Μενού

10&11 Ιουλίου η διημερίδα του ΤΕΕ με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει διημερίδα, με θέμα: “Τελευταίες εξελίξεις στον τομέα Εξοικονόμησης Ενέργειας”.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ στον 1ο όροφο, Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα. Ώρα έναρξης 9.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο επίκεντρο των εργασιών της διημερίδας του ΤΕΕ θα βρεθούν οι προβλέψεις νέων τεχνικών οδηγιών και κανονισμών. Πολλές από τις οποίες υλοποιούνται με επιστημονική επιμέλεια, ευθύνη και πρωτοβουλία του ΤΕΕ.

Επίσης θα αναδειχθούν τρόποι χρηματοδότησης έργων ενεργειακής εξοικονόμησης στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και η ανάπτυξη δράσεων Αειφόρου Ενέργειας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν είναι:

1. H αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ).

2.H αναθεώρηση των ΤΟΤΕΕ (20701-1, 20701-2, 20701-4) για τον υπολογισμό της Ενεργειακής Απόδοσης των Κτηρίων, τον Έλεγχο της Θερμομονωτικής Επάρκειας των Κτηρίων και τις Ενεργειακές Επιθεωρήσεις.

3.Βασικά σημεία του σχεδίου νέας Τεχνικής Οδηγίας ΤΕΕ (ΤΟΤΕΕ) για τον Σχεδιασμό και τον Έλεγχο Εγκαταστάσεων Οδοφωτισμού.

4.Τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών έργων, με ελληνική συμμετοχή, σχετικών με τη θεσμική διασύνδεση με τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Η διημερίδα του ΤΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο των τεχνικών και θεσμικών πρωτοβουλιών, που έχει αναλάβει το ΤΕΕ, στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης. Παράλληλα αποτελεί δράση του ΤΕΕ που εντάσσεται στο ρόλο του Εθνικού Συντονιστή του Συμφώνου των Δημάρχων. Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση, στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές. Οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά, να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους.

Η εκδήλωση, που το ΤΕΕ καθιερώνει πλέον σε ετήσια βάση, έρχεται σε συνέχεια διημερίδας για τις θεσμικές και τεχνολογικές ενεργειακές εξελίξεις, που το ΤΕΕ διοργάνωσε επιτυχώς πέρυσι. Συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

ΕΣΕΕ: Συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο νέο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο νέο «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»...

Έφτασε στη Ροδόπη ο αγωγός TAP

«Πάτησε» Ροδόπη ο αγωγός TAP. Μέχρι το τέλος του...

Stay in touch!

7,092ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής