Οικονομικές ιδέες: Φτιάξε μόνος σου κρεβάτι από παλέτες!

Φτιάξε μόνος σου εντυπωσιακά κρεβάτια από παλέτες
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Συμβουλές για να φτιάξετε μόνοι σας εντυπωσιακά κρεβάτια από παλέτες. Βήμα-βήμα η διαδικασία, και εικόνες για έμπνευση.

Η δημιουργία ενός κρεβατιού με τη χρήση παλέτας είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Μπορείτε, λοιπόν, να φτιάξετε μόνοι σας το κρεβάτι σας όπως ακριβώς το θέλετε. Χρησιμοποιώντας παλέτες είτε για οικονομικούς λόγους είτε επειδή δίνουν απίστευτο στιλ σε ένα χώρο.
Άλλωστε, ένα κρεβάτι που φτιάχνεται από παλέτες, μπορεί να φτιαχτεί εύκολα από τον οποιονδήποτε, και μπορείτε όποτε θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τις παλέτες σε διαφορετικό σχέδιο για να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό έπιπλο ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η διαδικασία

Βήμα 1ο: Τρίψτε καλά τις παλέτες με γυαλόχαρτο ή με πλάνη (ειδικό εργαλείο που λειαίνει ξύλινες επιφάνειες).
Βήμα 2ο: Αν θέλετε μπορείτε να βάψετε τις παλέτες σας σε ό,τι απόχρωση θέλετε. Αν επιλέξετε να τις βάψετε αφήστε τις να στεγνώσουν καλά.
Βήμα 3ο: Χρησιμοποιήστε μεταλλικές συνδέσεις για να βιδώσετε τις παλέτες μεταξύ τους και να είναι το κρεβάτι σας πιο ασφαλές.
Βήμα 5ο: Τοποθετήστε πάνω από τις παλέτες το στρώμα σας και το κρεβάτι σας είναι έτοιμο.

κρεβάτι απο παλέτες

Τα κρεβάτια από παλέτες χαρίζουν στιλ σε κάθε υπνοδωμάτιο και είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή τους.


Τα βασικά πλεονεκτήματα ενός κρεβατιού που φτιάχνεται από παλέτες είναι πως μπορεί να φτιαχτεί εύκολα από τον οποιονδήποτε και παράλληλα κοστίζει ελάχιστα.Χρησιμοποιώντας απλές παλέτες μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα υπέροχο και πολύ εντυπωσιακό κρεβάτι.
Επιπλέον, μπορείτε να βάψετε τις παλέτες και να τις τρίψετε για να αποκτήσουν ένα πιο vintage αποτέλεσμα. Διαφορετικά μπορείτε να τις αφήσετε στη φυσική τους απόχρωση.
κρεβάτι απο παλέτες

Προσθέστε φωτισμό ανάμεσα στις παλέτες για ένα πιο εντυπωσιακό και ρομαντικό αποτέλεσμα.


Γενικά, σε πολλούς αρέσει η ιδέα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης πραγμάτων. Δεν είναι φοβερό όταν μπορείτε να τροποποιήσετε ένα παλιό και άχρηστο αντικείμενο σε νέο και λειτουργικό πάλι; Με αυτόν τον τρόπος συνεισφέρουμε τόσο στο περιβάλλον όσο και στην τσέπη μας. Ειδικά, στην εποχή που ζούμε, η οποία δεν είναι για μεγάλες σπατάλες. Επομένως, η ιδέα του recycle και reuse εισέρχεται καθημερινά στην ζωή μας.
κρεβάτι απο παλέτες

Είναι ιδανική λύση για νέα ζευγάρια που θέλουν να φτιάξουν την φωλίτσα τους χωρίς όμως να ξοδευτούν.


Αν δεν θέλετε να φαίνονται οι παλέτες, μπορείτε φυσικά να ντύσετε ολόκληρη την βάση του κρεβατιού με έναύφασμα/κάλυμμα, δημιουργώντας ένα κλασσικό κρεβάτι με στρώμα/υπόστρωμα πανομοιότυπο με τα αντίστοιχα του εμπορίου που σε κανένα σημείο τους δεν διακρίνεται το ξύλο, όπως και ναεπενδύσετε ακόμη και τα κεφαλάρια με ύφασμα, ταπετσαρία κλπ.
κρεβάτι απο παλέτες

Η βάση μπορεί να έχει ακριβώς το μέγεθος του στρώματος ή να είναι μεγαλύτερη συνολικά, δημιουργώντας ενσωματωμένα με το κρεβάτι “κομοδίνα”.

Φυσικά τα ξύλα, όπως και σε κάθε κατασκευή από παλέτες, μπορούν να βαφτούν και να επεξεργαστούν σαν οποιαδήποτε άλλη ξύλινη επιφάνεια. Γενικά, τα κρεβάτια από παλέτες, ακόμη κι αν “ξενίζουν” ορισμένους, είναι μια άκρως οικονομική και ιδιαίτερη λύση τουλάχιστον για νεανικά/φοιτητικά σπίτια, για παιδικά δωμάτια, για εξοχικά σπίτια κλπ.

κρεβάτι απο παλέτες

Είναι η πιο οικονομική λύση για φοιτητικά σπίτια, παιδικά δωμάτια, εξοχικά σπίτια κλπ.


Μπορούν να πάρουν πολλές διαφορετικές μορφές και το φτηνό αλλά ιδιαίτερη ςαντοχής ξύλο από τις παλέτες είναι δική σας επιλογή ποια τελική μορφή θα έχει και κατά πόσο δεν θα φαίνεται πως πρόκειται για ένα υπέροχο Do It Υourshelf έπιπλο.
κρεβάτι απο παλέτες

Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε γυαλιστερές παλέτες που ανάλογα με τον τύπο τους θα σας κοστίσουν 8-10-12-15 ευρώ/τεμ, είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να φτιάξετε κρεβάτια κάθε διάστασης και σε πολλά διαφορετικά σχέδια.


Tip: Μπορείτε να βιδώσετε στο πάνω μέρος του κρεβατιού μια πιο φαρδιά παλέτα ώστε να τη χρησιμοποιείτε και ως κομοδίνο. Ή πολύ απλά να τοποθετήσετε τις δύο πάνω παλέτες οριζόντια και τις δύο κάτω παλέτες κατακόρυφα. Έτσι στο πάνω μέρος οι παλέτες σας θα είναι πιο φαρδιές και θα μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε για κομοδίνο.
 

Κατηγορίες Προιόντων