Πως θα φτιάξετε καθαριστικά για την αφαίρεση λεκέδων και οσμών κατοικίδιων

0
120
Τα πιο οικονομικά καθαριστικά για αφαίρεση λεκέδων από κατοικίδια. Οι πιο πρακτικές ιδέες για το σπίτι

Τα πιο οικονομικά καθαριστικά για αφαίρεση λεκέδων από κατοικίδια. Οι πιο πρακτικές ιδέες για το σπίτι σας.

Όλοι μας (τουλάχιστον οι περισσότεροι) αγαπάμε τους τετράποδους φίλους μας…αλλά δεν μας αρέσουν καθόλου οι λεκέδες και οι ακαθαρσίες που αφήνουν πίσω τους. Τα καθαριστικά του εμπορίου περιέχουν χημικές ουσίες, οι οποίες είναι επιβλαβείς τόσο για εμάς όσο και για τα κατοικίδια. Επιπλέον είναι και ακριβά. Γι’αυτό, σας παρουσιάζουμε τα πιο οικονομικά καθαριστικά για αφαίρεση λεκέδων από κατοικίδια, τα οποία μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Μάθετε πως θα φτιάξετε τα δικά σας καθαριστικά, και απομακρύνετε λεκέδες και οσμές από τα ζωάκια σας. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω πώς να παρασκευάσετε τρία φυσικά καθαριστικά για την αφαίρεση λεκέδων και οσμών κατοικίδιων.

Με μόλις δύο υλικά μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο καθαριστικό για το σπίτι.

#1 Σπρέι ψεκασμού μαγειρικής σόδας με ξύδι

σόδα και ξύδι
Αυτό το σπρέι δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση λεκέδων αίματος και ούρων κυρίως.

Το πρώτο από τα φυσικά καθαριστικά για την αφαίρεση λεκέδων και οσμών κατοικίδιων που σας προτείνουμε είναι ένα σπρέι ψεκασμού. Μάλιστα, είναι τόσο απλό στην παρασκευή και φθηνό που δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση λεκέδων αίματος και ούρων κυρίως.

Το λευκό ξύδι είναι μια ουσία που θα απομακρύνει ακόμη και τους πιο παλιούς λεκέδες. Για παράδειγμα, αν ένας σκύλος άφησε τα ούρα του πίσω από τα καναπέδες ή ντουλάπια και έμειναν για μέρες απαρατήρητα. Η μαγειρική σόδα, από μεριά της, είναι το ιδανικό υλικό για να απαλλαγείτε από οσμές.

Μέθοδος 1

 1. Αναμίξτε 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι με 2 φλιτζάνια χλιαρού νερού σε ένα μεγάλο μπολ.
 2. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.
 3. Σκουπίστε τον λεκέ με ένα πανί. Απλώστε ένα κουρέλι πάνω του και τοποθετήστε ένα βαρύ αντικείμενο (πχ. βιβλίο). Πιέστε δυνατά για να βεβαιωθείτε ότι το πανί απορροφά όσο περισσότερο λεκέ.
 4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε προσεκτικά την περιοχή. Ωστόσο, αν δεν έχετε μπουκάλι ψεκασμού, ρίξτε λίγο καθαριστικό απευθείας από το μπολ πάνω στον λεκέ.
 5. Αφήστε το να παραμείνει για 5 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε απαλά και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Μέθοδος 2

 1. Όπως και στην 1η μέθοδο, σκουπίστε ή καθαρίστε όσο το δυνατόν περισσότερο λεκέ.
 2. Αναμίξτε 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι με 2 φλιτζάνια χλιαρού νερού σε ένα μεγάλο μπολ. Αντί να προσθέσετε τη μαγειρική σόδα στο υγρό, πασπαλίστε την στη λεκιασμένη περιοχή.
 3. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να παραμείνει για περίπου 5 λεπτά ώστε να τραβήξει τις οσμές. Στη συνέχεια σκουπίστε.
 4. Εφαρμόστε το διάλυμα νερού-ξυδιού όπως και στη μέθοδο 1.

Μέθοδος 3

 1. Όπως και στην 1η μέθοδο, σκουπίστε ή καθαρίστε όσο το δυνατόν περισσότερο λεκέ.
 2. Φτιάξτε το διάλυμα νερού-ξυδιού.
 3. Πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας επάνω στην λεκιασμένη περιοχή.
 4. Ρίξτε το διάλυμα νερού-ξυδιού απευθείας στη μαγειρική σόδα για να δημιουργήσετε ένα πολύ δυνατό και αποτελεσματικό καθαριστικό. Το μείγμα αυτό θα αρχίσει να αφρίζει και θα απομακρύνει τον λεκέ.
 5. Στη συνέχεια, καθαρίστε και τρίψτε απαλά με ένα μαλακό ύφασμα αφού αφήσετε τα παραπάνω υλικά να καθίσουν για 5 λεπτά.

Εξαφανίστε τον λεκέ από σοκολάτα με αυτά τα κόλπα.

2. Διάλυμα οξυζενέ με μαγειρική σόδα

σόδα
Το οξυζενέ και η μαγειρική σόδα παράγουν ένα τέλειο φυσικό καθαριστικό.

Το οξυζενέ είναι μια χημική ένωση που είναι πολύ αποτελεσματική στην αφαίρεση λεκέδων. Ειδικά όταν συνδυαστεί με τη μαγειρική σόδα παράγεται ένα τέλειο φυσικό καθαριστικό.

 1. Καλύψτε τον λεκέ με χαρτοπετσέτες ή πανιά και περπατήστε ελαφρώς πάνω ή τοποθετήστε κάτι βαρύ για να απορροφηθεί τυχόν περίσσεια υγρού. Πασπαλίστε μια αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας επάνω στον λεκέ.
 2. Αναμίξτε 1/2 φλιτζάνι οξυζενέ 3% και 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων.
 3. Ρίξτε αργά το διάλυμα επάνω στον λεκέ και τη μαγειρική σόδα.
 4. Απλώστε απαλά το μείγμα στη λεκιασμένη περιοχή με μια βούρτσα ή ένα πανί, και στη συνέχεια αφήστε το για 10-15 λεπτά.
 5. Σκουπίστε καλά την περιοχή.

3. Μείγμα εσπεριδοειδών-ενζύμων

λεκές από κατοικίδιο ζώο
Το τρίτο από τα φυσικά καθαριστικά για την αφαίρεση λεκέδων και οσμών κατοικίδιων είναι ένα καθαριστικό ενζύμων.

Τα δημοφιλή προϊόντα απομάκρυνσης λεκέδων συχνά έχουν μακριές ετικέτες που λένε για το πώς χρησιμοποιούν «ένζυμα» για να αφομοιώσουν και να διασπάσουν λεκέδες και οσμές. Ωστόσο, με λίγο χρόνο και υπομονή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας.

 1. Ρίξτε 7 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη σε ένα αρκετά μεγάλο δοχείο ή μπουκάλι και προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνια φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού.
 2. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 λίτρο νερό, κλείστε καλά το δοχείο ή το μπουκάλι και ανακινήστε το δυνατά ώστε να αναμίξετε τα υλικά.
 3. Χαλαρώστε το καπάκι και αφήστε το μισάνοικτο ώστε να απελευθερωθούν τα αέρια.
 4. Μετά από 3 μήνες, το φυσικό καθαριστικό σας με ένζυμα θα είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε.