Εύκολα κόλπα για να βγάλετε τον λεκέ φράουλας από τα ρούχα σας

0
81
Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από φράουλα στα ρούχα με πρακτικά tips

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από φράουλα στα ρούχα με πρακτικά tips.

Ο λεκές από φράουλες μπορεί να γίνει ένας φριχτός λεκές, ειδικά αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα. Γι’αυτό, η γρήγορη αντιμετώπιση είναι η ουσία στην αφαίρεση των λεκέδων από φράουλες στα ρούχα. Σας έχουμε μερικά πρακτικά tips για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από φράουλα στα ρούχα.

Γενικά, οι φράουλες είναι ένα νόστιμο φρούτο, είτε τρώγονται μόνες τους είτε σε συνδυασμό με παγωτό. Ωστόσο, όσο νόστιμες και αν είναι μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν αν βάψουν τα ρούχα σας. Γι’αυτό, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τον λεκέ γρήγορα και αποτελεσματικά.

Εξαφανίστε τον λεκέ από σοκολάτα με αυτά τα κόλπα.

φράουλες
Όσο νόστιμες και αν είναι μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν αν βάψουν τα ρούχα σας.
  1. Ξεπλύνετε τυχόν περίσσευμα φράουλας ή χυμού φράουλας από το ύφασμα, και ξεπλύνετε τη χρωματισμένη περιοχή με δροσερό νερό. Προσέξτε, όμως, να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο λεκές.
  2. Φτιάξτε ένα διάλυμα αναμιγνύοντας σε λίτρο ζεστό νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων και μια κουταλιά λευκό ξύδι. Αφήστε το χρωματισμένο ύφασμα να μουλιάσει σε αυτό το διάλυμα για περίπου 15 λεπτά. Αν χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα διαλύματος, αυξήστε τις παραπάνω αναλογίες.
  3. Ξεπλύνετε σχολαστικά το ύφασμα με καθαρό δροσερό νερό.
  4. Εάν ο λεκές από φράουλα στα ρούχα έχει φύγει, τότε συνεχίστε στο βήμα 5. Αν όχι, σφουγγαρίστε τη λεκιασμένη περιοχή με οινόπνευμα και στη συνέχεια, πάλι, ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Πριν από αυτό το βήμα, χρησιμοποιήστε το οινόπνευμα σε μία δυσδιάκριτη περιοχή, για να βεβαιωθείτε ότι το αλκοόλ δεν θα ξεβάψει το ρούχο.
  5. Πλύνετε το ύφασμα σε όσο ζεστό νερό επιτρέπουν οι οδηγίες, ώστε να απομακρυνθεί ο λεκές από φράουλες στα ρούχα. Χρησιμοποιήστε χλωρίνη αν το ύφασμα είναι λευκό και το επιτρέπει ή χλωρίνη για χρωματιστά.
φράουλες
Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε το λεκέ τόσο πιο εύκολα θα τον αφαιρέσετε.

Συμβουλές!

  • Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει φύγει μετά το πλύσιμο, αλλά πριν βάλετε το ρούχο στο στεγνωτήριο. Αν στεγνώσει ίσως ο λεκές να μονιμοποιηθεί.
  • Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε τον συγκεκριμένο λεκέ, όπως και κάθε λεκέ, τόσο πιο εύκολα θα τον αφαιρέσετε.
  • Όταν έχετε ένα οποιοδήποτε λεκέ στα ρούχα, στις ταπετσαρίες ή στο χαλί σας ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να δράσετε γρήγορα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι παλαιότεροι λεκέδες δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Απλά θα είναι πολύ πιο δύσκολο, θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια και σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι αδύνατο.