Καλάθι αγορών

Πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες κανόνιζαν μεταξύ τους τις τεχνολογίες εκπομπών

Αυτοκινητοβιομηχανία.

Γερμανία: Πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες κανόνιζαν μεταξύ τους τις τεχνολογίες εκπομπών.

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, BMW και Daimler. Επειδή υπάρχουν υπόνοιες συγκρότησης καρτέλ για την παραγωγή οχημάτων.
Σοβαρούς τριγμούς έχει προκαλέσει στη Γερμανία η  συγκεκριμένη αποκάλυψη. Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας συνεργάζονταν από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα προκειμένου να αναπτύξουν κοινές μεθοδολογίες για τις εκπομπές των οχημάτων και για τις τιμές.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα (Reuters, Financial Times, Politico, Guardian), oι Volkswagen, BMW και Daimler φέρεται ότι συγκρότησαν μυστικές ομάδες με ειδικούς μηχανικούς και αναλυτές της αγοράς.
Την είδηση κυκλοφόρησε το Σπίγκελ και εφόσον επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ στην ιστορία της χώρας. Το οποίο μάλιστα οδήγησε και στο λεγόμενο dieselgate, δηλαδή το σκάνδαλο με τους ρύπους των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της VW.

Αυτοκινητοβιομηχανίες.
Αν επαληθευθούν οι υποψίες, ενδεχομένως να πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα σκάνδαλο στην ιστορία της Γερμανίας. Ξεπερνώντας κι εκείνο των εκπομπών ρύπων της Volkswagen.

Πιο αναλυτικά, το Σπίγκελ αναφέρει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες συναντιόνταν όλα αυτά τα χρόνια σε «μυστικά εργαστήρια» ώστε να κλείσουν συμφωνίες για τις τεχνολογικές προδιαγραφές και τις τιμές. Με τον τρόπο αυτό υπονόμευσαν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και έθεσαν τις βάσεις για το dieselgate. Η πληροφορία δόθηκε από το περιβάλλον της VW και στις συμφωνίες φέρονται να συμμετείχαν επίσης οι Audi, Porsche, BMW και Daimler.
Οι μετοχές τους δέχτηκαν πλήγμα χθες στο χρηματιστήριο. Ενώ οι επιδράσεις από την υπόθεση θα μπορούσαν να είναι πολλαπλές. Καθώς από τη μια η Κομισιόν μπορεί να επιβάλει μεγάλο πρόστιμο στις ανωτέρω εταιρείες. Ενώ από την άλλη, ακόμα και οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να υποβάλουν μηνύσεις επειδή πλήρωσαν ακριβότερες τιμές.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.