Καλάθι αγορών

Οδηγός για το δέρμα στη διακόσμηση

Ιδέες για το σπίτι για το δέρμα και την διακόσμηση, εκπληκτικά δερμάτινα έπιπλα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το δέρμα στην διακόσμηση. Ιδέες για το σπίτι με εκπληκτικά δερμάτινα έπιπλα.

Κλασσικό και ταυτόχρονα πολυτελές, το δέρμα μπορεί να προσθέσει κύρος και χαρακτήρα σε κάθε χώρο. Μάθετε τα πάντα για τους βασικούς τύπους δέρματος που χρησιμοποιούνται στην επένδυση των επίπλων.
Τα δερμάτινα έπιπλα (και αντικέιμενα) δημιουργούνται από διαφορετικούς τύπους δέρματος. Ο καθένας από τους οποίους χρειάζεται διαφορετική επεξεργασία. Η επεξεργασία, άλλωστε, δίνει στο κάθε είδος δέρματος διαφορετική αίσθηση, υφή και ποιότητα. Ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του (πρόβατο, αγελάδα, σελάχι), το δέρμα που χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες: ανιλίνης, ημι-ανιλίνης και επεξεργασμένο.

Καθιστικό με δερμάτινα έπιπλα
Κλασσικό και ταυτόχρονα πολυτελές, το δέρμα μπορεί να προσθέσει κύρος και χαρακτήρα σε κάθε χώρο.

Δέρμα ανιλίνης

Είναι ο πιο ακριβός τύπος δέρματος εξαιτίας της φυσικής όψης του. Ενώ, η ειδική επεξεργασία του τού επιτρέπει να διατηρεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του δέρματος. Το δέρμα ανιλίνης χρωματίζεται σε ένα λουτρό βαφής, ενώ η επιφάνεια του δεν καλύπτεται από πολυμερή ή άλλες χρωστικές ουσίες.
Δεδομένου ότι η επεξεργασία που λαμβάνει είναι ελάχιστη, είναι γνωστό και με την ονομασία «γυμνό» δέρμα. Η μοναδικότητα αυτού του δέρματος θα σας αρέσει αν ψάχνετε ένα έπιπλο που είναι μοναδικό. Το δέρμα ανιλίνης πρέπει να καθαρίζεται με ένα μαλακό πανί. Αν το περνάτε με την ηλεκτρική σκούπα χρειάζεται οπωσδήποτε μια επέκταση με μαλακό βουρτσάκι.

 • Πλεονεκτήματα: Είναι αρκετά μαλακό και άνετο. Μπορεί να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του δέρματος του ζώου από το οποίο προήλθε. Γι’ αυτό, άλλωστε, κάθε κομμάτι του να είναι ξεχωριστό.
 • Μειονεκτήματα: Λεκιάζει πολύ εύκολα εξαιτίας της ελάχιστης επεξεργασίας που έχει.
Δερμάτινος καναπές
Τα δερμάτινα έπιπλα (και αντικέιμενα) δημιουργούνται από διαφορετικούς τύπους δέρματος.

Δέρμα ημι-ανιλίνης

Είναι λίγο πιο σκληρό και τραχύ από το δέρμα ανιλίνης. Η επιφάνεια του καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα χρωστικών ουσιών οι οποίες το κάνουν πιο ανθεκτικό στους λεκέδες.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

 • Πλεονεκτήματα: Διαθέτει μεγαλύτερη χρωματική συνοχή και λεκιάζει πιο δύσκολα.
 • Μειονεκτήματα: Το ιδιαίτερο σχήμα και μοτίβο του δέρματος από το οποίο προήλθε δεν είναι ιδιαίτερα εμφανές με αποτέλεσμα να χάνει κομμάτι της μοναδικότητάς του.
Καναπές με επεξεργασμένο υλικό
Το επεξεργασμένο δέρμα είναι πιο ανθεκτικό στις φθορές.

Επεξεργασμένο δέρμα

Είναι ο πιο ανθεκτικός τύπος δέρματος και αποτελεί την πιο συνηθισμένη ταπετσαρία δερμάτινων επίπλων. Η βασική διαφορά του με τα δέρματα ανιλίνης και ημι-ανιλίνης είναι ότι η επιφάνεια του καλύπτεται με πολυμερή τα οποία περιέχουν διάφορες χρωστικές ουσίες. Επειδή το πάχος της στρώσης των πολυμερών μπορεί να ελεγχθεί από τον κατασκευαστή του, οι ιδιότητες κάθε τεμαχίου μπορεί να διαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο, το τελικό προϊόν μπορεί να είναι πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό στο λέκιασμα ή στη φθορά (π.χ. γρατζουνιές).
Γενικά όσο πιο επεξεργασμένο είναι το δέρμα τόσο πιο ομοιόμορφο και ανθεκτικό μπορεί να γίνει. Αντίθετα όσο πιο φυσικό αφήνεται τόσο πιο ευαίσθητο είναι, αλλά ταυτόχρονα και τόσο πιο “ζωντανό” παραμένει. Με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου, να αλλάζει, να ωριμάζει και να “ομορφαίνει”.

 • Πλεονεκτήματα: Η συντήρησή του είναι πολύ εύκολη και έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις μιας και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό.
 • Μειονεκτήματα: Έχει λιγότερο φυσική όψη πράγμα που το κάνει  να φαίνεται πιο «φθηνό» και λιγότερο μοναδικό σε σχέση με τους άλλους τύπους δέρματος.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.