Τέσσερα βασικά πράγματα που κάθε μικρός χώρος πρέπει να έχει

Μάθετε τι πράγματα πρέπει να έχουν οι μικροί χώροι του σπιτιού. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Μάθετε τι πράγματα πρέπει να έχουν οι μικροί χώροι του σπιτιού. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι!

Πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται και ζουν σε μικρά σπίτια, είτε γιατί δεν έχουν την οικονομικοί δυνατότητα είτε γιατί αυτό διαθέτουν. Καλώς ή κακώς τα μικρά σπίτια έχουν και τα καλά τους, ειδικά αν μένουν λίγοι άνθρωποι σε αυτό. Γνωρίζετε όμως τι πράγματα πρέπει να έχουν οι μικροί χώροι του σπιτιού ή γενικά τα μικρά σπίτια; Επειδή μικρός χώρος και άνεση δεν «πάνε» μαζί εμείς σας έχουμε μερικά tips για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα βρούνε μεταξύ τους τέλεια.

#1 Έπιπλα που έχουν διπλές ακόμη και τριπλές χρήσεις

Πώς θα σας φαινόταν να είχατε ένα έπιπλο το οποίο θα μπορούσε να έχει διάφορες χρήσεις; Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε ένα coffee table το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κάθισμα ή κάποιο τραπέζι σαλονιού. Μάλιστα φροντίστε να επιλέξετε ένα το οποίο θα έχει και έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

#2 Ολόσωμος καθρέφτης

Ο πιο αποτελεσματικός και πανέξυπνος τρόπος για να μεγαλώσετε οπτικά ένα δωμάτιο (πχ. το υπνοδωμάτιό σας) είναι να τοποθετήσετε σε έναν από τους τοίχους έναν ολόσωμο καθρέφτης. Μάλιστα, αν δεν θέλετε να τον βλέπετε συνέχεια ή αυτός να βλέπει εσάς μπορείτε να τον κρύβετε και με μία κουρτίνα.

ολόσωμος καθρέφτης και πολυθρόνα
Με έναν μεγάλο καθρέφτη (που δεν πιάνει καθόλου χώρο) σε έναν τοίχο μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να δείχνει πολύ μεγαλύτερο από ότι είναι. Ο καθρέφτης δημιουργεί πολύ εύκολα της ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

ΦΟΒΕΡΟ ΚΟΛΠΟ! Έτσι δεν θα θολώνει ο καθρέφτης μετά το μπάνιο!

#3 Αποθηκευτικοί χώροι

Κάθε μικρό σπίτι έχει ανάγκη από πολλούς αποθηκευτικούς χώρους προκειμένου να είναι λειτουργικό. Η λύση, όμως, είναι μια: Επενδύστε σε έπιπλα τα οποία έχουν κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους (πχ. κουτιά, σκαμπό). Ωστόσο, το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι τι υπάρχει μέσα στο κάθε κουτί ή στον κάθε χώρο αποθήκευσης. Γι’αυτό, μια έξυπνη και πρακτική λύση είναι να βάλετε ετικέτες έξω από κάθε κουτί και να σημειώσετε τι έχει το καθένα.

#4 Διαχωριστικά δωματίων

Αν θέλετε να χωρίσετε ένα δωμάτιο στη μέση μπορείτε απλά να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι έχετε δύο δωμάτια εκεί που απλά υπάρχει μόνο ένα. Πως θα το καταφέρετε; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μια λεπτή βιβλιοθήκη και χωρίστε με αυτήν ένα δωμάτιο σε δύο. Ακριβώς το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μια κουρτίνα, η οποία ξεκινάει από το ταβάνι και καταλήγει στο πάτωμα.

Θέλετε να διακοσμήσετε ή να ανακαινίσετε;
Κοινοποίηση