Μενού
Μενού

Tips για να καθαρίσετε τους λιπαρούς λεκέδες της κουζίνας

Μάθετε πως φεύγουν οι λιπαροί λεκέδες της κουζίνας. Οι πιο πρακτικές ιδέες και λύσεις για την κουζίνα
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Μάθετε πως φεύγουν οι λιπαροί λεκέδες της κουζίνας. Οι πιο πρακτικές ιδέες και λύσεις για την κουζίνα.

Η κουζίνα είναι ένας χώρος του σπιτιού που μαζεύονται οι περισσότεροι και οι πιο δύσκολοι λεκέδες. Αυτό συμβαίνει, καθώς, τηγανίζετε σταγόνες λαδιού πετάγονται στα πλακάκια και στα ντουλάπια της κουζίνας. Με αποτέλεσμα να δημιουργούν λιπαρούς λεκέδες. Μάθετε, λοιπόν, πως φεύγουν οι λιπαροί λεκέδες της κουζίνας. Σας έχουμε τις πιο πρακτικές ιδέες και λύσεις για την κουζίνα.
κουζινα
Πολλές φορές, δεν έχετε τον χρόνο να τους καθαρίσετε αμέσως και έτσι σχηματίζεται ένα λιπαρό στρώμα πάνω στα πλακάκια ή στα ντουλάπια της κουζίνας. Γι’αυτό μάθετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε τους λιπαρούς λεκέδες από την κουζίνα γρήγορα και εύκολα με προϊόντα που έχετε ήδη.
1. Αν οι λιπαροί λεκέδες είναι ακόμα φρέσκοι, σκουπίστε τα πλακάκια ή τα ντουλάπια της κουζίνας με χαρτί κουζίνας.
2. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με ζεστό νερό και σκουπίστε τους λιπαρούς λεκέδες για να μαλακώσουν.
3. Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στη λεκάνη, στίψτε το καλά και στη συνέχεια, με κυκλικές κινήσεις, σκουπίστε τις λεκιασμένες επιφάνειες.
4. Αν οι λεκέδες είναι παλιοί, φτιάξτε μια πάστα, αναμιγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. 

τηγάνια

Η κουζίνα είναι ένας χώρος του σπιτιού που μαζεύονται οι περισσότεροι και οι πιο δύσκολοι λεκέδες.


5. Απλώστε την πάστα μαγειρικής σόδας πάνω στα λεκιασμένα πλακάκια ή ντουλάπια της κουζίνας και αφήστε την να στεγνώσει. Στη συνέχεια αφαιρέστε την με ένα μαλακό πανί.
6. Αν οι λιπαροί λεκέδες δεν έχουν απομακρυνθεί, φτιάξτε ένα διάλυμα από ίσα μέρη λευκού ξυδιού και ζεστού νερού. Ψεκάστε με αυτό τα πλακάκια ή τα ντουλάπια της κουζίνας και αφήστε το για 5 λεπτά.
7. Στη συνέχεια, βρέξτε ένα πανί με ζεστό νερό και καθαρίστε τις επιφάνειες.
8. Τέλος, στεγνώστε και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίστε εύκολα και οικολογικά τις κεραμικές εστίες.

Main Menu