Σχέδια για την επέκταση των δικτύων πετρελαίου και αερίου ανακοίνωσε η Κίνα

Αγωγοί πετρελαίου και αερίου.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το δίκτυο αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια.

Η μεγαλύτερη ενεργοβόρος χώρα στον κόσμο προσπαθεί να διασφαλίσει τη τροφοδοσία της και να καθαρίσει το ενεργειακό της μίγμα όπου κυρίαρχο ρόλο έχει ο άνθρακας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το σχέδιο επέκτασης ανακοινώθηκε σήμερα από την η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης και η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα δίκτυα αγωγών της χώρας θα φτάσουν τα 169.000 χλμ έως το 2020. Με τα δίκτυα για το αργό πετρέλαιο, το διυλισμένο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να φθάνουν τα 32.000 χλμ., τα 33.000 χλμ και τα 104.000 χλμ αντίστοιχα. Το συνολικό μήκος των δικτύων θα ανέλθει σε 240.000 χλμ μέχρι το 2025.

Οι αγωγοί για διυλισμένο πετρέλαιο θα φτάσουν σε όλες τις πόλεις με πληθυσμό 1 εκ. κατοίκους και άνω. Ενώ οι πόλεις με περισσότερους από μισό εκ. κατοίκους θα έχουν πρόσβαση σε αγωγούς φυσικού αερίου. Τα δίκτυα αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου εξασφαλίζουν τη σταθερή ροή ενέργειας από ξένες πηγές. Αλλά και από απομακρυσμένες συνοριακές περιοχές σε ευημερούσες πόλεις της ενδοχώρας.

Στο τέλος του 2015, το μήκος των αγωγών για αργό, διυλισμένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο ήταν 27.000 χλμ., 21.000 χλμ. και 64.000 χλμ., αντίστοιχα.

Δεδομένης της ταχείας οικονομικής επέκτασης και της αύξησης του πληθυσμού, οι ανάγκες της Κίνας για ενέργεια αυξάνονται σταθερά. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι βελτιωμένα δίκτυα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συμβάλουν στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και στην τόνωση των επενδύσεων.

Οι εισαγωγές ενέργειας από χώρες κατά μήκος της πρωτοβουλίας ‘Μία ζώνη, Ένας δρόμος’ θα ενισχυθούν με την κατασκευή περισσότερων αγωγών. Με το σχέδιο των Αρχών να περιλαμβάνει αναφορές σε έργα με τη Ρωσία, τη Μιανμάρ και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Οι προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα βοηθήσουν τη χώρα να περιορίσει την εξάρτησή της από τον πιο ρυπογόνο άνθρακα. Ο οποίος, μολονότι η χρήση του μειώνεται, εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% της ενεργειακής δομής.

Η κατανάλωση αργού πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκε κατά 5,5% σε ετήσια βάση το 2016. Η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 8%. Την ίδια χρονιά, η κατανάλωση άνθρακα μειώθηκε κατά 4,7%.

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό