Καλάθι αγορών

Μοντέρνο VS Σύγχρονο: Ποιες είναι οι διαφορές

Σύγχρονο vs Μοντέρνο στυλ διακόσμησης: ποιες είναι οι διαφορές. Επιλέξετε το ιδανικό στυλ για την διακόσμηση του σπιτιού

Σύγχρονο vs Μοντέρνο στυλ διακόσμησης: ποιες είναι οι διαφορές. Επιλέξετε το ιδανικό στυλ για την διακόσμηση του σπιτιού σας.

Πολλοί άνθρωποι ότι σύγχρονο και το μοντέρνο στυλ διακόσμησης είναι το ίδιο. Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ τους. Μπορεί να είναι συνώνυμα όταν περιγράφουν πολλά πράγματα, αλλά στο κομμάτι του σχεδιασμού το σύγχρονο έναντι του μοντέρνου είναι αρκετά διαφορετικό. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω για να επιλέξετε το κατάλληλο στυλ για την διακόσμηση του σπιτιού σας.
Ο μοντέρνος σχεδιασμός αναφέρεται σε μια εποχή που έχει περάσει, ενώ ο σύγχρονος σχεδιασμός αφορά το παρόν και το μέλλον. Η πιο δημοφιλής εποχή του μοντέρνου σχεδιασμού είναι η σύγχρονη εποχή της δεκαετίας του ’50 και ’60. Ωστόσο, ο σχεδιασμός της Art Deco της δεκαετίας του ’20 και το ’70 μπορεί να θεωρηθεί μοντέρνος. Παρακάτω θα βρείτε τα πιο δημοφιλή στοιχεία του σύγχρονου έναντι του μοντέρνου design.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός συχνά διαθέτει στοιχεία του ξύλου

μοντέρνο καθιστικό
Τα ξύλινα στοιχεία και η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από τη φύση. Γι’αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο στο μοντέρνο σχεδιασμό.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός διαθέτει υπερσύγχρονα υλικά, γυαλί και μέταλλα.

sugxrono-kathistiko
Το γυαλί, ο χάλυβας, η πορσελάνη και το σκυρόδεμα είναι δημοφιλή υλικά σύγχρονα σχεδιασμού.

Μοντέρνα και σύγχρονα χρώματα σχεδίασης

Ο σύγχρονος σχεδιασμός συχνά κολλάει στο αυστηρό μαύρο, λευκό και γκρι. Εάν προστεθεί χρώμα, το χρώμα είναι συχνά ο καθαρό με κορεσμένο τόνο όπως το κόκκινο, το indigo ή το πορτοκαλί. Τα μοντέρνα χρώματα σχεδίασης διαθέτουν μια γήινη απόχρωση (πχ. τιρκουάζ, καφέ και λαδί). Προσέξτε τη διαφορά σε αυτά τα δύο:

μοντέρνο καθιστικό
Καφέ, χρυσές, τιρκουάζ και γήινες αποχρώσεις είναι δημοφιλή μοντέρνα χρώματα.

σύγχρονη κουζίνα
Μαύρα, λευκά και τολμηρά, κορεσμένα χρώματα είναι πολύ σύγχρονα.

Σύγχρονες και μοντέρνες ομοιότητες

Και τα δύο στυλ σχεδιασμού έχουν τρία κοινά στοιχεία, τα οποία τα καθιστούν καλά στυλ σχεδιασμού για να αναμειγνύονται και να ταιριάζουν με τη δική σας εμφάνιση. Τα τρία κοινά στοιχεία είναι:
1. Και τα δύο είναι μινιμαλιστικά

σύγχρονο καθιστικό
Σύγχρονη μίνιμαλ σχεδίαση.

μοντέρνο καθιστικό
Ένα μοντέρνο ντιζάιν που διαθέτει ένα ελάχιστο επίπεδο επίπλωσης και τόνων.

2. Καθαρές, αρχιτεκτονικές γραμμές
καθιστικό
Τόσο το μοντέρνο όσο και το σύγχρονο στυλ σχεδιασμού διαθέτουν καθαρές γραμμές στην διακόσμηση, όπως αυτό το σύγχρονο σαλόνι σκανδιναβικού στυλ.

λευκό καθιστικό
Οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι, όπως αυτό το σαλόνι, διαθέτουν ευθείες και αυστηρές γραμμές, ενώ το μοντέρνο τείνει να ενσωματώνει περισσότερες καμπύλες.

3. Και τα δύο έχουν την αίσθηση ενός ανοιχτού χώρου
κουζίνα
Το ξύλο εμφανίζεται σε όλες τις επιφάνειες για να διατηρηθεί η ροή του μοντέρνου καθιστικού – ανοιχτού χώρου.

γκρι σαλόνι
Ένας σύγχρονος ανοιχτός χώρος “κυλά” από τη μια περιοχή στην άλλη άνετα.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Τώρα που γνωρίζετε λίγα περισσότερα σχετικά με το σύγχρονο και μοντέρνο σχεδιασμό, ποιο ύφος προτιμάτε;

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.