Δύο πανεύκολοι τρόποι για να έχετε πάντα λαμπερά ποτήρια

Tips και οικονομικές ιδέες για να μάθετε πως θα λάμψουν τα θαμπά ποτήρια. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Tips και οικονομικές ιδέες για να μάθετε πως θα λάμψουν τα θαμπά ποτήρια. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Μετά από το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων έχετε θαμπά ποτήρια; Είμαστε σίγουροι ότι όλοι έχετε έρθει αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε καθώς υπάρχουν οικονομικές ιδέες για να μάθετε πως θα λάμψουν τα θαμπά ποτήρια σας. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας που, πραγματικά, θα σας λύσουν τα χέρια.

Πού οφείλεται το θάμπωμα των ποτηριών;

Τα θαμπά ποτήρια οφείλονται κυρίως σε δύο λόγους: το σκληρό νερό και το χάραγμα. Το σκληρό νερό περιέχει αρκετή ποσότητα αλάτων, τα οποία παραμένων πάνω στα ποτήρια. Έτσι, δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα πάνω σε αυτά. Ωστόσο, αυτό το στρώμα αυτό το στρώμα δεν απομακρύνεται κατά το πλύσιμο, με αποτέλεσμα τα ποτήρια να παραμένουν θαμπά. Από την άλλη, το χάραγμα συμβαίνει όταν τα τμήματα του γυάλινου ποτηριού έχουν φθαρεί εξαιτίας της τακτικής χρήσης και των πλυσιμάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει λύση, καθώς το θάμπωμα των ποτηριών οφείλεται στη φυσιολογική φθορά.

ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων
Τα θαμπά ποτήρια οφείλονται κυρίως σε δύο λόγους, το σκληρό νερό και το χάραγμα.

Πως να καθαρίσετε τα θαμπά ποτήρια με φυσικά καθαριστικά;

Σίγουρα έχετε πανικοβληθεί όταν βγάλατε από το πλυντήριο πιάτων τα ποτήρια και τα είδατε φθαρμένα. Γι’αυτό σας έχουμε καλά νέα: τα θαμπά ποτήρια εξαιτίας του σκληρού νερού καθαρίζονται εύκολα με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι. Η οδοντόκρεμα και το λευκό ξύδι μπορούν να κάνουν τα ποτήρια να λάμπουν και να φαίνονται σαν καινούργια. Γι’αυτό, δείτε τις παρακάτω απλές μεθόδους για να καθαρίσετε τα θαμπά ποτήρια σας.

Λύση Νο1: Οδοντόκρεμα

Οδοντόκρεμα
Χρησιμοποιήστε απλή, λευκή οδοντόκρεμα που δεν περιέχει χρωστικές και αρωματικές ουσίες.

Αρχικά σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την απλή, λευκή οδοντόκρεμα, η οποία δεν περιέχει χρωστικές και αρωματικές ουσίες.

  1. Απλώστε την οδοντόκρεμα μέσα και έξω από το ποτήρι.
  2. Στη συνέχεια με μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε για να την απομακρύνετε. Η οδοντόκρεμα είναι ένα ήπιο λειαντικό. Έτσι, καθώς απομακρύνεται αφαιρεί και το λεπτό στρώμα των αλάτων χωρίς να προκαλεί ζημιά στα ποτήρια.

Λύση Νο2: Λευκό ξύδι

λευκό ξύδι
Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ξεπλύνετε τα ποτήρια κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
  1. Γεμίστε ένα μπολ με λευκό ξύδι και βυθίστε τα ποτήρια μέσα σε αυτό. Αφήστε τα για λίγο και έπειτα βγάλτε τα. Πραγματικά, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα, καθώς θα δείτε τα ποτήρια σας να λάμπουν.
  2. Μπορεί, τα ποτήρια να λάμπουν αλλά θα έχουν την μυρωδιά του ξυδιού, που είναι αρκετά έντονη. Ευτυχώς, όσο το ξύδι εξατμίζεται καθώς στεγνώνει, η μυρωδιά εξαφανίζεται. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ξεπλύνετε τα ποτήρια κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.

Έξυπνες και πρακτικές λύσεις για να διαχωρίσεις μικρούς χώρους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό