Βήμα-βήμα ο τέλειος στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Έτσι θα στολίσετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ιδέες για το σπίτι για να είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Έτσι θα στολίσετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ιδέες για το σπίτι για να είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εποχή όλων, καθώς σε όλους αρέσει η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το αντικείμενο που θα μονοπωλήσει την προσοχή τόσο τη δική σας όσο και των επισκεπτών σας για όλες τις γιορτές. Ξέρετε όμως πως να το στολίσετε για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα; Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και αντλήστε ιδέες για να κάνετε εντύπωση και να ομορφύνετε τον χώρο σας.
Εορταστικοί τρόποι για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

#1 Επιλογή δέντρου

Η πιο σημαντικά απόφαση που έχετε να πάρετε είναι αυτή της επιλογής του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα στολίσετε αληθινό η ψεύτικο δέντρο και έπειτα θα πρέπει να περάσετε στα υπόλοιπα βήματα. Αν έχετε ψεύτικο δέντρο, το οποίο είναι καλύτερο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, τότε επιλέξτε κάποιο με πλούσια κλαδιά προκειμένου να δείχνει εντυπωσιακό από μόνο του. Γενικά, επενδύστε σε ένα δέντρο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα στολίζετε για πολλά χρόνια.

#2 Θέση

Αφού αποφασίσετε τι δέντρο θα αγοράσετε, προχωρήστε με το μέρος που θα στήσετε το δέντρο σας. Καλό θα είναι να το τοποθετήσετε κοντά σε πρίζα και κοντά σε παράθυρο ή στη μπαλκονόπορτα. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας, θα συμβάλετε και στη γενικότερη εικόνα… της γειτονιάς. Στην περίπτωση που έχετε τζάκι προτιμήστε να τοποθετήσετε το δέντρο σας σε απόσταση ασφαλείας.
χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά στο τζάκι

#3 Τοποθέτηση

Προτού το τοποθετήσετε στρώστε ένα χαλί στη βάση του για να είναι πιο σταθερό. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο δεν θα γλιστράει και θα προστατεύει το δάπεδο από γρατσουνιές. Για να μην μιλήσουμε στην περίπτωση που έχετε φυσικό και θα πέφτουν τα φύλλα.

#4 Στολισμός

Για να μη μπερδευτείτε βάλτε πρώτα τα λαμπάκια και ύστερη τη γιρλάντα (αν βάλετε). Καλό θα είναι να αφήσετε τελευταίες τις μπάλες.

#5 Βάλτε τα λαμπάκια

Ξεκινήστε και βάλτε τα λαμπάκια από κάτω προς τα πάνω, από το σημείο που είναι κοντά στην πρίζα. Τοποθετήστε τα περιμετρικά, μερικά πιο μέσα, αλλά κυρίως έξω στα κλαριά. Σκεφτείτε τι χρώμα και πόσα λαμπάκια θέλετε για το δέντρο σας. Θέλετε κάτι πολύ φωτεινό ή πιο χαμηλό και ρομαντικό φωτισμό;
Προσοχή! Πριν στολίσετε τα λαμπάκια ελέγξτε ότι λειτουργούν. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να έχετε στολίσει και να πρέπει να ξεστολίσετε για να βάλετε καινούργια λαμπάκια.

#6 Τοποθετήστε τις γιρλάντες

Μην πετάτε τυχαία τις γιρλάντες πάνω στο δέντρο, προτιμήστε να τις τοποθετήσετε περιμετρικά. Τα πιο εντυπωσιακά δέντρα δεν έχουν τσαπατσούλικο στολισμό αλλά μελετημένο και «τακτοποιημένο» στολισμό.

#7 Επιλέξτε τις μπάλες

Τηρήστε τις σωστές αναλογίες με τη διάσταση του δέντρου. Τοποθετήστε τις μεγάλες μπάλες στα χαμηλά κλαδιά του δέντρου και τις μικρές πιο ψηλά. Μην ξεχάσετε να βάλετε μπάλες και πιο βαθιά προκειμένου να φαίνεται το δέντρο πιο γεμάτο και ζωηρό. Ολοκληρώστε τον στολισμό με όμορφα φιογκάκια τα οποία θα γεμίσουν το δέντρο.

χριστουγεννιάτικες μπάλες

Αν έχετε ομοιομορφία τολμήστε να βάλετε και μερικά τελείως διαφορετικά στολίδια σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

Κατηγορίες Προιόντων