Οδηγός για το δέρμα στη διακόσμηση

Ιδέες για το σπίτι για το δέρμα και την διακόσμηση, εκπληκτικά δερμάτινα έπιπλα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το δέρμα στην διακόσμηση. Ιδέες για το σπίτι με εκπληκτικά δερμάτινα έπιπλα.

Κλασσικό και ταυτόχρονα πολυτελές, το δέρμα μπορεί να προσθέσει κύρος και χαρακτήρα σε κάθε χώρο. Μάθετε τα πάντα για τους βασικούς τύπους δέρματος που χρησιμοποιούνται στην επένδυση των επίπλων.

Τα δερμάτινα έπιπλα (και αντικέιμενα) δημιουργούνται από διαφορετικούς τύπους δέρματος. Ο καθένας από τους οποίους χρειάζεται διαφορετική επεξεργασία. Η επεξεργασία, άλλωστε, δίνει στο κάθε είδος δέρματος διαφορετική αίσθηση, υφή και ποιότητα. Ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του (πρόβατο, αγελάδα, σελάχι), το δέρμα που χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες: ανιλίνης, ημι-ανιλίνης και επεξεργασμένο.

Καθιστικό με δερμάτινα έπιπλα
Κλασσικό και ταυτόχρονα πολυτελές, το δέρμα μπορεί να προσθέσει κύρος και χαρακτήρα σε κάθε χώρο.

Δέρμα ανιλίνης

Είναι ο πιο ακριβός τύπος δέρματος εξαιτίας της φυσικής όψης του. Ενώ, η ειδική επεξεργασία του τού επιτρέπει να διατηρεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του δέρματος. Το δέρμα ανιλίνης χρωματίζεται σε ένα λουτρό βαφής, ενώ η επιφάνεια του δεν καλύπτεται από πολυμερή ή άλλες χρωστικές ουσίες.

Δεδομένου ότι η επεξεργασία που λαμβάνει είναι ελάχιστη, είναι γνωστό και με την ονομασία «γυμνό» δέρμα. Η μοναδικότητα αυτού του δέρματος θα σας αρέσει αν ψάχνετε ένα έπιπλο που είναι μοναδικό. Το δέρμα ανιλίνης πρέπει να καθαρίζεται με ένα μαλακό πανί. Αν το περνάτε με την ηλεκτρική σκούπα χρειάζεται οπωσδήποτε μια επέκταση με μαλακό βουρτσάκι.

  • Πλεονεκτήματα: Είναι αρκετά μαλακό και άνετο. Μπορεί να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του δέρματος του ζώου από το οποίο προήλθε. Γι’ αυτό, άλλωστε, κάθε κομμάτι του να είναι ξεχωριστό.
  • Μειονεκτήματα: Λεκιάζει πολύ εύκολα εξαιτίας της ελάχιστης επεξεργασίας που έχει.
Δερμάτινος καναπές
Τα δερμάτινα έπιπλα (και αντικέιμενα) δημιουργούνται από διαφορετικούς τύπους δέρματος.

Δέρμα ημι-ανιλίνης

Είναι λίγο πιο σκληρό και τραχύ από το δέρμα ανιλίνης. Η επιφάνεια του καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα χρωστικών ουσιών οι οποίες το κάνουν πιο ανθεκτικό στους λεκέδες.

  • Πλεονεκτήματα: Διαθέτει μεγαλύτερη χρωματική συνοχή και λεκιάζει πιο δύσκολα.
  • Μειονεκτήματα: Το ιδιαίτερο σχήμα και μοτίβο του δέρματος από το οποίο προήλθε δεν είναι ιδιαίτερα εμφανές με αποτέλεσμα να χάνει κομμάτι της μοναδικότητάς του.
Καναπές με επεξεργασμένο υλικό
Το επεξεργασμένο δέρμα είναι πιο ανθεκτικό στις φθορές.

Επεξεργασμένο δέρμα

Είναι ο πιο ανθεκτικός τύπος δέρματος και αποτελεί την πιο συνηθισμένη ταπετσαρία δερμάτινων επίπλων. Η βασική διαφορά του με τα δέρματα ανιλίνης και ημι-ανιλίνης είναι ότι η επιφάνεια του καλύπτεται με πολυμερή τα οποία περιέχουν διάφορες χρωστικές ουσίες. Επειδή το πάχος της στρώσης των πολυμερών μπορεί να ελεγχθεί από τον κατασκευαστή του, οι ιδιότητες κάθε τεμαχίου μπορεί να διαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο, το τελικό προϊόν μπορεί να είναι πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό στο λέκιασμα ή στη φθορά (π.χ. γρατζουνιές).

Γενικά όσο πιο επεξεργασμένο είναι το δέρμα τόσο πιο ομοιόμορφο και ανθεκτικό μπορεί να γίνει. Αντίθετα όσο πιο φυσικό αφήνεται τόσο πιο ευαίσθητο είναι, αλλά ταυτόχρονα και τόσο πιο «ζωντανό» παραμένει. Με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου, να αλλάζει, να ωριμάζει και να «ομορφαίνει».

  • Πλεονεκτήματα: Η συντήρησή του είναι πολύ εύκολη και έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις μιας και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό.
  • Μειονεκτήματα: Έχει λιγότερο φυσική όψη πράγμα που το κάνει  να φαίνεται πιο «φθηνό» και λιγότερο μοναδικό σε σχέση με τους άλλους τύπους δέρματος.

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό