Κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας, στην εκδήλωσης του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS»

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» τα κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Η προοπτική δημιουργίας κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και η ανάδειξη των πολλαπλών ωφελειών που προκύπτουν από τέτοιου είδους κατασκευές, αναδείχθηκαν μέσω εκδήλωσης του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο των κτιρίων στην παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας, ειδικοί σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας παρουσίασαν τις προοπτικές που οφείλουν να αξιοποιηθούν μέσα από τη στροφή σε ΝΖΕΒ.
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, κ. Τάσος Κρομμύδας, τόνισε ότι αυτό έχει ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, μέσα από σειρά νομοθετημάτων. Όπως είναι η Οδηγία ΑΠΕ (2009/28), η Αναθεωρημένη Οδηγία για την Ενεργειακή Συμπεριφορά των Κτιρίων (2010/31) και η Οδηγία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας (2012/27). Τα εν λόγω κείμενα συναποτελούν ένα πακέτο πολιτικών για σημαντικές και μακροπρόθεσμες βελτιώσεις. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αναγκαιότητα μεθοδολογίας για την παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και λειτουργίας αποτελεσματικών μηχανισμών συμμόρφωσης, όπως είπε.
Απ’ την πλευρά της η κ. Θεώνη Καρλέση παρουσίασε το ευρωπαϊκό έργο HERB, κάνοντας εκτενή αναφορά στις μεθοδολογίες και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν.
Η κ. Λουκία Καλαϊτζή, από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, και ο κ. Νάσος Πετσόπουλος, από τη SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ, αναφέρθηκαν στους στόχους και τα αποτελέσματα από την 3ετή υλοποίηση του έργου. Ενώ η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Ν. Σμύρνης, κ. Νόρα Γαλανοπούλου, παρουσίασε τις επικείμενες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν προγραμματιστεί για το δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.
 
 

Κατηγορίες Προιόντων