Μενού

Μια σοφίτα 45 τετραγωνικών μέτρων που χωράει τα πάντα

Ιδέες διακόσμησης από μια όμορφη σοφίτα στο Λονδίνο. Πρωτότυπες ιδέες για το σπίτι σας.

Η εντυπωσιακή αυτή σοφίτα ανήκει στους Catherine Verna Bentley και Louis Hagen Hall. Είναι μαζί εδώ και δύο χρόνια και έχουν δημιουργήσει την εταιρεία Bentley Hagen Hall.

Η πανέμορφη και αέρινη σοφίτα βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο και είναι μόλις 45 τετραγωνικών μέτρων. Αυτό βέβαια, δεν ήταν πρόβλημα για τους δύο λάτρεις της διακόσμησης. Οι ιδιοκτήτες έχουν βρει τρόπους ώστε να έχουν ευέλικτα δωμάτια και χώρους αποθήκευσης. Πραγματικά την έχουν διακοσμήσει με πολύ κομψούς, στιλάτους και έξυπνους τρόπους.

Διαθέτει υπνοδωμάτιο, μπάνιο, κουζίνα, καθιστικό, χώρο εργασίας και δωμάτιο καλεσμένων, και όλα αυτά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.  Δείτε παρακάτω και πάρτε ιδέες για το δικό σας μικρό σπίτι.

Ιδέες διακόσμησης από μια σοφίτα 45 τ.μ. στο Λονδίνο.

Η καινοτομία ξεκινάει από το χολ το οποίο περνάει μέσα από το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο και οδηγεί στο καθιστικό. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις μοντέρνες ανακαινίσεις παλιών χώρων ψηλώνουν το ταβάνι όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το ζευγάρι προτίμησε να χαμηλώσει λίγο το ταβάνι σε αυτό το σημείο. Και αυτό, γιατί πάνω από το ταβάνι έχει δημιουργηθεί ένας χώρος αποθήκευσης, ο οποίος είναι προσβάσιμος  από το υπνοδωμάτιο.

Η κουζίνα μιας σοφίτας.
Το ψυγείο είναι εντοιχισμένο.

Η κουζίνα είναι ιδιαίτερα διακριτική χάρη στην εντοιχισμένη κατασκευή που κρύβει το ψυγείο. Η επένδυση στα ντουλάπια είναι με επεξεργασμένο γυαλί, κάτι που συμβάλει στην αίσθηση ελαφρότητας του χώρου, ενώ παράλληλα κρύβει την ακαταστασία. Στην συγκεκριμένη αίσθηση συμβάλουν με τον τρόπο τους και τα ανοιχτά ράφια.

Ανοιχτά ράφια κουζίνας.
Τα ανοιχτά ράφια δίνουν την αίσθηση ενός «ελαφρύ» χώρου.

Το ροζ, παλ χρώμα των τοίχων της κουζίνας είναι σοβάς, ο οποίος δεν έχει βαφτεί, αλλά έχει περαστεί με ένα ματ φινίρισμα.

Ιδέες διακόσμησης από μια σοφίτα 45 τ.μ. στο Λονδίνο.
Δίπλα στην κουζίνα υπάρχει μια γωνία με ράφια διπλής ιδιότητας.

Όπως παρατηρήσατε στην παραπάνω φωτογραφία, δίπλα στην κουζίνα υπάρχει μια γωνία με ράφια. Το χαμηλότερο ράφι σχηματίζει ένα γραφείο που αποτελεί τον χώρο εργασίας του ζευγαριού, ενώ τα Σαββατοκύριακα χρησιμοποιείται ως χώρος καλεσμένων.

Αν δείτε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι αυτός ο χώρος είναι ελαφρώς υπερυψωμένος. Και, αυτό συμβαίνει γιατί στον ανοιχτό χώρο κρύβεται ένα στρώμα που χρησιμεύει ως το κρεβάτι των καλεσμένων.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Stay in touch!

7,090ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής