Έτσι θα φύγει ο λεκές από χρωστικές ουσίες στα χέρια

Μάθετε πως θα φύγει ο λεκές από χρωστικές ουσίες τροφίμων στα χέρια. Πρακτικές ιδέες

Μάθετε πως θα φύγει ο λεκές από χρωστικές ουσίες τροφίμων στα χέρια. Πρακτικές ιδέες και tips.

Ο λεκές από χρωστικές ουσίες τροφίμων στα χέρια είναι ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες που για να αφαιρεθεί τελείως χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια. Αν, λοιπόν, λερωθήκατε και δεν ξέρετε πως να το καθαρίσετε διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πως θα φύγει ο λεκές από χρωστικές ουσίες στα χέρια. Πρακτικές ιδέες που, πραγματικά, θα σας λύσουν τα χέρια.

Όπως, όλοι γνωρίζετε πολλά τρόφιμα περιέχουν χρωστικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να βάψουν τα χέρια σας. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους λεκέδες δεν αφαιρούνται με ένα απλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι. Γι’αυτό σας προτείνουμε δύο λύσεις για να απομακρύνετε αυτούς τους ενοχλητικούς λεκέδες από τα χέρια σας. Πριν ξεκινήσετε την οποιαδήποτε διαδικασία σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιήσετε ΠΟΤΕ χλωρίνη ή αμμωνία στα χέρια σας.

Λύση Νο1: Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

Λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα
Μην τρίψετε πολύ δυνατά τα χέρια σας με αυτό το διάλυμα διότι μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό στο δέρμα σας.
 1. Αρχικά πλύντε τα χέρια σας με λίγο σαπούνι και ζεστό νερό, ώστε να απομακρύνετε όσο περισσότερη βαφή μπορείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να μουλιάσετε ένα πανάκι σε διάλυμα σαπουνιού με νερό και να τρίψετε με αυτό τα χέρια σας.
 2. Μουλιάστε ένα καθαρό πανί σε λευκό ξύδι. Απλά, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή ποσότητα λευκού ξυδιού, διότι θα χρειαστείτε και άλλο στα επόμενα βήματα.
 3. Τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με το πανί. Αν, όμως, αισθανθείτε κάψιμο, αραιώστε το λευκό ξύδι με νερό, σε ίσα μέρη.
 4. Ξεπλύνετε πολύ καλά το πανί με κρύο νερό. Τρίψτε το πανί καθώς το ξεπλένετε προκειμένου να φεύγει η βαφή. Αν δεν το κάνετε αυτό η βαφή θα μεταφερθεί πάλι στα χέρια σας.
 5. Ρίξτε ξανά λευκό ξύδι στο πανί και τρίψτε τα χέρια σας μέχρι ο λεκές να εξαφανιστεί. Επαναλάβατε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.
 6. Αν ο λεκές είναι επίμονος και δεν έχει απομακρυνθεί μετά από 2-3 επαναλήψεις της παραπάνω διαδικασίας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα.
 7. Φτιάξτε ένα διάλυμα χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές μαγειρικής σόδας και λίγο νερό. Έπειτα, απλώστε το πάνω στον λεκέ και τρίψτε με απαλές και κυκλικές κινήσεις.
 8. Ξεπλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για να απομακρυνθεί το διάλυμα της μαγειρικής σόδας.

Λύση Νο2: Οδοντόκρεμα

Οδοντόκρεμα
Χρησιμοποιήστε την απλή, λευκή οδοντόκρεμα. Θα έχετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αν η οδοντόκρεμα σας περιέχει μαγειρική σόδα.
 1. Ξεκινήστε την διαδικασία, όπως κάνατε και παραπάνω, δηλαδή πλύντε πολύ καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για να φύγει η περισσότερη βαφή. Τρίψτε τα καλά για να δημιουργηθεί αρκετή σαπουνάδα. Ορισμένες φορές αυτό είναι αρκετό για να απομακρυνθεί ο λεκές από τα χέρια. Ωστόσο, φροντίστε να μην στεγνώσετε τελείως τα χέρια σας.
 2. Απλώστε λευκή οδοντόκρεμα στη λεκιασμένη περιοχή δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα. Στη συνέχεια, τρίψτε με απαλές και κυκλικές κινήσεις τον λεκέ. Αν και τα δυο σας χέρια Αν είναι λερωμένα τρίψτε το ένα χέρι με το άλλο.
 3. Τρίψτε τα χέρια με την οδοντόκρεμα για περίπου 2 λεπτά. Αν η οδοντόκρεμα στεγνώνει, ρίξτε μερικές σταγόνες νερό. Μετά από λίγο θα δείτε τον λεκέ να ξεθωριάζει.
 4. Αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί εντελώς, ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα με ζεστό νερό. Αν, ωστόσο, μετά το ξέπλυμα αισθάνεστε ακόμα στα χέρια σας την κολλώδη υφή της οδοντόκρεμας πλύντε τα με σαπούνι και ζεστό νερό.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό