Καλάθι αγορών

Κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας, στην εκδήλωσης του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS»

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» τα κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Η προοπτική δημιουργίας κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και η ανάδειξη των πολλαπλών ωφελειών που προκύπτουν από τέτοιου είδους κατασκευές, αναδείχθηκαν μέσω εκδήλωσης του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο των κτιρίων στην παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας, ειδικοί σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας παρουσίασαν τις προοπτικές που οφείλουν να αξιοποιηθούν μέσα από τη στροφή σε ΝΖΕΒ.
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, κ. Τάσος Κρομμύδας, τόνισε ότι αυτό έχει ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, μέσα από σειρά νομοθετημάτων. Όπως είναι η Οδηγία ΑΠΕ (2009/28), η Αναθεωρημένη Οδηγία για την Ενεργειακή Συμπεριφορά των Κτιρίων (2010/31) και η Οδηγία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας (2012/27). Τα εν λόγω κείμενα συναποτελούν ένα πακέτο πολιτικών για σημαντικές και μακροπρόθεσμες βελτιώσεις. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αναγκαιότητα μεθοδολογίας για την παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και λειτουργίας αποτελεσματικών μηχανισμών συμμόρφωσης, όπως είπε.
Απ’ την πλευρά της η κ. Θεώνη Καρλέση παρουσίασε το ευρωπαϊκό έργο HERB, κάνοντας εκτενή αναφορά στις μεθοδολογίες και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν.
Η κ. Λουκία Καλαϊτζή, από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, και ο κ. Νάσος Πετσόπουλος, από τη SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ, αναφέρθηκαν στους στόχους και τα αποτελέσματα από την 3ετή υλοποίηση του έργου. Ενώ η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Ν. Σμύρνης, κ. Νόρα Γαλανοπούλου, παρουσίασε τις επικείμενες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν προγραμματιστεί για το δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.
 
 

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.