Μενού
Μενού

Τρόποι για να ανανεώσετε το πάτωμα της κουζίνας έξυπνα και οικονομικά

Ανανεώστε το πάτωμα της κουζίνας σας με οικονομικούς τρόπους. Κάντε την ανακαίνιση της κουζίνας παιχνιδάκι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ανανεώστε το πάτωμα της κουζίνας σας με οικονομικούς τρόπους. Κάντε την ανακαίνιση της κουζίνας παιχνιδάκι.

Αν κάνετε μια πρόχειρη έρευνα αγοράς θα δείτε ότι το κόστος για να επενδύσετε το πάτωμα της κουζίνας σας μπορεί να ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Ωστόσο, πρέπει να έχετε υπόψη πως η τιμή δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να έχετε κατά νου. Μάθετε, λοιπόν, πως θα ανανεώσετε το πάτωμα της κουζίνας με απλούς και οικονομικούς τρόπους. Μετά από αυτό θα κάνετε την ανακαίνιση της κουζίνας σας παιχνιδάκι.
Τα υλικά που θα επιλέξετε πρέπει να είναι κατάλληλα για το περιβάλλον της κουζίνας, και να ακολουθούν μερικούς βασικούς κανόνες:

  1. Πρέπει να είναι δυνατόν να γίνει DIY. Διαφορετικά η επένδυση του πατώματος δεν θα είναι οικονομική.
  2. Πρέπει να έχει αντοχή και να καθαρίζεται εύκολα. Καθώς δεν είναι εύκολο, αν πρέπει να αντικαταστήσετε πάλι το πάτωμα σε λίγα χρόνια επειδή έχει χαλάσει ή είναι πολύ βρώμικο.

Έχοντας στο νου τα παραπάνω, ας δούμε ποιες είναι οι πιο οικονομικές και κατάλληλες επιλογές.

#1 Κεραμικά πλακάκια

Είναι αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες επιλογές γιατί είναι άφθαρτα και μπορούν να καθαριστούν πολύ εύκολα. Αν τα ενώσετε σωστά και προσεκτικά μεταξύ τους, το φθηνό αυτό πλακάκι μπορεί να κρατήσει για πάντα. Οι επιλογές σε χρώματα και σχέδια είναι πολλές, ενώ το απλό του στυλ θα δώσει άλλον αέρα στο χώρο.

κεραμικό πλακάκι

Συμβουλή τοποθέτησης: Τοποθετήστε το κεραμίδι πάνω σε ένα στρώμα από τσιμέντο, το οποίο ενισχύει το πάτωμα για την αποφυγή ρωγμών, και δεν θα επηρεάζεται από την υγρασία που περνάει από το πλακάκι.

#2 Πλακάκια βινυλίου (ή αλλιώς πλαστικά)

Το βινύλιο είναι από το υλικό που μπορείτε να εγκαταστήσετε εύκολα στη κουζίνα. Αν το ήδη υπάρχον πάτωμα σας είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε απλά να τα τοποθετήσετε από πάνω. Η πιο οικονομική λύση είναι τα αυτοκόλλητα πλακάκια βινυλίου, τα οποία μπορείτε τα κολλάτε πάνω στα υπάρχοντα πλακάκια σας και μετά τα ευθυγραμμίζετε.

πλακάκια βινυλίου

Συμβουλή τοποθέτησης: Για πλακάκια: στεγνώστε μια σειρά σε όλο το πλάτος και το μήκος του δαπέδου για να δημιουργήσετε μια διάταξη. Για αυτοκόλλητα βινυλίου: δημιουργήστε ένα περιμετρικό πρότυπο και κόψτε το σε ένα κομμάτι. Η συγκεκριμένη λύση είναι η ευκολότερη.

#3 Laminate

Το laminate αν και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φθηνά υλικά, ωστόσο δεν είναι το πιο ανθεκτικό. Η σκληρή του επιφάνεια είναι εύκολο να γρατσουνιστεί, κάποιοι λεκέδες ίσως είναι δύσκολο να φύγουν και είναι ευάλωτο στο νερό. Ενώ η τοποθέτηση του χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα δουλειάς. Από την άλλη είναι μια κομψή επιλογή για όσους θέλουν “ξύλινο” πάτωμα στην κουζίνα.

laminate πλακάκια

Συμβουλή τοποθέτησης: Να είστε πολύ προσεκτικοί με τις άκρες των σανίδων κατά την εγκατάσταση διότι σπάνε εύκολα.

#4 Φελλός

Ο φελλός είναι η “ακριβότερη” από τις οικονομικές επιλογές σας, είναι όμως από το πιο ιδιαίτερο και όμορφο υλικό. Είναι συμπαγές, ελαστικό και άνετο στο βάδισμα, και πωλείται σε “σανίδες” κάτι που κάνει εύκολη την εγκατάστασή του. Καθαρίζεται εύκολα και έχει την ιδιότητα να απομακρύνει την σκόνη.

φελλός

Συμβουλή τοποθέτησης: Πριν από την τοποθέτηση θα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου και την υγρασία για τουλάχιστον μια ημέρα.


 

Main Menu