Το πιο στενό σπίτι της Ιαπωνίας που είναι τεράστιο στο εσωτερικό του

0
335
ξενοδοχεία,ξενοδοχεια,ανακαινιση,διακοσμηση,nabathmisi,skepes

Μπορεί αυτό το σπίτι στην Ιαπωνία να φαίνεται στενό και μικροσκοπικό, είναι όμως τεράστιο και ευρύχωρο στο εσωτερικό του.

Λένε μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξωφυλλό του, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με το συγκεκριμένο σπίτι. Αυτό το μικρό, στενό και ταυτόχρονα λιλιπούτειο σπίτι βρίσκειται στην Ιαπωνία. Μπορεί με μια πρώτη ματιά να σας φαίνεται μικρό και στενό, μέσα του όμως κρύβει ένα μοντέρνο παλάτι.

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες του Mizuishi Atelier, το σπίτι -50, περίπου, τετραγωνικών μέτρων-  βασίζεται σε μια τριγωνική περιοχή ανάμεσα σε ένα ποτάμι και ένα δρόμο.

Φαίνεται πολύ μικρό από το εξωτερικό, αλλά το εσωτερικό του είναι εκπληκτικά πιο ευρύχωρο από ότι θα περιμένατε. Εχει δύο ορόφους, με το υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο, την κουζίνα και το καθιστικό στο δεύτερο. Συν ένα μικρό οικογενειακό playroom σε ημιώροφο προσβάσιμο με σκάλα.

Δείτε παρακάτω το πιο στενό σπίτι και εμπνευστείτε για το δικό σας σπίτι.

Το μικροσκοπικό σπίτι διαθέτει:

  1. Τραπεζαρία & Κουζίνα: Η δυτική πλευρά του χώρου πάνω από τις σκάλες είναι και η μεγαλύτερη περιοχή του σπιτιού. Διαθέτει υψηλή περιοχή για να δίνει την αίσθηση ενός μεγάλου χώρου.
  2. Καθιστικό: Το σαλόνι έχει χαμηλή οροφή και παράθυρα πλήρους ανοίγματος και από τις δύο πλευρές.
  3. Υπνοδωμάτιo:Το πιο σημαντικό δωμάτιο στο σπίτι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά και το βλέπει άπλετο φως.
  4. Σοφίτα: Ο χώρος με τους δύο φεγγίτες κοιτάζει κάτω προς τον ποταμό αλλά και ψηλά προς τον ουρανό.

Το πιο στενό σπίτι στην Ιαπωνία που είναι τεράστιο στο εσωτερικό του.Το πιο στενό σπίτι στην Ιαπωνία που είναι τεράστιο στο εσωτερικό του.Το εσωτερικό από το πιο στενό σπίτι στην Ιαπωνία.Κρεβατοκάμαρα σε γήινες αποχρώσεις.Σοφίτα με παιδικό δωμάτιο.Κουζίνα με ξύλινα στοιχεία.Κουζίνα σε γήινες αποχρώσεις.Το πιο στενό σπίτι στην Ιαπωνία που είναι τεράστιο στο εσωτερικό του.Το μπάνιο σε μπεζ αποχρώσεις.