έδωσε στην Ευρώπη, μέσω της Βρετανίας, την δυνατότητα να μάθει την χαρά της πολυχρωμίας.

Κοιτάξτε μέσα σε 6 μαγικά σπίτια και παλάτια της Ινδίας, αφήστε τα χρώματα και τα μοτίβα να σας πλανέψουν, τον ζεστό αέρα να σας ζαλίσει και την εκπληκτική αρχιτεκτονική και διακόσμηση να σας εντυπωσιάσει. Εμπνευστείτε από τον μακρινό αυτό πολιτισμό και αφήστε τον να σας ταξιδέψει στα βάθη της ανατολής και να σας γνωρίσει τους λαμπερούς αρχιτεκτονικούς και διακοσμητικούς της θησαυρούς.

Ινδική αυλή
Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του στυλ είναι η εξωτική πολυτέλεια.

Κύρια χαρακτηριστικά του Ινδικού στυλ

1. Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του στυλ είναι η εξωτική πολυτέλεια. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση πολύ έντονων φωτεινών χρωμάτων σε συνδυασμό με έντονες χρυσές λεπτομέρειες.

Μερικά από τα χρώματα που δεν λείπουν από αυτό το στυλ διακόσμησης είναι τα εξής: αποχρώσεις της κανέλλας και του σαφράν, έντονο πορτοκαλί και κόκκινο, βιολέ, λουλάκι, πράσινο και μπλε στις πιο «ηλεκτρίκ» εκδοχές.

Ινδικό σπίτι
Για την Βρετανική Αυτοκρατορία, η Ινδία αποτελούσε το διαμάντι του στέμματος.
Ινδικό καθιστικό
Στα υφάσματα κυριαρχεί το μετάξι, το βαμβάκι και το λινό.

2. Τα έπιπλα κατασκευάζονται από ξύλο καρυδιάς, σανταλοξύλου ή κόκκινου κέδρου και βάφονται με σκούρα λούστρα. Επιπλέον, διακοσμούνται με σκαλίσματα εμπνευσμένα από την Ινδική μυθολογία.

Αρκετές φορές στολίζονται με ημιπολύτιμους λίθους και λάκα ή σμάλτο και στην ένωση τους με το Βικτωριανό ύφος αποκτούν μια αυστηρότητα, κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα.

Ινδικό σπίτι
Τα βαριά αυτά υφάσματα είναι τόσο εντυπωσιακά που πολλές φορές χρησιμοποιούνται στους τοίχους σαν έργα τέχνης.
Ινδικό καθιστικό
Τα κεντήμετα από χρυσή κλωστή δημιουργούν μοτίβα εμπνευσμένα από λουλούδια, ζώα, πουλιά, χορευτές.

3. Στα υφάσματα, όπως θα δείτε και εσείς, κυριαρχεί το μετάξι, το βαμβάκι και το λινό. Τα κεντήμετα από χρυσή κλωστή δημιουργούν μοτίβα εμπνευσμένα από λουλούδια, ζώα, πουλιά, χορευτές. Βέβαια, δεν λείπουν από αυτά τα μπροκάρ και τα γεωμετρικά σχήματα.

Τα βαριά αυτά υφάσματα είναι τόσο εντυπωσιακά που πολλές φορές χρησιμοποιούνται στους τοίχους σαν έργα τέχνης. Με αυτό τον τρόπο αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του Ινδικού στυλ.

Ινδικό σαλόνι
Τα έπιπλα κατασκευάζονται από ξύλο καρυδιάς, σανταλοξύλου ή κόκκινου κέδρου και βάφονται με σκούρα λούστρα.

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό