Η ΕΕ επιτρέπει τη χρήση κοπριάς και ζωικών υποπροϊόντων για καύσιμα

κοπριά για καύσιμα

Ε.Ε.:Επιτρέπεται η χρήση κοπριάς και ζωικών υποπροϊόντων για καύσιμα.

Δύο νέους κανονισμούς, που στοχεύουν στην καλύτερη χρήση των αποβλήτων και των υποπροϊόντων που προέρχονται από την κτηνοτροφία, δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ανακτήσει έως και δύο εκατομμύρια τόνους φώσφορο από τη λυματολάσπη, τα βιοδιασπώμενα απόβλητα, την κοπριά και τα κρεατοστεάλευρα.

Τι επιτρέπει ο πρώτος κανονισμός;

Ο πρώτος κανονισμός επιτρέπει τη χρήση κοπριάς από όλα τα εκτρεφόμενα ζώα ως ειδικά καύσιμα. Μέχρι σήμερα, η κοπριά πουλερικών ήταν ο μόνος τύπος κοπριάς που είχε χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά. Καθώς, οι υπόλοιπες υπάγονταν στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα απόβλητα. Η οποία περιελάμβανε αυστηρές διαδικασίες που καθιστούσαν τη χρήση της κοπριάς ακριβή. Η νέα νομοθεσία, όμως, αλλάζει τα παραπάνω, εντάσσοντας την κοπριά από τα εκτρεφόμενα ζώα στους κανόνες για τα υποπροϊόντα ζώων.

Η κοπριά εκτρεφόμενων ζώων μπορεί να λειτουργήσει ως μία βιώσιμη πηγή καυσίμου. Αρκεί η διαδικασία να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις ευζωίας των ζώων, τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρεται στον κανονισμό.

Τι επιτρέπει ο δεύτερος κανονισμός;

Ο δεύτερος κανονισμός ενέκρινε μία νέα μέθοδο επεξεργασίας των ζωικών λιπών, ώστε να παραχθούν ανανεώσιμα καύσιμα. Ο συγκεκριμένος κανονισμός επιτρέπει τη χρήση της μεθόδου, ώστε να παραχθεί ντίζελ, προπάνιο και βενζίνη.

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό