Έτσι θα αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από τον καναπέ

Έπεσε βερνίκι νυχιών στον καναπέ; Tips για να τον αφαιρέσετε εύκολα. Κάντε παιχνιδάκι τον καθαρισμό του καναπέ
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Έπεσε βερνίκι νυχιών στον καναπέ; Tips για να τον αφαιρέσετε εύκολα. Ιδέες για σωστό καθαρισμό του καναπέ.

Μήπως σας έπεσε βερνίκι νυχιών στον καναπέ και δεν ξέρετε πως να τον αφαιρέσετε; Μην ανησυχείτε, εμείς σας έχουμε καταπληκτικές ιδέες για τον σωστό καθαρισμό του καναπέ σας. Μάθετε ότι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα και γρήγορα αυτήν τη μικρή καταστροφή χωρίς να μείνει κανένα απολύτως σημάδι.
Σίγουρα, έχει συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι με… γυναικείο χέρι. Εκεί που βάφετε αμέριμνα και προσεκτικά τα νύχια σας, να γλιστράει το βερνίκι και να χύνεται πάνω στον καναπέ. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου για το αγαπημένο σας έπιπλο. Ειδικά, αν κινηθείτε με γρήγορες κινήσεις.

καθάρισμα καναπέ

Εξαφανίστε το βερνίκι νυχιών από τα έπιπλά με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο.


Αρχικά, να ξέρετε ότι οι κινήσεις που θα κάνετε θα εξαρτηθούν από το είδος του υφάσματος που λερώθηκε. Για αρχή, ελέγξτε αν το ύφασμα ξεβάφει με ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ασετόν, τρίβοντας ένα σημείο του που δεν φαίνεται. Αν δεν ξεβάφει, βουτήξτε ένα άσπρο πανί στο ξεβαφτικό και με ελαφριές, ταμποναριστές κινήσεις αφαιρέστε όση περισσότερη ποσότητα μανό μπορείτε.
Φροντίστε, οι κινήσεις που θα κάνετε να είναι γρήγορες για να μην ποτίσει το ύφασμα. Αν, από την άλλη το μανό, έχεις πέσει σε κάποιο μάλλινο ή μεταξωτό ριχτάρι (ή γενικά ένα ευαίσθητο ύφασμα), δυστυχώς το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το πάτε ολοταχώς στο καθαριστήριο.
Απίθανες χρήσεις της κέτσαπ που θα σας αφήσουν άφωνους.

Extra tip!

Αν πέσει βερνίκι στο χαλί σας, θα πρέπει να κάνετε το ίδιο ακριβώς. Αν δεν βγαίνει με το ασετόν χρησιμοποιήστε λακ για τα μαλλιά ή κάποιο αλκοόλ. Τρίψτε με ένα πανάκι μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές. Αν ο λεκές δείχνει να επιμένει μην απογοητεύεστε και συνεχίστε το τρίψιμο. Να ξέρετε ότι κάποια στιγμή θα βγει.

κόκκινο βερνίκι νυχιών στο χαλί

Αν πέσει βερνίκι στο χαλί χρησιμοποιήστε ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ασετόν για να αφαιρέσετε τον λεκέ.

Τέλος, αν λερώσετε με βερνίκι νυχιών μια ξύλινη επιφάνεια, το ασετόν δεν είναι η λύση. Ψεκάστε το σημείο με μπόλικη λακ για τα μαλλιά και αφήστε την για 20 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε την και θα δείτε ότι το βερνίκι θα έχει εξαφανιστεί. Ωστόσο, αν δεν έχει εξαφανιστεί απλά επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Κατηγορίες Προιόντων