Είδη ταπετσαριών για μια εύκολη ανακαίνιση σπιτιού

Υλικά και είδη ταπετσαριών για μια εντυπωσιακή διακόσμηση σπιτιού. Ανακαίνιση σπιτιού με τις κατάλληλες ταπετσαρίες

Υλικά και είδη ταπετσαριών για μια εντυπωσιακή διακόσμηση σπιτιού. Ανακαίνιση σπιτιού με τις κατάλληλες ταπετσαρίες.

Η ταπετσαρία (γνωστή και ως wallpaper) χρησιμοποιείται αρκετά τα τελευταία χρόνια και ειδικά σε ανακαινίσεις σπιτιών, γραφείων και καταστημάτων. Είναι η ιδανική λύση αν επιδιώκεται μια γρήγορη, οικονομική και παράλληλα ιδιαίτερης αισθητικής αλλαγή του χώρου.

Είναι ένα υλικό που καλύπτει και διακοσμεί εσωτερικούς τοίχους σπιτιών, γραφείων, καφετεριών και δημόσιων κτιρίων. Μάλιστα, θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης. Στην αγορά θα την βρείτε σε ρολό σε πολλά σχέδια, χρώματα και υφές και μπορεί να έχει  επίπεδη ή ανάγλυφη επιφάνεια.

Οι ταπετσαρίες επέστρεψαν! Αυτές είναι οι τάσεις ταπετσαριών για το 2017.

Α. Είδη ταπετσαρίας & Υλικά

  • Χάρτινες Ταπετσαρίες

μωβ χάρτινη ταπετσαρία

Μπορεί να μην εφαρμόζονται τόσο συχνά όσο παλαιότερα αλλά δεν απουσιάζουν από την αγορά. Όπως όλοι γνωρίζετε το χαρτί σαν υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και οι εκτυπώσεις των σχεδίων αναδεικνύονται πολύ όμορφα. Εξαιτίας όμως της ευαισθησίας του οι συγκεκριμένες ταπετσαρίες σιγά σιγά αποσύρονται.

 

  • Ταπετσαρίες Βινυλίου (PVC)

Ταπετσαρίες Βινυλίου (PVC)

Οι ταπετσαρίες PVC είναι αρκετά ανθεκτικές και αντέχουν στην τριβή. Αφαιρούνται εύκολα από την επιφάνεια και τα υπολείμματα που ίσως να μείνουν αφαιρούνται πανεύκολα με σαπούνι και νερό. Αν θέλετε ιδιαίτερα αποτελέσματα και γοητεία στον χώρο σας επιλέξτε τις ανάγλυφες ταπετσαρίες. Το δέρμα δημιουργεί ένα σοφιστικέ χαρακτήρα στο χώρο και η εξαιρετική ποιότητα, τα φυσικά χρώματα και τα μοτίβα προσδίδουν πολυτέλεια και αφθονία. Ενδείκνυται για όλα τα στυλ μοντέρνα, κλασσικά και παραδοσιακά.

  • Φυσικά υλικά

ταπετσαρία

Για τις ταπετσαρίες τοίχου η φύση παρέχει τα πιο όμορφα υλικά και σχέδια. Ο φελλός, το Bamboo, τα χόρτα και το ξύλο εκφράζουν μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Τα επεξεργασμένα υλικά της φύσης αποτυπώνονται σε ταπετσαρίες με ξεχωριστό στυλ. Είναι οικολογικές, εφαρμόζονται και αφαιρούνται πανεύκολα χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Επιπλέον πλένεται  και είναι πορώδης απομακρύνοντας μούχλα και υγρασία.

 

  • Μεταλλικές ταπετσαρίες

μεταλλική ταπετσαρία

Πρόκειται για μεταλλικές ταπετσαρίες που προσδίδουν κομψότητα και πολυτέλεια στο χώρο.  Αποτελούνται από λεπτά μεταλλικά φύλλα σε ρολό με προστατευτική επικάλυψη. Η γυαλάδα του χρώματος δημιουργεί χρυσό, ασημί, χάλκινο εφέ το οποίο επιτρέπει την αλληλεπίδραση με το φως. Αν ψάχνετε για κάτι εντυπωσιακό προτιμήστε τα περίπλοκα ανάγλυφα μοτίβα και σχέδια.

 

  • Υφασμάτινες Ταπετσαρίες

Υφασμάτινες Ταπετσαρίες

Η πιο κλασσική επιλογή καθώς εκπληρώνουν το όνειρο της άνεσης στο σπίτι. Οι φυσικές ή συνθετικές ίνες τοποθετούνται κατά μήκος ή σαν ύφανση. Πολλά υλικά όπως βαμβάκι, μετάξι, λινό, τσόχα, σπάγκος μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκπληκτικά εφέ. Η συγκεκριμένη ταπετσαρία δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σε τύπους και μοτίβα υφασμάτων.

 

Διαστάσεις ταπετσαρίας

Οι ταπετσαρίες διατίθενται:

  • με το μέτρο (πλάτος από 70cm έως και 1.30μ)
  • σε ρολά (διαστάσεις 0.52Μ x 10.00Μ ή 0.70M x 10.00M)
  • σε πάνελ χωρίς συγκεκριμένες διαστάσεις
  • και σε προσαρμοσμένες διαστάσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου σας.

Τοποθέτηση, συντήρηση και καθαρισμός

Προκειμένου να αποφύγετε λάθη στις διαστάσεις και την τοποθέτηση της ταπετσαρίες, μιλήστε με ειδικούς και έμπειρους επαγγελματίες. Οι ταπετσαρίες επικολλούνται σε λείες επιφάνειες (πχ. γυψοσανίδα, ξύλο, mdf, γυαλί) ή σε τοίχο με κατάλληλη προετοιμασία. Προκειμένου να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς ελαττώματα. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει η επιφάνεια εφαρμογής να είναι καθαρή επίπεδη και στεγνή.

Οι βινυλικές ταπετσαρίες καθαρίζονται και δεν καταστρέφονται αν έρθουν σε επαφή με το νερό. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που είναι πιο ευαίσθητες. Για να τις καθαρίσετε χρησιμοποιήστε σαπούνι ή κάποιο ήπιο καθαριστικό. Γενικά, δεν σας προτείνουμε την εφαρμογή ταπετσαρίας στο μπάνιο λόγω έντονης υγρασίας. Αν πάλι την επιλέξετε καλό είναι να καλυφθεί με τζάμι ή fiberglass.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για την διακόσμηση και ανακαίνιση του σπιτιού σας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό