Καλάθι αγορών

Χωρίς μόνιμο γεωλόγο το Ορυχείο Αμύνταιου εδώ και 5 χρόνια

Το Ορυχείο Αμυνταίου.

Το Ορυχείο Αμυνταίου είναι χωρίς μόνιμο γεωλόγο εδώ και 5 χρόνια. Παρά το ιστορικό κατολισθήσεων διαθέτει μόλις 7 γεωλόγους.

Μόλις επτά γεωλόγους διαθέτει συνολικά το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ). Στην περιοχή υπάρχουν τα μεγαλύτερα ορυχεία της ΔΕΗ, στα οποία εξορύσσεται ο μεγαλύτερος όγκος λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ενώ, σημειώνονται συχνά κατολισθήσεις και εργατικά ατυχήματα.
Μάλιστα, στο Ορυχείο Αμυνταίου, όπου σημειώθηκε μεγάλη καταστροφή λόγω της κατολίσθησης στις 10 Ιουνίου, δεν υπάρχει ούτε ένας μόνιμος γεωλόγος εδώ και 5 χρόνια.
Συγκεκριμένα, το ορυχείο Κυρίου Πεδίου (Μαυροπηγής) διαθέτει μόλις έναν γεωλόγο, όπως επίσης και τα ορυχεία Καρδίας και Νοτίου Πεδίου. ΤΟ ΛΚΔΜ διαθέτει άλλους τέσσερις γεωλόγους οι οποίοι υπηρετούν στα «γεωτρύπανα» και κάνουν έρευνα αλλά δεν κάνουν μελέτες.
Πριν από λίγα χρόνια, οι γεωλόγοι που υπηρετούσαν στο ΛΚΔΜ ήταν 14, όμως πλέον δεν καλύπτονται οι θέσεις των συνταξιοδοτηθέντων. Η ΔΕΗ, όπως και οι υπόλοιποι φορείς που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, δεσμεύονται από τους μνημονιακούς νόμους κάτι που περιορίζει τη δυνατότητα αναπλήρωσης θέσεων.
Το Ορυχείο Αμυνταίου διέθετε παλαιότερα δύο μόνιμους γεωλόγους, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτήθηκε πριν από αρκετά χρόνια, ενώ ο δεύτερος συνταξιοδοτήθηκε εδώ και 5 χρόνια περίπου. Στο μεταξύ, οι ανάγκες καλύπτονται από δυο συμβασιούχους γεωλόγους που προσλαμβάνονται με 8μηνα.
Στο πρόβλημα είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, το Σεπτέμβριο του 2015. Υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΗ είχε τότε ανάγκη άμεσης πρόσληψης τουλάχιστον 2.000 ατόμων: «Η επιχείρηση θέλει να προσλάβει νέο προσωπικό διότι ο μέσος όρος ηλικίας του είναι τα 49 χρόνια. Δεν ανανεώνεται το προσωπικό μας, δεν μεταλαμπαδεύεται η εμπειρία και τεχνογνωσία των παλαιοτέρων στους νεώτερους και χάνεται τεχνογνωσία».
Πάντως, στο τελευταίο οργανόγραμμα του ΛΚΔΜ, το οποίο οδεύει προς έγκριση,  προτείνεται να καταργηθούν οι Υποτομείς Γεωλογίας στα Ορυχεία.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.